reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Lencja czesc:-):-) Ja wszystko piore przed zalozeniem, wiec to na pewno nie to.. a potowki, hm u nas nie ma upalow, jest okolo 20 stopni wiec Lila sie nie przegrzewa, nie wiem, moze dalam jej cos co uczulilo, jak to sie powtorzy to zaostrze czujnosc na diete. Co do szczepionki na MMR to my nie szczepimy. A ten lekarz o ktorym Klementinko piszesz zostal oficjalnie przeproszony na lamach wydawnictwa medycznego (mam gdzie linki do artykulow na ten temat, akurat sie tym interesuje) gdyz jego badania maja jednak racje bytu, i zostaly wznowione.. Kazda mama musi rozwazyc ta decyzje sama, a to akurat jest drazliwy temat
A co u Kornelki??

zdec nie martw sie na zapas, kazda seria szczepien jest inna, ta ktora wycofano tutaj mogla nawet nie dotrzec do Pl ;-)

zyraffko, no cos ty.. mnie tez dlugo nie bylo, i malo bylo pytajacych, tak to juz jest..kochana pisz co u was, jak z jedzeniem Lukaszka?? U nas mm jest calkowicie skreslone z listy, na szczescie z tego co pamietam Lukasz je chetnie pil prawda?
Pisz pisz :tak:

reklama
Kacperkowi i Krzysiowi roczne mega buziaki, najlepsze zyczenia rowniez dla tych ktorych ominelam jak mnie nie bylo:)

Dzis bede wstretna egoistka napisze tylko co u nas bo nie mam czasu sie cofac jak cos jeszcze chce napiasc doczytalam tylko ze Jasia i Łukasza mecza chorobska kysz

Nasze wakacje :) Eryk przecycal kazdy start i ladowanie w samolocie spiywal sie na medal zreszta na calym urlopie tez. Pierwsze wrazenie z morza i basenow bylo chyba porazajace bo nie chcial nawet wejsc trzymany na rekach potem ciezko go bylo wydostac z wody. Wszyscy wypoczelismy i switenie sie bawilismyi duzi i mali:) Ogolnie przez te 2 tyg zdazylam zrobic to czego nie zdazylam przez caly rok czyli
- zasypianie tylko przy cycku
- spanie z cyckiem w buzi
- spanie z rodzicami w lozku odkladanie do jego lozeka oznaczalo krzyk, w naszym lozku zaczynal wedrowki na spiocha caly czas sie krecil i spal wlasciwie tylko na brzuchu co u nas jest nowoscia
na szcsecie po powrocie do domu wszytsko wrocilo do normy tyle ze bardzo ciezko sie mu z nami rozstawac

29 maja zaczal sam chodzic wlasciwie nie mial innego wyjscia bo nie pozwalalam mu raczkowac na zimnych kafelkach i betonie wiec caly czas chodzil za reke w koncu mu sie znudzilo

Na wczasach zniknely mu worki pod oczami a wczesniej lekarka uprzedzala ze jesli tak bedzie to oznacza ze ma alergie i mamy sie zjawic po syropek , wory zniknely po tygodniu a wystarczyl 1 dzien w Polsce i juz sie pojawily wiec od dzis mamy syropek ale badanie na kreatynine we krwi i tak mamy zrobic zeby wykluczyc chorobe nerek.

dzis Olaf i Eryk zaliczyli pierwsze powazne starcie, bawili sie razem w pokoju i slysze jak Olaf upomina Eryka zeby mu nie zabieral zabawek bo sobie tego nie zyczy !!! po chwiwli slysze krzyk Eryka pobieglam bo pomyslalam ze mu wkoncu Olaf przylozyl ale zaraz potem byl placz Olafa okazalo sie ze maly skubaniec bo zabraniu zabawki ugryzl go w nos :)

to by bylo tyle od jutra obiecuje porawe bede na biezaco

zapomnialam chcemy kupic Erykowi na roczek ciezarowke Chuch od tonki ma moze ktoraz z Was? reklamy sa switne pytanie jak sie to ma do rzeczywistosci

A na dzisiejszym wazeniu Eryk osiagnal zawrotna wage 8900 !!!:))

hej hej:) witam się wieczorową porą:)
ludzie ja nie wiem kiedy do tej gorączy się przyzwyczaję....

dla Kacperka i Krzysia samych słodkości!!

Kasiek - my niekapków niet.... Jadźka wcale nie chciała z tego pić, ale za to z lovi taki cudowny kubek mamy,że pije niby ja ze
szklanki i w tym woda,herbatki i soczki, a tylko mleko z butli.ale powiem szczrze że jak Jagoda przewróci go do góry nogami to troch,ę z niego leci...

Perfecta - nie chorujcie tam!! wygnać to paskództwo ale mi juz!!

Gosiagro - Majeczka boosska!!

Koriander - a może alergia pokarmowa?? truskawi albo cosik?

Żyrafko - no właśnie co tam u Was? mnie nie było cały zeszły tydz i nie dam rady wszystkiego nadrobic..:(

Aisa80 - eeee albo nie,nic... tylko kurcze faktycznie dziewczyny pisały o tej terapi, może wato...albo po prostu przejdź się do psychologa pogadać...wyżalić się... ja też czasem mam gorsze dni...ale z tego co widzę to mąż robi przy córce bardzo dużo,zwłaszcza że ty siedzisz w domu,nie za dużo myślisz o sobie?... nie możesz winić córki za to że potrzebuje opieki,za to że jest. Macierzyństwwo to niestety wyrzeczenia i zmęczenie, ale gdy spojrzy się na uśmiech dziecka - achhh to nic... słuchaj a może Ty masz depresję poporodową?pogadaj z kimś o tym..naprawdę..dla dobra Waszej rodziny, dziecko musi czuć się kochane,jasne Ty też jesteś ważna,ale Twoje potrzeby są niestety na drugim planie i tak już będzie zawsze...więc nie myśl nad tym za dużo tylko przejdż się do jakiejś poradni albo co(odwagi kobieto i powodzenia)

Cześć kochane!!! Wpadam i uciekam :) tzn. jutro wyjeżdżamy do mojej rodzinki do Mielca na 2 dni, później Opole na 2 dni i być może do Wisły na parę dni... a taki wypad zaplanował mój mąż... nie wiem co go ugryzło ale mnie się to podoba :) nie wiem czy uda mi się do Was zaglądać, ale postaram się!!! Wszystkim miesięczniakom i roczniakom od wczoraj do kilka dni do przodu DUŻO DUŻO ZDRÓWKA!!! Pozdrawiam WAS wszystkie!!! :)

Milka ciesze sie ze wyjazd taki udany, w koncu troszke o sobie napisalas, bo zawsze wszystkim tak starannie odpisujesz ze na siebie miejsca brak :)) Oj ciekawe kiedy sie chlopaki zaczna po glowach walic :)

Kasiek udanego pobytu, wypoczywaj i laduj baterie kochana! Na pewno bedzie wspaniale, ja cie pewnie pomecze jakimis smskami jak za dlugo bedziesz milczala :) Moze i nawet przez przypadek wysle je pod inny numer :-D:-p

A wlasnie gosiagro, pochwal sie jaki kierunek obraliscie??

Najlepsze życzonka dla dzisiejszych roczniaków. Wielkie buzi od cioci :)

Olbrzymie podziękowania za pomoc dla moich dziewcZynek Lenci i Madzi :* Jesteście kochane!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ewelinka- fotka powalająca!!!!!!!! :)

Wszystkim chorującym , małym i dużym zdróweczka :)

reklama
obecna :D

właśnie Was czytam, ale niestety nie jestem na bieżąco. U nas z nowości - Igunia ma 10 zębów, teraz wyrzynają się czwórki dolne. Ze spankiem trochę się poprawiło, tzn. nie wstaję już tak często w nocy, pierwsza pobudka ok 3-4 i później już do rana tak mniej więcej do 7, ale od 6 wierci się i śpiewa w łóżeczku:):):) I Miś biega już całkiem szybko, ostatnio nauczyła się zakręcać i wstawać bez podtrzymywania się i mówi przy tym "diiiidę". Teraz przygotowujemy się do urodzinek bo to już w sobotę...jesuuuu kiedy to zleciało. I wstręcioch mlekowy pokochał wreszcie mleczko i jak nie lubiła nic płynnego tak teraz może litrami pochłaniać.

emalia
- niezła bryka dla Jasia

ewelinka - gratuluję odcycowania, mnie się czasem za tym tęskni. A zdjęcie faktycznie rozbraja

Perfecta - zdrówka dla Jasia. Iga je rano 150 mm, po kąpieli 210 i nad ranem 150, nie je w ogóle kaszek

Koriander - Iga też sporo wypija, jak się przyssa do bidonu to nie wie kiedy przestać, staram się ją przestawić na wodę ale soczki najsmaczniejsze.

Gosiagro - ślicznotka z Majuni

Izia - Michaś jaki już duży, kawał chłopa:)

Kasiek
- ja mam bidon-niekapek aktualnie i jest świetny Bidon Pstryczek z podwójną ścianką - 330 ml, Nuby | Karmienie i posiłki | Karmienie butelką | Kubki i Bidony | Sklep dla dzieci - Avent, Medela, Chicco, akcesoria dla niemowląt, wózki, laktator, wyprawka dla noworodka
Udanego wyjazdu!!!!!!

mamakubulki - faceci są z marsa:):):)

Asnecja - Igunia to urwis niesamowity!! i uparciuch do tego, wspina się na ławę, jak tylko łapkami gdzieś dostanie to odrazu nóżkę do góry i próbuje o coś zaczepić by się piąć do góry, ziemię z kwiatka już próbowała, szuflady i wywalanie z nich zawartości to super rozrywka, a za zmywarką szaleje, uwielbia wchodzić na otwarte drzwiczki i wyciągać zawartość:):):)

Lencja - ja też mam gęsią skórkę na myśl o szczepionkach

Milka - gratki dla chodziarza Eryczka

Zyrafka - ja nie na bieżąco i nie wiem co u Was:( Jak Łuki się czuje, co mu było?A jak prawko Twoje??

Wszystkim roczniakom buziaki i serdeczne życzonka

Tak na szybko nadrobiłam kilka stron, jutro zajrzę na zamknięty jak mi czas pozwoli i jakieś foto Iguni dodam. Buziaki, idę lulać

Do góry