reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Hura pierwsza nocka bez cycka :-):-):-)jakoś wytrzymałam Zośka spała w swoim łóżeczku i tylko jej śpiewałam jak sie budziła i głaskałam po głowie i odrazu zasypiała gorzej było rano troszke popłakała bo chciała się cycem uśpić no i pobudka o 6 a tak przy cycu zawsze do 8 spała ale jestem zadowolona teraz jjak juz postanowiłam nie dać cyca to będzie z górki tyle że cycki bolą twarde jak niewiem ale za pare dni będzie dobrze

Co do picia moja mało pije jeden albo dwa soczki na dzień mm wogóle nigdy nie piła jje tylko kaszke rano i wieczorem

reklama
Dzień dobry:-)

kajdusia - czekamy aż ten twój "busy" czas się skończy:tak::tak: zdrówka dla Piotrusia i buziak dla raczka nieboraczka Gosiaczka:-):-):-)

koriander
- jak wysypka u Lilusi? byłaś u lekarza?

Perfecta - jak Jasio? wielki buziak dla niego, a choróbska wyganiamy, tfu, tfu

zdec - ja byłam daaawno temu, Majusia nie choruje więc nie widziałam potrzeby, teraz będzie szczepienie i bilans

olavip - Maja zazwyczaj ma 2 drzemki trwające od 40min do 1,5 h różnie z tym bywa

Anik - jak Oskarek?

Agi - kochana jestem w szoku, że pamiętasz o Wojtusiu:szok: ale jak to mówią co się odwlecze to nie uciecze;-);-):-D:-D

izia_tcz- pięknie zdjęcia:-)

emalia - miłych porządków, jeżeli takie mogą być:no::no::-p ale w takim towarzystwie:-):-)

ewelinka - gratuluje nocki:-)

kasiaj - coś nic ostatnio nie piszesz Jak Filipek, chyba niedługo ma operację na jąderko?

Lencja, avenka - co u WAS?

Sto lat dla naszych dzisiejszych roczniaków Kacperka i Krzysia:-):-)

Dzień Dobry,
nie było mnie chyba ze 3 dni i jak narazie nie nadrobiłam co u Was, tylko tak szybciutko przeleciałam i zauważyłam że już mamy dużo dzieciaczków chodzących. Mój to chyba potrzebuje jeszcze troche czasu by samodzielnie chodzić, tylko za raczki bądź jeszcze lepiej pod pachy, to wtedy nawet biegnie.

Postaram się Was nadrobić wieczorkiem jak bedzie więcej czasu lub może w ciągu dnia jak mały zaśnie a tymczasem zmykam i zyczę wszystkim miłego dnia!!

Hej hej
My walka z choróbskami ciąg dalszy. Jaś na szczęście wczoraj tylko 39 stopni ale po nurofenie szybko spadła i od wczoraj mamy stan podgorączkowy 37,7-37,9 więc organizm walczy. Mój dzielny synkek! Spał całą nocke z jedną pobudką. Dostał piciu i poszedł dlaej spać. Przy łóżeczku postawiłam mu talerzyk z rozgniecionymi 2 ząbkami czosnku i cebulą przekrojoną na pół. Gorąco polecam wszystkim przy przeziębieniach bo zarówno ja i Jas spaliśmy super a oprzede wszystkim nie obudziliśmy się z nosami zapchanymi!
Ja dzisiaj mam apogeum choroby i ledwo wstanę a już mi sie w głowie kręci i zimne poty...

Hej laski!!!

Proszę Was o pomoc, jakie NIE KAPKI polecacie? ale takie prawdziwego zdarzenia, bo my już mamy drugi i z obu kapie i non stop muszę podłogę myć bo się klei... grrr... pierwszy mieliśmy Tommy Tippe czy jakoś tak a teraz Nuk... oba są do bani... please polećcie mi coś!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :)

kasiek-jeżeli chodzi ci o niekapek to polecam aventa nie uleci z niego nawet kropla:tak: mam tez lovi tylko specjalnie taki co troche kapie nazywa się to kubek treningowy i moja woli z niego pic bo łatwiej sie ciągnie niż z niekapiącego tyle że podłoge zalewa i wszystko dookoła:baffled:

Eagle – pogoda w roczek dopisała w 100% Na szczęscie bo w domu bym nie pomiescila tyle osob. Sam roczek tez się udał. U nas jest taki zwyczaj ze przed dzieckiem na stole kładzie się kieliszek, ksciazeczke od komuni sw i pieniazek i patrzy się co wybierze. Kieliszek wiadomo co oznacza, kasiazeczka mądrosc, a pieniazek ze kasa :) Basia wybrała pieniazek :)

Muszę Wam powiedziec ze Basia od nocy swojego roczku nie dostaje już cycka w nocy. Mąż podaje jej wode w butelce, wiec już nie musze się budzic żeby ja nakarmic. Spie w drugim pokoju i mam święty spokój. Oczywiście budzę się z przyzwyczajenia, ale mam nadzieje ze i to wkrótce minie.

Basia już nie je miksowanego jedzenia. Najwyzej jej drobniej pokroje albo udusze ale już nie miksuje. Znudzilo mi się już te miksowanie i mycie codziennie tego samego, albo po kaszce albo po obiadkach. Masakra.

Od wrzesnia wracam do pracy. Kolezanka zaoferowala ze zajmie się Basią także problem rozwiazany. Nie mogę się doczekac kiey wroce do normalności. Może wtedy będę się cieszyc ze corka czeka na mnie w domu.

Milego dnia.

reklama
Dzięki dziewczyny... mój mały nie umie w ogóle pić... tzn. ciągle się zachłystuje, więc taki z którego będzie ciężko pić będzie dla niego doskonały ;)

Do góry