reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

kajdusiu czy ja mogę poprosić o książkę? asiakolanska@gmail.com. Chciałaby widzieć Twoją Gosieńke w akcji:))
planuję rozpocząć dukana w poniedziałek
Łukasz już drugą drzemkę zasnął bez cyca, ciekawe jak noc przebiegnie. Zjadł dzisiaj niecałego danonka, 1/3 słoiczka zupy, i trochę kaszki zdrowy brzuszek na mm z owocami oraz wypił uwaga "aż" 20 ml mm bananowego.

nadika- my też nie mamy nocnika

zdec- to chyba zdjęcie z grudnia:)))

u nas piękna pogoda w zaciszu cieplutko ale ogólnie to zimno bo wieje strasznie zimny wiatr

Ostatnia edycja:
reklama
nadika my mamy nocnik, ale stoi w kącie. Czasem posłuży za beret, ale że on do sikania to jeszcze daleka droga:)

A wy nadal z tym Dukanem, mogę się założyć że więcej niż połowa z was to tak szczupłe laski że wam już żadnych diet nie potrzeba.

Czy wasze dzieci nadal w dzień jedzą mleko? Od dzisiaj próbuję żeby mała nie jadła w dzień mleka, tylko na noc kaszka no i w nocy ooola boga 2x pobudka i za każdym razem wypije 150ml mleka

Ostatnia edycja:
podobno do roku czasu dzieci muszą wypijać ok 500ml mleka modyfikowanego. Nasza Julka zależy od humoru raz cały dzień bez mleka bo nie chce a raz tylko mleko bo nic innego nie przejdzie :/
Dzisiaj myslałam że bede miała chwile dla siebie ale pospała 0,5 godz (zawsze robila sobie o tej poze ok 2-3 godz) i jest marudna że szok... Właśnie próbuję ją uśpić ale słysze że z marnym skutkiem :((( wrrrr...

Mój dziś marudny jak nie wiem co... ale to chyba pogoda...

Gdzie można kupić mm smakowe??? jaka firma?

Zdec - pogoda u Was superowa!!! u nas tylko leje i leje... aż się płakać chce

U nas też nocnik stoi w kącie i czasami służy jako zabawka... z moim brzdącem to jest tak że on tylko sika w pampersa, jak mu zdejmę to nigdy nie sika... jeszcze nie miałam przygody żeby mnie osikał no chyba że jak był malutki ;)

Mój mleczka też już nie chce, ale przynajmniej zaczął pić soczki!!! jupi!!! co dzień wypija 300ml bobofruta, ale smak tylko owocków południowych... ;)

Idę coś zjeść z nudów... ;)

czesc babeczki melduje sie po powrocie z krynicy gorskiej, bylo fantastycznie, mimo ze bez Kubusia
mam wyrzuty sumienia, bo Kuba nas chyba nie poznal jak wrocilismyy, tak dziwnie nam sie przygladal, chociaz nie widzial nas tylko 3 dni

wszystkiego najlepszego dla miesieczniaków dzisiejszych i z tych ktorzy mieli swoje swieto w ciagu kilku ostatnich dni!!!!!!!!!!!

lece Was podoczytywac

Zdec- Jagoda juz od dawna nie pije mleka w dzien. Pije na wieczor 180ml i koło pólnocy 150ml. W ciągu dnia je 2 razy po 150ml gęstej kaszki mleczno-ryzowej lub mleczno- ryzowo-kukurydzianej. Duzo pije herbatki bo ok500ml dziennie.

Nocnika jeszcze nie mamy. Hanke nauczylam jak miała rok i 9 miesięcy i nauka była błyskawiczna- właściwie z dnia na dzien pożegnałyśmy pampersa. To podobno najlepszy czas na naukę sikania do nocnika.

Kasiek- mleko smakowe jest nestle z tego co pamiętam, to Nestle junior powyżej roku.
http://www.babyclub.pl/product-pol-492-Mleko-Nestle-Junior-waniliowe-350g.html

edit: znalazłam jeszcze bebiko bananowe http://bobovita.frisco.pl/product/5...ne_o_smaku_bananowym___po_12_m_cu.xhtml.xhtml

i humana waniliowo- bananowa http://mamosfera.pl/humana/produkty...stepne_3/humana_3_r_z_bananami_z_prebiotykiem

Ostatnia edycja:
Bo padnę- Gosia właśnie wpadła w entuzjastyczny zachwyt nad muchą :-)Lata tu taka jedna upierdliwie, a Gosiak śledzi ją wzrokiem, gada do niej i zanosi się ze śmiechu:-):-)

to musiał być świetny widok

Czy Wasze dzieci siedzą juz na nocniku?? natan nawet nie ma jeszcze nocnika i muszę się zmobilizować i na dniach kupić

my jeszcze nie mamy nocnika nawet kupionego

W sumie najbardziej doświadczonym ekspertem w sprawie dukana jest chyba gosiagro

:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::-D:-D

Dziewczyny mam wszystkie 4 książki Dukana, jeżeli chcecie piszcie na priva swoje maile to wam wyśle, 2 z nich są duże, więc wrzucę je na chomika i sobie ściągniecie;-);-)

Czy wasze dzieci nadal w dzień jedzą mleko? Od dzisiaj próbuję żeby mała nie jadła w dzień mleka, tylko na noc kaszka no i w nocy ooola boga 2x pobudka i za każdym razem wypije 150ml mleka

Maja pije mleko zagęszczane kaszką o 6 rano 260 ml i po kąpieli o 19 też około 260 ml

Ostatnia edycja:
reklama
Ale mi niedobrze od tego smordu :( Fujjjjj

zyraffka powodzenia w nocy, ja tez dzis sama usypiam Lile bo maz wraca pozno, pierwszy raz od odstawienia bede to robic

Kajdusia dzieki za ksiazke z receptami, wszystko wyglada przepysznie! Szok ja mialam jakies dziwne wyobrazenie ze kawalkiem gotowanej na wodzie piersi bede sie musiala zywic :-D W sumie niektore rzeczy to i Lila bedzie pewnie ze mna jadla

gosiagro dzieki za linki, wieczorkiem sobie poczytam :)) Jakis czas temu wyslalas mi jedna z ksiazek , nie pamietam ktora, moze na reszte tez sie skusze :)

kasiaj bedzie dobrze jutro wieczorem na pewno bedziesz w domku, pamietaj ze ten pobyt to dla dobra Fifiego, mam nadzieje ze szybko rozwieja sie watpliwosci bo na pewno jest zdrowiusienki!

zdec Lila nie pije ani w dzien ani w nocy :no:

Klementinka jak twoja migrena??

Lila siedzi i zdrapuje mi z nosa kropki bialej farby i ma przy tym ubaw po pachy musze sie przejrzec w lustrze bo jeszcze nie mialam okazji od powrotu do domu :-D

STO LAT DLA rumianej Natalki :)))

Ostatnia edycja:
Do góry