reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

reklama

Asnecja ahhh zazroszcze a jak maleństwo??Kopie???

Już codziennie go czuje :) Szczególnie jak polorze Krystianka spać i sobie odpoczywam, to czuje jak sie rozciąga - trzeba sie przyzwyczaic do pracy na dwie zmiany ;)
koriander- ja w srodę pójdę do ginekologa żeby mi coś przepisał na zatrzymanie laktacji, nie będę się męczyć. I muszę poczytać o dukanie i od przyszłego tyg. zacznę:)))))) już się nie mogę doczekać tych uciekających kilogramów hehehehehe:-) brzuszki narazie robię

Mój mąż dzisiaj jest równo miesiąc na dukanie i schudł 10 kg. Jakbyś miała jakieś pytania apropo dukana, to pisz, bo już czuje sie prawie ekspertką w tym co mozna, a co nie :)
czy zna ktos jakis sposob na migrene?
Paracetamol :) Ja w poprzedniej ciąży miałam częste migreny i wystarczyła zawsze jedna tabletka i przechodziło.

Zdec - fajna fotka :) Natalka wyglada na zainteresowaną :)

Dziekujemy za kciuki, my juz po szpitalu, nie ma refluksu, nie ma zadnych zmian w nerkach i przewodzie moczowym i doktor powiedzial ze sie dziwi ze dostalismy zlecenia na te inne badania bez wyniku usg, w ogole byl w szoku bo wszystko wyglada prawidlowo a infekcja byla tylko raz wiec na razie nie bedziemy Lili meczyc, chyba ze sie nie daj Boze powtorzy. A Lila zachwycila wszystkich, lezala grzecznie, na poczatku zimny zel na brzuszku jej sie nie podobal ale potem zaczela nim smarowac i bylo ok :-)

uffffff..teraz moge isc malowac, na razie na bialo, u Lili jedna sciana bedzie w kolorze swiezej trawy chcialam kolor fiolet/lila ale jakos ta zielen nam bardziej "zasmakowala"

Agi wowwww ale laseczki, Pola po prostu modeleczka w tym kostiumie zreszta jak mama a gdze ten mors bo szukam szukam i nie widze?????
Kajdusia normalnie mala ksieczniczka!! Rewia mody! Pieknosci!! A. sie nie moze nadziwic jak Malgosia urosla i "zmezniala" a raczej "zkobieciala " :tak: super tez sie nie mozemy doczekac lata i spotkania z wami :-D

zyraffko ja nie chcialam lekow bo to straszna dawka hormonow (jest jeden lek na odstawienie wiec pewnie go ci zapisza). Szalwia pomogla, juz mam miekie piersi i nawet stanik musialam zmienic :tak: Od samego braku mleka schudlam 1,5kg :szok: Ja nie wiem jak mi z ta dieta w najblizszych dniach wyjdzie bo ledwo udaje mi sie kanapke zlapac w biegu nieraz dopiero o 13 siadamy do sniadania bo ciagle w ta i z powrotem jezdzimy ..sprobuje najwyzej zaczne po przeprowadzce..

chyba ze gosiagro mnie jakos w tylek kopnie :-D

Emalia Lena az mi milo na sercu czytac takie fajne posty zazdroszcze grilla i wspanialej atmosfery, na pewno komunia bedzie wspanialym wydarzeniem dla was wszystkich!!!

Co ja czytam, Gajusia raczkuje???? Gratulacje!!

Chyba pierwszy raz jestem pierwsza :-D
terefere chyba jednak nie :-):-p

zyraffko bede trzymac od jutra kciuki, najwazniejsze to odrwacac uwage od Lukaszka, wychodzic z nim lub zabawiac tak aby nie myslal o cycusiu. Moze uda ci sie wyjsc z domu. Z kazdym dniem bedzie lepiej!!!!! A piersi nie bola bardziej niz na poczatku karmienia, i odciagaj wylacznie odrobinke aby sobie ulzyc. Ja po 4 chyba dniach nie odciagalam juz w ogole, ale wyczuwalam dosc bolesne guzki, teraz i to poznikalo...Pij szalwie 3-4 razy dziennie, ogranicz plyny, nie pij alkoholu ani nic co pobudza laktacje

hehe jaka ekspertka :-)

agi,kajdusia,zdec-świetne fotki:tak:
zyraffka-życe powodzenia w odstawianiu ja się coraz bardziej boje zacząć odstawke nocna ale musze się za to wziaść
koriander-super że wszystko ok:tak:a czy wam kazali robić co jakiś czas badanie moczu bo u mnie usg tez było ok ale zaleciła badać mocz co 2 miesiące niewiem czy to jest potrzebne bo przecierz jakby było znów zapalenie to by była przy tym gorączka w środe znów robie próbe łapania moczu:no:

Dzień Dobry
ja tak na chwilke bo moim dzieciom coś się dziś poprzestawiało i śpią o dziwnych godzinach np. Asia poszła na drzemke przed 11 a zawsze ok 12-13, Tomek też jakoś inaczej, mam nadzieję ze to chwilowe i jutro juz wrócimy do stałych pór

koriander miałam pisac że trzymamy kciuki ale już po fakcie jak widzę , ciesze się za to przeogromnie że takie super dobre wieści

i najlepsze życzenia, mnóstwo uśmiechu i radości dla dzisiejszych solenizantów
Jasia, Oskarka, Kamilka,

cos miałam jeszcze napisać ale zapomniałam:-(

Lena, emalia - to czeka was wspaniała impreza:tak:

Asnecja - jak długo planujecie wypoczywać w grecji?:-)

zyrraffka - to trzymam kciuki za jutro, będzie dobrze i tak jak naszej Korianderce pięknie ci się uda:tak::tak:

Klementinka
- ja niestety z migreną nie pomogę, nigdy nie miałam

zdec- mi tam Natalcia na niezadowoloną nie wygląda, a jak jej włoski już urosły;-)

koriander- no, innych wieści się nie spodziewałam, super:-):-)
pochwal się później efektami pracy:tak: ciekawam tej świeżej trawki, hhmm u was w Holandii to chyba dosyć popularne ;P
mówisz, ze kopniaka potrzebujesz:-D:-D:-D coś czuje ze przy tym remoncie to bez żadnej diety piórkiem się staniesz:-p:-p a wiesz ja od dzisiaj też postanowiłam się trzymać diety, ciekawe jak długo:-D:-D

Perfekcia - a ty gdzie przepadła:-D

Ostatnia edycja:
reklama
Kolenderko - Kochana super wieści!!!!! Ehhh Ci lekarze zafundowali Wam przez tyle czasu dawkę stresu... Na szczęście Kochana wszystko w porządeczku:):) Bardzo się cieszę!!!!!!!
Eagle- to na pewno przez tę pogodę . Jaś też śpi dziwnie i wczoraj i dzisiaj.
Agi- - Polusia jaka pływakowa :) Super że sie podobało:) A Mamusia może strach przed wodą przełamie dzięki córeczce!:)
Kajdusia- śliczne fotki!
Zdec- Natalcia jaka juz duża , śliczna dziewczynusia:) Wcale nie widać niezadowolenia:)
Zyrafka- Super że się wyjazd udał:) Trzymam mocno kciuki!!!! Na pewno dacie sobie świetnie radę i Ty i Łukaszek!
Izia- Kochana przytulam i to na pewno przez tę zmianę pogody i zmęczenie!!!!
Klementinko- Kochana chyba tylko zostają ziemne okłady na główkę. Apap ale raz dziennie, wątpie czy pomoże apap. Spróbuj pić rumianek i koniecznie mierz ciśnienie! Jak wysokie to proponuję czosnku dodac do jedzonka i jak będzie wysokie to do lekarza trzeba by było się wybraqć. Przytulam i trzymam kciuki by szybciutko przeszło!
Gosiu- u mnie coś ostatnio "gorsze dni" brak weny i ogólnie wzloty i upadki , więc nie bedę smęcić;) , ale czytam Was cały czas :*

Ostatnia edycja:
Do góry