reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2010

reklama

Asnecja ahhh zazroszcze a jak maleństwo??Kopie???

Już codziennie go czuje :) Szczególnie jak polorze Krystianka spać i sobie odpoczywam, to czuje jak sie rozciąga - trzeba sie przyzwyczaic do pracy na dwie zmiany ;)
koriander- ja w srodę pójdę do ginekologa żeby mi coś przepisał na zatrzymanie laktacji, nie będę się męczyć. I muszę poczytać o dukanie i od przyszłego tyg. zacznę:)))))) już się nie mogę doczekać tych uciekających kilogramów hehehehehe:-) brzuszki narazie robię

Mój mąż dzisiaj jest równo miesiąc na dukanie i schudł 10 kg. Jakbyś miała jakieś pytania apropo dukana, to pisz, bo już czuje sie prawie ekspertką w tym co mozna, a co nie :)
czy zna ktos jakis sposob na migrene?
Paracetamol :) Ja w poprzedniej ciąży miałam częste migreny i wystarczyła zawsze jedna tabletka i przechodziło.

Zdec - fajna fotka :) Natalka wyglada na zainteresowaną :)

Dziekujemy za kciuki, my juz po szpitalu, nie ma refluksu, nie ma zadnych zmian w nerkach i przewodzie moczowym i doktor powiedzial ze sie dziwi ze dostalismy zlecenia na te inne badania bez wyniku usg, w ogole byl w szoku bo wszystko wyglada prawidlowo a infekcja byla tylko raz wiec na razie nie bedziemy Lili meczyc, chyba ze sie nie daj Boze powtorzy. A Lila zachwycila wszystkich, lezala grzecznie, na poczatku zimny zel na brzuszku jej sie nie podobal ale potem zaczela nim smarowac i bylo ok :-)

uffffff..teraz moge isc malowac, na razie na bialo, u Lili jedna sciana bedzie w kolorze swiezej trawy chcialam kolor fiolet/lila ale jakos ta zielen nam bardziej "zasmakowala"

Agi wowwww ale laseczki, Pola po prostu modeleczka w tym kostiumie zreszta jak mama a gdze ten mors bo szukam szukam i nie widze?????
Kajdusia normalnie mala ksieczniczka!! Rewia mody! Pieknosci!! A. sie nie moze nadziwic jak Malgosia urosla i "zmezniala" a raczej "zkobieciala " :tak: super tez sie nie mozemy doczekac lata i spotkania z wami :-D

zyraffko ja nie chcialam lekow bo to straszna dawka hormonow (jest jeden lek na odstawienie wiec pewnie go ci zapisza). Szalwia pomogla, juz mam miekie piersi i nawet stanik musialam zmienic :tak: Od samego braku mleka schudlam 1,5kg :szok: Ja nie wiem jak mi z ta dieta w najblizszych dniach wyjdzie bo ledwo udaje mi sie kanapke zlapac w biegu nieraz dopiero o 13 siadamy do sniadania bo ciagle w ta i z powrotem jezdzimy ..sprobuje najwyzej zaczne po przeprowadzce..

chyba ze gosiagro mnie jakos w tylek kopnie :-D

Emalia Lena az mi milo na sercu czytac takie fajne posty zazdroszcze grilla i wspanialej atmosfery, na pewno komunia bedzie wspanialym wydarzeniem dla was wszystkich!!!

Co ja czytam, Gajusia raczkuje???? Gratulacje!!

Chyba pierwszy raz jestem pierwsza :-D
terefere chyba jednak nie :-):-p

zyraffko bede trzymac od jutra kciuki, najwazniejsze to odrwacac uwage od Lukaszka, wychodzic z nim lub zabawiac tak aby nie myslal o cycusiu. Moze uda ci sie wyjsc z domu. Z kazdym dniem bedzie lepiej!!!!! A piersi nie bola bardziej niz na poczatku karmienia, i odciagaj wylacznie odrobinke aby sobie ulzyc. Ja po 4 chyba dniach nie odciagalam juz w ogole, ale wyczuwalam dosc bolesne guzki, teraz i to poznikalo...Pij szalwie 3-4 razy dziennie, ogranicz plyny, nie pij alkoholu ani nic co pobudza laktacje

hehe jaka ekspertka :-)

agi,kajdusia,zdec-świetne fotki:tak:
zyraffka-życe powodzenia w odstawianiu ja się coraz bardziej boje zacząć odstawke nocna ale musze się za to wziaść
koriander-super że wszystko ok:tak:a czy wam kazali robić co jakiś czas badanie moczu bo u mnie usg tez było ok ale zaleciła badać mocz co 2 miesiące niewiem czy to jest potrzebne bo przecierz jakby było znów zapalenie to by była przy tym gorączka w środe znów robie próbe łapania moczu:no:

Dzień Dobry
ja tak na chwilke bo moim dzieciom coś się dziś poprzestawiało i śpią o dziwnych godzinach np. Asia poszła na drzemke przed 11 a zawsze ok 12-13, Tomek też jakoś inaczej, mam nadzieję ze to chwilowe i jutro juz wrócimy do stałych pór

koriander miałam pisac że trzymamy kciuki ale już po fakcie jak widzę , ciesze się za to przeogromnie że takie super dobre wieści

i najlepsze życzenia, mnóstwo uśmiechu i radości dla dzisiejszych solenizantów
Jasia, Oskarka, Kamilka,

cos miałam jeszcze napisać ale zapomniałam:-(

Lena, emalia - to czeka was wspaniała impreza:tak:

Asnecja - jak długo planujecie wypoczywać w grecji?:-)

zyrraffka - to trzymam kciuki za jutro, będzie dobrze i tak jak naszej Korianderce pięknie ci się uda:tak::tak:

Klementinka
- ja niestety z migreną nie pomogę, nigdy nie miałam

zdec- mi tam Natalcia na niezadowoloną nie wygląda, a jak jej włoski już urosły;-)

koriander- no, innych wieści się nie spodziewałam, super:-):-)
pochwal się później efektami pracy:tak: ciekawam tej świeżej trawki, hhmm u was w Holandii to chyba dosyć popularne ;P
mówisz, ze kopniaka potrzebujesz:-D:-D:-D coś czuje ze przy tym remoncie to bez żadnej diety piórkiem się staniesz:-p:-p a wiesz ja od dzisiaj też postanowiłam się trzymać diety, ciekawe jak długo:-D:-D

Perfekcia - a ty gdzie przepadła:-D

Ostatnia edycja:
reklama
Kolenderko - Kochana super wieści!!!!! Ehhh Ci lekarze zafundowali Wam przez tyle czasu dawkę stresu... Na szczęście Kochana wszystko w porządeczku:):) Bardzo się cieszę!!!!!!!
Eagle- to na pewno przez tę pogodę . Jaś też śpi dziwnie i wczoraj i dzisiaj.
Agi- - Polusia jaka pływakowa :) Super że sie podobało:) A Mamusia może strach przed wodą przełamie dzięki córeczce!:)
Kajdusia- śliczne fotki!
Zdec- Natalcia jaka juz duża , śliczna dziewczynusia:) Wcale nie widać niezadowolenia:)
Zyrafka- Super że się wyjazd udał:) Trzymam mocno kciuki!!!! Na pewno dacie sobie świetnie radę i Ty i Łukaszek!
Izia- Kochana przytulam i to na pewno przez tę zmianę pogody i zmęczenie!!!!
Klementinko- Kochana chyba tylko zostają ziemne okłady na główkę. Apap ale raz dziennie, wątpie czy pomoże apap. Spróbuj pić rumianek i koniecznie mierz ciśnienie! Jak wysokie to proponuję czosnku dodac do jedzonka i jak będzie wysokie to do lekarza trzeba by było się wybraqć. Przytulam i trzymam kciuki by szybciutko przeszło!
Gosiu- u mnie coś ostatnio "gorsze dni" brak weny i ogólnie wzloty i upadki , więc nie bedę smęcić;) , ale czytam Was cały czas :*

Ostatnia edycja:
Do góry