reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

nie podobaly mi sie kuby wloski - dlugie z tylu glowy,wchodzily na uszka,to wzielam maszynke i rach ciach na jedna dlugosc ;]

reklama
Nie wiem jak Wy dziewczyny to robicie że macie czas na pisanie w ciągu dnia na forum - jak znacie jakiś sekret to please zdradźcie.. zajrzałam dziś i to niesamowite jak szybko nowych stron przybywa :)

u nas jest tak, że nawet na chwilę nie mogę do kompa podejść bo mała gadzina wiesza się na mojej nodze lub stole i jęczy żeby go na ręce brać.. bo z góry bliżej do klawiatury a tam z kolei można jednym ruchem wcisnąć jakiś przycisk, żeby mama przez kolejne pół dnia dochodziła jak to wszystko odkręcić.. :nerd: i bądź tu człowieku mądry..

nie wiem juz kto pytał o nocnik - ale u nas od ponad miesiąca kupa codziennie rano jest w nocniku - na początku sadzałam małego jak widziałam że zabiera się do roboty, a 2 tygodnie przed świętami posadziłam go po śniadaniu i ku mojemu zdziwieniu prezent zostawił, więc od tamtej pory po śniadaniu sadzam go na tron i po stękaniu razem z nim nocnik ma zawartość :)

powyższe sprawdza się tylko w grubszych sprawach, siku niestety nie udało mi się jeszcze wyłapać.. za to jak tylko mu zdejmę pieluchę to od jakiegoś tygodnia sika na potęgę - głównie na moje łóżko, czasem na mnie :baffled:

Macie może doświadczenia z fotelikami rowerowymi? możecie mi coś polecić?

Trzymam kciuki za dziewczyny na diecie!

Nadika u nas nocnik jest wykorzystywany codziennie ale tylko na kupkę z piśkami gorzej
zdec mój mleka w dzień nie ruszy 1raz wieczorem przed snem 2 w nocy ok 4 -5 i kaszka rano i to wszystko
mama kubulki fajnie że wyjazd udany
cobra a moja nawet nie zakwitła ale jeszcze nie ma pąków liściowych więc może jeszcze zakwitnie trochę zimno u nas a szczególnie w mojej okolicy
kasiaj nie stresuj sie bedzie dobrze zobaczysz
koriander fajnie to musiało wyglądać jak mała cię oskubywała hehe narazie z farby ciekawe z czego za kilka lat
perfecta fajnie to musi wyglądać dwóch takich brzdąców w jednym wieku i już jakaś rywalizacja
a mój Michał dzisiaj mega maruda spał tylko rano 20 min po kąpieli zasnął i po 15 min obudzony i za żadne skarby nie chciał spać tylko się bawić ale właśnie zmorzyło go i od 5 min śpi

zdec - moja w dzień mleko czasem od rana, przed zaśnięciem tylko woła, potem po kąpaniu ok 19:30-20:00 dostaje mm, a w nocy ok 2xcycek.
co do nocnika-hahaha do zabawy ok, ale jak posadzę ją to aaaaa ryk...
Kasiek1983 - to moja soczków nie chce.....tylko cherbatki i to tylko koperkowa albo rumiankowa...
cobra - my też dziś chcieliśmy jechać na magnolie do Kórnika!! ale pogoda nas wystraszyła.... pojechaliśmy po Pzń do mojego kuzyna, zobaczyć ich małą Zosieńkę 2mc, a potem do siostry...
kasiaj- będzie dobrze! Mały jest pewnie zdrów jak rybcia!
sylwusiak - ja też muszę się rozejrzeć za fotelikiem na rower.

w niedzielę byliśmy na cały dzień nad jeziorkiem w Skorzęcinie - ale było super! uwielbiam to miejsce, zwłaszcza,że tam przeżyłam bardzo przyjemnie czas za panny:-D
a teraz powiem wam najważniejsze!całe dwa tyg męczyłam teścia,żeby się zgodził aby wypuścić wodę ze stawku na trawniku i zrobić tam Jagodzie piaskownice! nie chciał za nic się zgodzić, wstaję w niedzielę, a on osobiście wyciągnął korek i spóścił wode! nie wiem czy mu się przyśniło,że ona tam wpadła czy co, ale najważniejsze że podziałało:)

IMG_0513 [800x600].jpgale ja nie jestem dziewczynką ratunku
IMG_0515 [800x600].jpgchciałem się schować ale mnie znalezli więc wychodzę IMG_0518 [800x600].jpg
a teraz mam ochotę się bawić a nie spaćIMG_0523 [800x600].jpgdajcie na luz maluchy o tej porze śpią a nie ja

Izia - mały boski, jak zwykle!!!

Olavip - ja też uwielbiam Skorzęcin, i planujemy tam jechać na tydzień w Lipcu, jak byś była gdzieś w okolicy to wpadnij na kawusię ;)

zdec - moja w dzień mleko czasem od rana, przed zaśnięciem tylko woła, potem po kąpaniu ok 19:30-20:00 dostaje mm, a w nocy ok 2xcycek.
co do nocnika-hahaha do zabawy ok, ale jak posadzę ją to aaaaa ryk...
Kasiek1983 - to moja soczków nie chce.....tylko cherbatki i to tylko koperkowa albo rumiankowa...
cobra - my też dziś chcieliśmy jechać na magnolie do Kórnika!! ale pogoda nas wystraszyła.... pojechaliśmy po Pzń do mojego kuzyna, zobaczyć ich małą Zosieńkę 2mc, a potem do siostry...
kasiaj- będzie dobrze! Mały jest pewnie zdrów jak rybcia!
sylwusiak - ja też muszę się rozejrzeć za fotelikiem na rower.

w niedzielę byliśmy na cały dzień nad jeziorkiem w Skorzęcinie - ale było super! uwielbiam to miejsce, zwłaszcza,że tam przeżyłam bardzo przyjemnie czas za panny:-D
a teraz powiem wam najważniejsze!całe dwa tyg męczyłam teścia,żeby się zgodził aby wypuścić wodę ze stawku na trawniku i zrobić tam Jagodzie piaskownice! nie chciał za nic się zgodzić, wstaję w niedzielę, a on osobiście wyciągnął korek i spóścił wode! nie wiem czy mu się przyśniło,że ona tam wpadła czy co, ale najważniejsze że podziałało:)
dobrze,ze nie jechalas..bylo zimno jak ch.. kuba po 30min byl caly zimny i smarkal..ale gofra zjadl:D

potem 30min czekalam w zamku na kapcie w ktorych trzeba chodzic,bo byly jakies niemieckie wycieczki,i wszystkie sie skonczyly.bylam pierwszy raz,u bialej damy , i szczerze mowiac ,szkoda kasy na bilet do zamku,bardzo malo do zwiedzania.i wszedzie Niemcy;p
na moje oko,za tydz magnolii juz nie bedzie kwitnacych

nie podobaly mi sie kuby wloski - dlugie z tylu glowy,wchodzily na uszka,to wzielam maszynke i rach ciach na jedna dlugosc ;]
a ja ciagle sie wzbraniam przed podcieciem grzywki bo mi babcia nagadala ze do pierwszych urodzin nie wolno
zabobonna nie jestem jezeli chodzi o mnie ale z Jaskiem to we wszystko uwierze
Macie może doświadczenia z fotelikami rowerowymi? możecie mi coś polecić?

Trzymam kciuki za dziewczyny na diecie!
foteliki rowerowe to chyba Koriander zna

Izia fajny ten twoj Michas:-D

aaaa i dla dzisiejszej solenizantki zdecowej Natalki duzo slonca i usmiechu

reklama
klementinka jeśli chodzi o włoski tovgłupie zabobony a za długie szczególnie grzywka wpadająca do oczu może więcej szkody niż pożytku zrobić

Do góry