reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Agnieszka- super wieści, tylko nie szalej ze szczęścia za bardzo, żebyś sobie krzywdy nie zrobiła:-):-), bo znowu będziesz musiała leżeć, oczywiście żartuje, a tak poważnie to dobrze,że jest dobrze:-D
a dzieciątko niech rośnie zdrowo!

a o do USG 3D i 4D to ja tak myślę,ze pójdę na nie koło świąt, jak będę 3 grudnia na wizycie to się podpytam lekarza, bo fajnie by było wiedzieć na święta w prezencie pod choinkę:-):-):-):-) czy będzie chłopiec czy dziewczynka?:-)

reklama
Kurcze dziewczyny właśnie się dowiedziałam że u mojego dziecka w przedszkolu panuje szkarlatyna :szok: dużo dzieciaków już jest chorych, zastanawiam się co mi grozi jak i ona to paskudztwo przyniesie do domu :-( jaknie urok to ...:no:

Agnieszka--cudowne wieści!!!!! Lepszych nie mogłyśmy sobie wymarzyć dzisiaj na wątku! :-) SUPER!
hefi- jakoś nie zrozumiałam...:confused2:jak to wrócisz do pracy miesiąc po porodzie i tym samym przedłużysz macierzyński??:confused2:Poza tym miesiąc po porodzie to naprawdę baardzo wcześnie, ja w poprzedniej ciązy też planowałam szybko iść do pracy po porodzie, a jak się pojawiła dzidzia nastąpiło przewartościowanie i robiłam wszystko, żeby opóźnić moment rozstania...

Salon, kuchnia i łazienka sprzątnięte, sypialnia nadal "się maluje";-), mdłości brak, energia mnie rozpiera, życie jest piękne!!:-D

ja też mam wizytę 3 grudnia , i wiem ,że jeszcze jedna z mamuś ma tego dnia, to jest Nas cztery:-)
Oj, ja niestety nie mam wizyty 3 grudnia tylko 15-tego, mój gin musi wrócić z wojaży po Kambodży i Tajlandii:cool2:
Ja nadal w ferworze sprzątania, ale przerwa dla Was obowiązkowa!

Wczoraj moje dziecię dyktowało mi list z życzeniami do Św Mikołaja- myślałam, że padnę ze śmiechu, na liście są m.in.:
- Carsy, które nie jeszcze nie mam (Heńk, traktora, Gienię i Edka) - kto zna bajkę Disnaya- Auta ten wie o co chodzi
- naklejki z Zygzakiem Mc Quinem (główny bohater tej bajki)
-kredki- żeby była biała, bo nie mam
- łóżko malutkie dla dzidziusia, który jest u mamusi w brzuszku
- magnes na lodówkę z literką H
-pestki do ogródka, żeby wyrosło drzewko
- piżamkę dla dzidzi, ale taką malutką (tu pokazuje wielkość orzecha,, bo wie,że dziecko teraz właśnie jest takiej wielkości)
-parasol w dużym worku
-papier toaletowy specjalny dla dzieci
-stację benzynową
-jeszcze lepszy grzebień
:-D:-D Ten ma fantazję :-D:-D

ewelinka- witaj wśród nas :-)
Pati1159- trzymamy kciuki za USG, czekamy na relacje i zdjęcia!

Wracam do sprzątania, kurcze, ile tego jest...

Ale się z małżem uśmialiśmy z listy Twojego syneczka:-D:-D:-D:rofl2: niemożliwy jest! Od razu zasiedli z Oliwierem i piszą list do Mikołaja,zobaczymy co wymodzą;-)

Ja mam takie dzieci na codzień, pracuję w przedszkolu, które mieści się w ośrodku dla dzieci głęboko upośledzonych, ale od czwartku idę na zwolnienie.
Przed ciążą bałam się, że będę całą ciążę żyć w strachu, ale nie jest tak źle, staram się myśleć pozytywnie i narazie mi to wychodzi.
Nie masz innego wyjścia jak tylko myśleć pozytywnie:tak: ale jak się człowiek napatrzy na te malutkie biedne dzieciątka to naprawdę można myśleć jaki ten świat niesprawiedliwy:-(

wróciłam:)
aaaleee duże to moje dziecie! skakało sobie:)
nie wiem ile ma cm bo to szybkie usg w celu obejrzenia krwiaka było ale jest duuuże w porównaniu do ostatniego usg:)
krwiaka nie ma:)
mogę chodzić.
W piątek szczegóły będę znała jeśli chodzi o moje dziecie:)
uuuffff....aż mnie głowa boli
Super wieści, Agnieszko, jesteś spokojna i radosna, teraz masz luz i komfort psychiczny. A dzidzia widać ma się świetnie skoro tak sobie skacze!

Ja jestem po odwiedzinach teścia...:dry: niezbyt mamy dobry kontakt,raczej się nie lubimy.Przyszedł do małego z prezentem imieninowym,jak mu powiedzieliśmy o ciązy to nawet nie zareagował:wściekła/y:Dobrze, że rzadko się widujemy, teściowie nie żyją razem już 8 lat.

Idę robić sałatkę grecką, zbieram się na nią do 2 dni i zrobić nie mogę...:happy: jakaś drażliwa dziś jestem...

Ciekawe jak tam reszta mamuś po USG?

Kurcze dziewczyny właśnie się dowiedziałam że u mojego dziecka w przedszkolu panuje szkarlatyna :szok: dużo dzieciaków już jest chorych, zastanawiam się co mi grozi jak i ona to paskudztwo przyniesie do domu :-( jaknie urok to ...:no:

czytałam gdzieś kiedyś, jak zaszłam w drugą ciąże, co by było gdybym się zaraziła w ciąży różnymi "dziecięcymi" chorobami(mój synek tez chodzi do przedszkola) i pamiętam,że pisali,ze szkarlatyna nie zagraża ciąży i nawet jeśli się zarazisz możesz otrzymywać przez krótki czas antybiotyk, i to nie będzie miało wpływu na płód:-)

O kurcze,ąż sama sprawdzę co to za paskuda...mnie pediatra ostrzegała przed ospą,że powinnam małego zaszczepić, bo jest niebezpieczna w I trymestrze...mam nadzieję,że Twój synek nie złapie infekcji. A możesz go na jakiś czas zostawić w domu?

z tego co wiem to najgroźniejsze są OSPA i RÓŻYCZKA,:-( więc lepiej w ciąży uważać, ja ospę mam już z głowy, bo u mnie wszyscy już mieli nawet mój Patryk przeszedł jak miał 7 miesięcy

O kurcze,ąż sama sprawdzę co to za paskuda...mnie pediatra ostrzegała przed ospą,że powinnam małego zaszczepić, bo jest niebezpieczna w I trymestrze...mam nadzieję,że Twój synek nie złapie infekcji. A możesz go na jakiś czas zostawić w domu?

zastanawiałam się nad zostawieniem małej w domu, ale jak długo? nie mam pewności że już tego nie załapała. jeżeli dzieci będą sie zarażały jedno od drugiego to może to trwać nawet miesiąc a na zatrzymanie jej na tak długo w domu to nie ma szans.

Ja jestem po odwiedzinach teścia...:dry: niezbyt mamy dobry kontakt,raczej się nie lubimy.Przyszedł do małego z prezentem imieninowym,jak mu powiedzieliśmy o ciązy to nawet nie zareagował:wściekła/y:Dobrze, że rzadko się widujemy, teściowie nie żyją razem już 8 lat.

QUOTE]

Mam podobnie z teściem, też się nie lubimy, ja go nawet bardzo nie lubię (delikatnie to określiłam). Najgorsze, ze mieszkamy razem, a mam uczulenie na tego człowieka, czasem jak słyszę, co mówi, jego poglądy na różne sprawy(straszny prostak) to mam straszne nerwy. Na wiadomość o ciąży też nie zareagował, leżał przed TV i nawet oczu nie oderwał z ekranu:wściekła/y:

reklama
hefi- jakoś nie zrozumiałam...:confused2:jak to wrócisz do pracy miesiąc po porodzie i tym samym przedłużysz macierzyński??:confused2:Poza tym miesiąc po porodzie to naprawdę baardzo wcześnie, ja w poprzedniej ciązy też planowałam szybko iść do pracy po porodzie, a jak się pojawiła dzidzia nastąpiło przewartościowanie i robiłam wszystko, żeby opóźnić moment rozstania...

Chodzi o to że tak przysługuje 20 tygodni urlopu macierzyńskiego, w momencie gdy np. będę pracować na pół etatu (lub np. kilka godzin w miesiącu) to na cały etat do pracy wrócę po 40 tygodniach a nie po 20. Jak znajdę to gdzie to przeczytałam to wrzucę.
Poza tym to jest opcja na dzień dzisiejszy :tak: a jak będzie to się zobaczy.

Do góry