reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Wszystkiego najlepszego dla wczorajszego solenizanta Kubusia!!!! I dla dzisiejszych solenizantów Tomusia vel Dżinksa:) oraz Majuni!!!!!! Rośnijcie zdrowo i z uśmiechem na buziakach!!!!!!!!

reklama
Dla Dżinksa Tomaszka dużo dużo zdrówka!!! ;)

Naszej kochanej Majuni, z okazji pierwszych urodzin WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!! :D

Kochane, mam pytanie... jak to jest z chodzeniem do pediatry z Waszymi dziećmi...? chodzicie kiedy coś się dzieje, czy powinno się chodzić tak ogólnie co jakiś czas??? bo ja już bardzo dawno nie byłam, bo pediatra powiedział że jak przyjdzie czas na szczepienie to oni do mnie zadzwonią a tak to mam chodzić tylko w tedy kiedy mały będzie chory...? on nie był ważony ani mierzony już tak długo że nawet nie pamiętam kiedy... wydaje mi się to dziwne... w sumie to nic się z moim dzieckiem nie dzieje, ale nie powinni go ważyć co jakiś czas żeby sprawdzić czy dobrze go karmię i czy dobrze się rozwija...? mam mętlik w głowie...

Ostatnia edycja:
Dla Dżinksa Tomaszka dużo dużo zdrówka!!! ;)

Naszej kochanej Majuni, z okazji pierwszych urodzin WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!! :D

Kochane, mam pytanie... jak to jest z chodzeniem do pediatry z Waszymi dziećmi...? chodzicie kiedy coś się dzieje, czy powinno się chodzić tak ogólnie co jakiś czas??? bo ja już bardzo dawno nie byłam, bo pediatra powiedział że jak przyjdzie czas na szczepienie to oni do mnie zadzwonią a tak to mam chodzić tylko w tedy kiedy mały będzie chory...? on nie był ważony ani mierzony już tak długo że nawet nie pamiętam kiedy... wydaje mi się to dziwne... w sumie to nic się z moim dzieckiem nie dzieje, ale nie powinni go ważyć co jakiś czas żeby sprawdzić czy dobrze go karmię i czy dobrze się rozwija...? mam mętlik w głowie...
Kasiu- Ja z Jasiem do 6 miesięcy chodziłam co miesiąc na badania kontrolne. A teraz średnio co 2 miesiące chodzę i nikt mi nie mówi że zle , wręcz przeciwnie , bo mamy pełną kontrolę nad wagą , wzrostem , jednak my mamy abonament w luxmedzie , myślę że w normalnej przychodni byłoby tak samo że by patrzyli na mnie jak na głupią jakbym przechodziła ze zdrowym dzieckiem:)

Dziń dybry :D

Wszystkiego najlepszego dla solenizantów i pierwszego roczka Majeczki :)

Kasiek, emalia - cudne mokre chłopaki :D U nas jeszcze aż tak gorąco nie było, żeby można było się tak kąpać na dworzu :( i już skończyo się rumakowanie bo słoneczka nie ma i zbiera się na deszcz :(

Milka26, zdec, kreatorka - dzięki za odpowiedzi. Agatek niestety z gatunku wagi piórkowej, więc jak się budzi to podaję mleko, ale odpukać dzisiaj była trzecia nocka przespana od 20tej do 6tej bez pobudki, więc może samo się ułoży.

Agatek po kolei eliminuje kubki niekapki Lovi- niszczy je dokumentnie: w ubiegłym tygodniu pogryzła te miękkie ustniki prawie na wylot (poodgryzała tą gumę!!!) to kupilismy twarde. Dzisiaj patrzę, a jeden kubek cieknie - plastik pękł pewnie po którymś z kolei zrzuceniu kubka ze stolika do karmienia.....Qrcze - producenci powinni pomyśleć, że dzieci takimi rzeczami rzucaja i dac trochę bardziej elastyczny plastik :(

Dopóki były szczepienia to chodziłam w sumie tylko na szczepienia, a teraz to byłam chyba ze dwa miesiące temu, bo miałam wrażenie, że Agatek spadł na wadze - więc wychodzi, że jestem raz na 3 miesiące , bo teraz planuję pojść dopiero na szczepienie po urodzinkach. Tylko najpierw jeszcze zrobię jej morfologię, zeby mieć pewność , że wszystko jest OK (ostatnie badania miała przy urodzeniu)

Ostatnia edycja:
Się napisałam i niechcący posta skasowałam :baffled: ale cóż dzień dobry :-D

Kreatorka - jak Ty to robisz że te kg Ci tak pięknie lecą w dół??? czy to Dukan? ;) czy Ty nie jesteś z okolic Pabianic? jakoś mi się ubzdurało że tak i miałam zaproponować spotkanko ;P
Tak to dukan, ale taki bardzo na luzie, nie odmawiam sobie ani parówki odtłuszczonej ani jogurtu z czekoladą jak mam ochotę :-) kochana mieszkałam w Łodzi, moja siostra mieszka w Konstantynowie Łódzkim, ale obecnie mieszkam w Sochaczewie (90 km od Łodzi).
ja z małą też nie chodzę na kontrole już od dłuższego czasu, a mamy iść dopiero 29 lipca i będzei szczepienie
Kreatorka spoko dasz na pewno radę
jak ja bym chciała żeby Michał spał choć raz w tygodniu do 8 a on najpuzniej o 6;30 na nogach i to dosłownie itylko 1 drzemka w ciągu dnia ok 20-30 min.
Dziękuję :-) współczuję takiego wstawania... brrr

Dziń dybry :D

Wszystkiego najlepszego dla solenizantów i pierwszego roczka Majeczki :)

Kasiek, emalia - cudne mokre chłopaki :D U nas jeszcze aż tak gorąco nie było, żeby można było się tak kąpać na dworzu :( i już skończyo się rumakowanie bo słoneczka nie ma i zbiera się na deszcz :(

Milka26, zdec, kreatorka - dzięki za odpowiedzi. Agatek niestety z gatunku wagi piórkowej, więc jak się budzi to podaję mleko, ale odpukać dzisiaj była trzecia nocka przespana od 20tej do 6tej bez pobudki, więc może samo się ułoży.

Agatek po kolei eliminuje kubki niekapki Lovi- niszczy je dokumentnie: w ubiegłym tygodniu pogryzła te miękkie ustniki prawie na wylot (poodgryzała tą gumę!!!) to kupilismy twarde. Dzisiaj patrzę, a jeden kubek cieknie - plastik pękł pewnie po którymś z kolei zrzuceniu kubka ze stolika do karmienia.....Qrcze - producenci powinni pomyśleć, że dzieci takimi rzeczami rzucaja i dac trochę bardziej elastyczny plastik :(

Dopóki były szczepienia to chodziłam w sumie tylko na szczepienia, a teraz to byłam chyba ze dwa miesiące temu, bo miałam wrażenie, że Agatek spadł na wadze - więc wychodzi, że jestem raz na 3 miesiące , bo teraz planuję pojść dopiero na szczepienie po urodzinkach. Tylko najpierw jeszcze zrobię jej morfologię, zeby mieć pewność , że wszystko jest OK (ostatnie badania miała przy urodzeniu)
A próbowałaś kubeczków tommy teepy? mojej Ninie nie udaje się jej ich jakoś skutecznie zniszczyć :-D

Dzien dobry :D

kreatorka mialam ci wczoraj napisac ale mi umknelo, co ty nam tu marudzikujesz ze nikt cie nie zuwaza i taaaakie tam!!!! Ja bardzo lubie jak piszesz zawsze sie milo czyta twoje posty, pisz kochana i sie nie zrazaj jak czasami w tlumie ktos cos przegapi!!! A Ninka spi identycznie jak Lila, ona tez zjada kolacje okolo 20 (mniej wiecej 150ml kaszki) i spi do 7.30 a w nocy od czasu do czasu sie obudzi na herbatke, bo jesc nie chce..

KALWA przyjmij naserdeczniejsze zyczenia z okazji pierwszych urodzin twojej przeslicznej blekitnookiej coreczki!!!!!!!!!!!!!Oby kazdy dzien byl dla was radoscia!!
Podziel sie z nami wrazeniami :))))))

Witam się i ja.
Czekam dzisiaj na Lenkę , moją synową i Marcelka. Potem na 17-tą spotkanie komunijne. Wrrrr

KREATORKA- każda z nas się czuje czasami pomijana, ale ja już się tak nie przejmuję ;) Życzę Ci kochana aby wszystkie sesje były pozaliczane :)

Kasiek- u nas od urodzenia do roczku wizyty są co 6 tygodni i to jest fajne, bo w książeczkę wpisują jak dziecko rośnie i wtedy jasno widać czy dziecko rośnie prawidłowo, czy dobrze przybiera na wadzę itd...

Sealet
- to faktycznie masz problem z tymi kubkami. A ten pomarańczowy z lovi 360? On taki dość masywny jest, a i nie ma co za bardzo pogryźć.

Kochanemu Dżinksowi i już rocznej Majuni wszystkiego naj naj i wielkie buzi od ciotki i Jasia.

Dla naszej pierwszej okrągłej jubilatki:-)

[FONT=&quot] Nim się obejrzałam minął Mi roczek [/FONT]
[FONT=&quot] i wnet postawie swój pierwszy kroczek. [/FONT]
[FONT=&quot] W tym dniu szczególnym pełnym radości, [/FONT]
[FONT=&quot] w mym małym serduszku radość zagości. [/FONT]
[FONT=&quot] Bo każdy się spieszy by złożyć Mi życzenia, [/FONT]
[FONT=&quot] aby spełniły się najskrytsze marzenia, [/FONT]
[FONT=&quot] które są dla mnie jak słońce dla świata [/FONT]
[FONT=&quot] by szczęśliwie płynęły me dziecięce lata. [/FONT]

Obiecuję, że od jutra będę częściej zaglądać. Może nareszcie będę wyspana ;-) Dzisiejsza noc koszmarna była. :wściekła/y:
Zaraz zmykam na cały dzień z małą. A teraz idę rozwiesić pranie i sprzątnąć przed wyjściem, bo chwila nieuwagi wystarczyła, by Emilka nabroiła i chrupki porozsypywała po mieszkaniu :-)

reklama
koriander - dziękuję za pamięć :-) nie zrazam się, tylko tak wspominam, że można mnie czasem zauważyć heh :-D jak tam Lili? Chodzi ładnie sama?
emalia - obyś miała rację i żeby ta sesja jakoś poszła, bo nie mam w ogóle weny do nauki... :baffled: jak tam Jaś? Coś mi się wydaje, ze to tez już mały chodziarz jest? :cool2::-D

Heh coś mnie naszło na oględanie "na wspólnej"... jakie to śmieszne jest :-D

Do góry