reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Dzień dobry,
u mnie samopoczucie fatalne przez zbliząjacą się @ :wściekła/y::wściekła/y: i oczywiście ochota na słodycze ogromnaaaaa:szok::szok:

Agi - gratulujemy ząbka, to teraz pewnie druga jedyneczka się pojawi:tak:

Asnecja
- już po rozmowie z siostra?

ewelinka - zazdroszczę motywacji do ćwiczeń, tez by mi się przydało, ale wielki leń jestem!!:zawstydzona/y:

eagle - Majusia jeszcze nie chodzi sama;-) tylko pchacza nieśmiało popycha:-D gratuluje rozgadanego Tomusia:) jeszcze trochę i z Asią będą toczyli poważne dyskusje:)

Klementinka - jaki uśmiechnięty Jasio:-) podoba mu się fryzurka przez mamę zrobiona:tak: swoją drogą dobre masz cięcie, u mnie jedne wielkie schody były:sorry2::sorry2: fajnie, że znalazłaś koleżankę na spacery

Milka - dużo zdrówka dla ciebie i zazdraszczam tej Krety:tak::-)

zyrraffko - podczytujesz nas? co u Was?

koriander - 16 maja jeszcze nie ma, meldować się tu szybko:-D:-D:-p:-p

STO LAT DLA JASIA I NATALKI!!!:-):-)

Ostatnia edycja:
reklama
Witam i ja w ten piękny dzionek.

Eagle- przygotowania ruszyły już pełną parą. Spotkania i próby mamy w czwartki i piątki już do samej komunii. No i nie możemy doczekac sie odbioru sukiene ( będą 22 maja). Wczoraj kupiłam małej baloniki z nadrukiem IHS, pokrowiec na krzesło też ze złotym nadrukiem, figurkę na torta i organzę. Jeszcze wianek i rękawiczki nam zostały. No i im bliżej, tym większy stres. :)
Gratulujemy nowego słówka.

Gosiagro- ja przed obecną @ miałam ochotę na kabanosy :)

Co do chodzenia to mogę już śmiało mówić ,że Jasiek chodzi, wręcz biega, szczególnie jak dorwie piłkę to z nią ucieka. Wiadomo ,że czasami klapnie na tyłek, ale już rękę odpycha i tylko sam wszędzie chce iść. No i uczymy się wstawać z niemi od razu na nogi bez podpierania. Wczoraj już się raz udała ta sztuka :)

Wszystkim życzę miłego dzionka.

Naszej kochanej rówieśniczce Natalci, wszystkiego naj naj i wielkie buzi od ciotki i Jasia!!!

(masakra!!!! to już tylko miesiąc do roczku, szok!!!)

Jestem jestem :-) Ale na prawde nie mam kiedy pisac, jak mi sie uda podczytac to sie ciesze, ale ciagle cos jest do spakowania, czyszczenia itp...pff zeby juz bylo po, jaki rozgardiasz
gosiu jak ja bez was wytrzymam :szok::-(
Perfecta trzymam kciuki!!
Asnecja super taki wyjazd, a wlosy nie zeby, odrosna :-)Zawsze mozesz zalozyc jakis przebojowy kapelusz w stylu slubu Kate i Williama;-);-)
Klementinka ale masz ciecie! SLicznie! Zazdroszcze bb-owych spacerkow :-D
Kasiajanicka co u was, czytalam na FB o helikopterach, czyli chyba niezla miejscowka:-) Macie juz jakies wyniki?? trzymam caly czas kciuki!
emalia wielki buziak dla naszego solenizanta-biegacza :-)
Dla wczorajszych Jagodek i rozrabiakow Ewus najlepsze zyczenia
Eliza jak tata? Dla Mikusia rowniez buziaczek, maluszek juz 11mcy ma jupiii:-)

Witam z rana :)
Ufff...męża nakarmiłam, Krystianka nakarmiłam, teraz został już tylko 3-ci mężczyzna w brzuszku do wykarmienia :)

Asnecja a gdzie wylatujecie? wlosami sie nie przejmuj, odrosna

my dzisiaj z Jasiulem poznalismy jedna BB-owa ciocie z coreczka starsza od Jaska o pol roku
2 godziny spaceru minely jak z bicza strzelil, super tak spacerowac z druga mama i miec sie do kogo odezwac

Lecimy na Krete, nie daleko Hersonissos. Dzisiaj już wyciągam walizki i zaczynam żyć wyjazdem :)
Fajnie, ze kogos poznałaś. Ja tak bym chciała kogoś poznać z okolicy :/ No, ale pewnie jak się urodzi druga dzidzia to nawet nie bede miała czasu na umawianie się :p

Asnecja - już po rozmowie z siostra?

Tak, już po. Powiedziałam, ze nie moge być swiadkową, bo nie dogaduje sie z jej facetem i nie zgadzam się za bardzo z taką ideą ślubu. To powiedziała, że spoko, bo mieliśmy byc my (ja z mężem) tylko dlatego, bo nie chcieli nikomu więcej o ślubie mówić. Dla niej to tylko podpisanie papierka.
Gorzej, bo jak stwierdziłam, że jej facet mnie za bardzo denerwuje (teksty w stylu, że mój syn wygląda jak syn farmera, że ja jestem apodyktyczna i że wyżądzam dziecku traume, bo zdecydowaliśmy się na żłobek), to powiedziała, że bez niego nie będzie się z nami widywać, bo weekendy spędza z nim, a w tyg. nie ma czasu. Troche szkoda, bo to się równa z tym, ze stracimy ze sobą kontakt :( Natomiast mąż się cieszy, bo też strasznie tego faceta nie lubił...
Ciężka sprawa :( Mąż mówi, że przejrzy na oczy (jaki ten facet jest), jak się ewentualnie dziecko pojawi...ale mi jej szkoda :(

Jedziemy na kontrolę do pediatry i na pobranie krwi. Proszę trzymac kciuki za nie płakanie przy kłuciu

Kciuki zaciśnięte :)

Kasiajanicka - jak tam badania? Czekamy na wiadomości!!!

Dla Natalki i Jasia wszystkiego naj, naj, naj :)

czesc babeczki, spalismy dzisiaj z Kubusiem do 8:30!!! szok
zwykle o 6 jest pobodka! musial biedak odespac wczorajszy dzien,bo byl z tesciowa i chyba mial za duzo wrazen, bo budzil sie w nocy z placzem,piskiem i histeria jakby mu sie cos sniło, musialam go obudzic i było ok

wczoraj mialam taki kiepski dzien, było mi smutno i żle, moze troche ze zmeczenia, caly dzien w pracy mnie totalnie wypompowal, trafilam na tego bloga: Kurczę, chce mi się żyć tylko ten rak (srak) - Pokazywarka.pl
i stwierdzilam ze nie mam prawa marudzic i narzekac na swoj żywot! ale dobra ostatni raz pomarudze: głowa mnie boli straaasznie od rana i mam nieziemska ochote na tuńczyka!!! a w lodówce pustka, generalnie mam ogrooomny apetyt od momentu jak zaczelam łykac tabsy, juz prawie miesiac nie karmie cycem i jest ok;)

wszystkiego najlepszego dla miesieczniaków wczorajszych: Jagódki, Jagódki, Eryka i bliźniaków (Kubusia i Szymka) oraz dzisiejszych Jasieńka i Nataleczki

Perfecta kochana jasna sprawa, ze kciukasy zacisniete!

konniczynka fajnie ze jestes

emalia oh Jasiek to zdolna bestia skoro juz biega! my mamy dopiero pierwszy kroczek za soba, Kuba puscil sie stolika i pomaszerowal do kanapy! jeeeeeejeje! ale duma mnie rozpiera!

koriander kochana tylko Ty zauwazylas ostatnio mojego posta, fenks

olafasola
gratulujemy zabka, my mamy juz 8, Kubus wyglada tak dorośle z zabkami,

katarzynajanicka oczywiscie 3mam kciukibardzo mocno!!!!!!! eh i mi sie pielgrzymki przypomnialy, pierwszy raz sie calowalam na pieszej pielgrzymce,eh co za wspomnienia;)heheh

liza duzo zdrowka dla taty!!!!!!! niech moc bedzie z Wami!

milka ladniusia jestes ;)

Asnecja oh ale mi sie marzy Grecja,wez nas ze soba! a włosy to nie noga, ciagle rosna;) ja w zeszlym roku wyszlam od mojej fryzjerki i mialam pol glowy wygolone, wrocilam do domu i plakalam, a potem sie przyzwyczailam i nawet polubilam ta fryzure, a na porodowce mowili o mnie: "ta co ma glowe wygolona przy uchu" hehehehe

witajcie!
Perfecta-oczywiście trzymam kciuki!
Asnecja - przykra sprawa z tą siostrą...nie żal Ci tracić z nią kontakt?Czasami warto przemilczeć i zaakceptować niektóre sprawy(jej chłopaka),przecież to twoja siostra...nie wiem co o tym myśleć, bo wiem że są ludzie których nie idzie zdzierżyć i już..:-(
mama kubulki - masz racje! nie ma co się nad sobą użalać! tylko cieszyć się z tego co mamy i że jesteśmy zdrowi!
Najpiękniejszego dla Natalci i Jasia!

A teraz mam poważne pytanie: Kobiety jak Wy ubieracie swoje dziecko?! bo ja już zgłupiałam całkiem... Ubierałam Jadźce cienkie rajstopki+leginsy3/4, buciki, no i body dł rękaw(i wszyscy mi mówili że to cienko,bo oni zakładają swoim grube rajstopy,dł spodnie,dł body i bluzka, plus na dwór kurtkę wszyscy zakładali a ja Jagodzie tylko bluze jak wiało) a od wczoraj wszystkie dzieciaki w okolicy biegaja w krótkim rękawie, bez rajstop,krótkie spodnie. No więc dziś też Jagoda biega tylko w spodenkach,ale w dł body... a wy juz calkiem na krótko ubieracie?

reklama
witajcie!
Perfecta-oczywiście trzymam kciuki!
Asnecja - przykra sprawa z tą siostrą...nie żal Ci tracić z nią kontakt?Czasami warto przemilczeć i zaakceptować niektóre sprawy(jej chłopaka),przecież to twoja siostra...nie wiem co o tym myśleć, bo wiem że są ludzie których nie idzie zdzierżyć i już..:-(
mama kubulki - masz racje! nie ma co się nad sobą użalać! tylko cieszyć się z tego co mamy i że jesteśmy zdrowi!
Najpiękniejszego dla Natalci i Jasia!

A teraz mam poważne pytanie: Kobiety jak Wy ubieracie swoje dziecko?! bo ja już zgłupiałam całkiem... Ubierałam Jadźce cienkie rajstopki+leginsy3/4, buciki, no i body dł rękaw(i wszyscy mi mówili że to cienko,bo oni zakładają swoim grube rajstopy,dł spodnie,dł body i bluzka, plus na dwór kurtkę wszyscy zakładali a ja Jagodzie tylko bluze jak wiało) a od wczoraj wszystkie dzieciaki w okolicy biegaja w krótkim rękawie, bez rajstop,krótkie spodnie. No więc dziś też Jagoda biega tylko w spodenkach,ale w dł body... a wy juz calkiem na krótko ubieracie?

ja jeszcze nie mam kupionych krótkich spodni,ale za to dalam spokoj rajstopkom - jesli faktycznie jest cieplo,a cieplo jest wtedy kiedy sama wychodze w z k.rekawkiem:)
skarpetki , spodnie,body - wczoraj z kr.rekawkiem i na to koszula z kr.rekawkiem,jesli jest chlodniej to body z dl.rekawem ,i jakas bluzeczka, kurtke w razie co mam zawsze w wozku.no i czapa z daszkiem

Do góry