reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Cześć cześć
A u nas goście za gośćmi- w weekend przyjechała moja dawna koleżanka z Poznania z rodziną, a wczoraj szwagier z Anglii. Do tego baardzo intensywnie w pracy- styczeń i maj najgorsze miesiące to najgorsze miesiące w mojej robocie- prawie nie widuję dzieci :-( No nic- przeżyję, zaraz będą wakacje
Za bardzo się nie wczytałam co u której, mam nadzieję, że jeżeli zmiany to tylko na lepsze :-)
emalia- jak czytam o tej całej komunii to już mam stres, a to jeszcze 4 lata :-D Gratki dla Jaśka- skubany specjalnie tak szybko nauczył się biegać, żeby się przed rodziną na komunii popisać :-D
Perfecta- kciuki trzymam, ale pewnie już po fakcie . I jak dzielny Jaś?
koriander- Ty mnie nie strasz z tym brakiem netu- nie ma mowy, żebyś sobie zrobiła wakacje od nas, zasięgnij języka i masz coś wymyślić!!! A przez komóre niedarydy? Znaleźć jakąś sieć na kartę z tanim internetem?
Asnecja- współczuję tej sytuacji z siostrą, na szczęście są jeszcze telefony, więc może nie będzie tak źle z tym rozluźnieniem więzi. Że też kurcze miłość tak zaślepia
mama kubulki- dziś piękne słońce na dworze to i na pewno humorek Ci się poprawi :tak:
olavip- no właśnie, trudna sprawa z tym ubieraniem. Wczoraj jeszcze była na długo, ale dziś chyba rzeczywiście już na krótko, choć w zasadzie dziś to nie mój problem, ja zaraz uciekam do pracy, mąż będzie Gosię ubierał...:-D

szybki makijaż i do pracy!

reklama
Witam w ten piękny słoczneczny dzień :-D:-)

Ja ubieram Ninę w bodziaka na krótki rękaw, na to bluzeczka, spodenki i skarpetki :-) w razie co mam kurteczkę i czapkę dla niej ze soba :-)
Teraz Nina śpi, potem lecimy na spacerek po jedzeniu :cool2::-D
I już od 4 dni jest u Ninci 8 zębolków :-) a z Niny zachowania wnioskuję, że zbliżają się kolejne :tak:

Trzymamy kciuki za wszystkie badania i wszystkiego dobrego dla dzisiejszych solenizantów :tak::-D

My wczoraj byliśmy ubrani w bluzeczke, spodenki i skarpetki + czapeczka, a dzisiaj krótki rękawek, spodenki chyba jeszcze długie, skarpetki + czapeczka. Sprawdzam karczek za każdym razem i zawsze jest ok :)

witam w ten piękny upalny dzień,
my już po spacerku, młody śpi a ja mam chwilkę dla siebie:)
Natan dzisiaj ma body na krótki rękaw, do tego długie spodnie i skarpetki no i kapelusik na głowce by ochronic się przed słońcem. Wczoraj miał body na krótki i bluzeczkę na długi rękaw. Zawsze mamy przy sobie kurteczkę w razie ochłodzenia. Teraz tak ciepło ze juz można na krótkie spodenki przechodzić.
Dzisiaj przyszedł dla młodego prezent na roczek, czekam za mężem by złozył i zobaczymy czy natek będzie zadowolony :)
FERRARI 2 X SILNKI Z PILOTEM DLA RODZICA!! (1589770679) - Aukcje internetowe Allegro

Kurcze dziewczyny mam tyle stron do nadrobienia że nie daje rady, musze w którys wieczór usiąść i poczytam co u Was. Ostatnio to przyznam się bez bicia ze czytałam tylko wiadomości od KasiJ.
Doczytałam jeszcze klika histori o osobach potrzebujących pomocy, o dziewczynie której Perfekta pomaga.
Liza zdrówka dla taty
Milka ślicznie wygladasz
i to tyle na dzisiaj bo natan już się obudził więc zmykam do niego.

Ciekawe kiedy LENA się odezwie???

Ostatnia edycja:
Hej
Ale dzis goraco :-D
Miki ubrany w krótki rekaw i krótkie spodenki ;-) ale i tak jeszcze teraz nie wychodze z nimi bo za cieplo.
Dzis kolo 17 jade z mama do Grójca do taty, wiec cos sie dowiemy moze bo ciagle tata nic nie mowi bo niby lekarze nic nie wiedza :dry: heh...
nadika ale smiesznie malemu wyszly zabki! :szok: pierwszy raz sie spotykam z taką kolejnoscia :tak: to sa dwójki??

Liza no właśnie dwójki mu wyszły a teraz już przebijają się jedynki :) też sądziłam że w pierwszej kolejności powinny byc jedynki no ale jak widać może byc inaczej

Jesteśmy już Dziękujemy za trzymanie kciukasów. Nie było kłucia bo potrzeby nie było bo Jasiek jak to powiedziała nasza dr. "to okaz zdrowia" Oczywiście jak zwykle czarował doktor i Panie pielęgniarki jak go ważyły i mierzyły:) Waga 9120 wzrost 79cm
I mamy piątego ząbka Przebiła się górna lewa dwójka!!!!!
Kolenderko- Kochana się narobicie Ale za to jak już bedziecie w nowym mieszkanku to sobie odpoczniecie za wsze czasy:) Buziaki Buziaki i jeszcze raz buziaki dla Was!!!!!
Emalia- Kochana gratulacje dla Jasieńka!!!!! Super doroślak -chodziarz !!!!!
Asencja - Kochana współczuję całej tej sytuacji!!! Jednak jak się kochaja i on jest dla niej dobry , nie oszukuje jej nie wykorzystuje to ja bym przygryzła język jak ona jest z nim szczęśliwa. Zakochane serduszko nie słucha głosów z zewnątrz! :)A jak się "przejedzie" to bedzie potrzebowała wsparcia Twojego! Mam nadzieję że Cię nie uraziłam i też wypowiedz moja jest ogólna bo nie znam sprawy :)
kreatorka - Wow 8 zeboli - gratulejszonsy:)
OlaVip- Kochana ja ubieram jasia w cienka bluzeczkę z długim rękawkiem , cieniuteńkie rajstopki i krótkie ogrodniczki i czapa z daszkiem:)

Jak przekonać dziecko do czapki, jakiejkolwiek... z daszkiem... kurcze... wszystko zdziera z głowy... a dziś zbyt ostre słoneczko żeby bez czapeczki...

Byliśmy u dermatologa z małym bo powróciły te suche placki które miał na ciele... znów przepisała jakąś maść, ale tym razem bez antybiotyku... co do kremów dla dzieci UV, to odradzała stosowania... dziecka skórka musi sama przyzwyczaić się do słoneczka, chyba że jesteśmy długo na plaży czy w jakimś ciepłym kraju, ale wychodząc na spacerek nie stosować żadnych kremów!!! ;)

Teraz czekam aż się młody obudzi i spacerku ciąg dalszy... tym razem idziemy na plac zabaw... umówiliśmy się z Gracjankiem i jego mamusią ;) dziś już Damiś nie był taki grzeczny na spacerku... myślę że było mu za ciepło... miał body dł rękach i na to polo z krótkim, więc teraz założę mu tylko z krótkim...

Solenizantom wszystkiego najlepszego!!!!!! :)

reklama
Kasiek- Kochana nawet tych mineralnych nie stosować?

Mnie mówiła kompletnie nic... kapelusz na głowę i to wszystko!!! ale pamiętaj, to jest taka babuszka co ma chyba z 70 lat i to ona mi radziła żeby młodego kąpać co 2 dni i nie stosować żadnych emolientów!!! wybór należy do Ciebie... ;)

Mówiła że wszystkie mydła dla dorosłych w płynie bardzo wysuszają skórę i ona proponuje Dove kostkę, że ponoć najlepsze... ;) ona twierdzi że kiedyś ludzie nie mieli tyle chorób skórnych, a teraz przez to że tyle tego wszystkiego jest w ofercie, to skóa na tym cierpi ;)

Do góry