reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Ja tez sie witam po dlugiej przerwie, mam wrazenie jakby mnie tu wieki nie bylo :-D I od razu melduje : odcyckowywanie udalo sie w 100% a z tej okazji zdazylam juz wypic przepyszne mojito :-):-):-) Nie powiem ze bylo latwo, najgorszy byl dla mnie placz Lili i ciagniecie za bluzke ale to trwalo na szczescie tylko 1-2 dni, w nocy zas budzila sie co godzine (wczesniej sypiala z nami w lozku a teraz za jednym zamachem zero cycka i wlasny pokoj). Bidulka, ale za to w zajaca zrobila nam prezent i przespala po raz pierwszy od prawie 11 mcy calutka noc od 20.30 do 7 rano :szok: Okolo 5 zerwalismy sie z mezem na rowne nogi tacy jacys wyspani, ja polecialam sprawdzic czy w ogole Lila oddycha tak sie przestraszylam ze szok :eek::rofl2:
No i od jutra lub czwartku zaczynam akcje uderzeniowa Dukana, tylko musze wyzdrowiec bo dopadlo mnie przeziebienie..

JUpiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii tak sie ciesze ze mam juz to za soba:sorry:

gosiagro, Perfecta dziekuje za pamiec i wsparcie duchowe :-)
gosiu jak wam minely swieta??? Piekna wiosna do was zawitala widzialam :-)

Perfecta a jak ty, pewnie mega wypoczeta pod opieka mamusi :tak:

Klementinka ale Jasiu piekny, a jaki grzeczny kochany, super ze chrzciny sie udaly :-DMy pewnie z tych ostatnich bezboznikow nieochrzczonych Ja kupuje dla Lili na lato butki Gucia, te z dziurkami, a potem jak sie ochlodzi i jej nozka nie urosnie to ponosi je jeszcze w domku

zyraffka super ze Lukasz zassal, bedzie dobrze!!

Kajdusia to co moze zaczniemy Dukac razem???

Asnecja u nas rano okolo 10 jest 30min drzemka a okolo14-15 godzina max 1,5 wiec tak samo jak u was

Kasiek mam nadzieje ze bezpiecznie i tym razem bez opoznieni dolecieliscie, czekam na fotki pieknej mamusi i opalonego synka :-):-)

Najlepsze zyczenia dla wszystkich miesieczniakow z ostatnich dni i dzisiejszego, tyle mnie nie bylo ze tylko "podpisze sie pod pieknymi zyczeniami
eagle z powyzej
" najlepsze życzenia miesięcznicowe dla wszystkich kochanych skarbów czerwcowych Tymonka, Huberta, Jędrzejka, Filipka, Gajusi, Polusi, Filipka i Kubusia"

Ostatnia edycja:
reklama
już po spacerku, Łukasz przez godzinę wytrzymał prawie bez marudzenia, sukces. Kupiłam mleczko i zobaczymy
super, powodzenia z mleczkiem, bardzo bym chciala zeby sie wam szybko udalo, ja czasami daje w dzien Lili lyzeczka lub przez slomke bo teraz mleka prawie w ogole nie chce i ciezko jest dzienna norme wyrobic bo z kaszkami tez jest na bakier..

ja mam pytanie bo u nas niestety od kiedy odstawilismy cyca Lila nic nie je w nocy, nawet jak sie obudzi to ewentualnie pociagnie herbatki, mnie to stresuje bo w nocy jednak wczesniej z 3-4 razy sobie cycala a teraz kompletnie nic od 7 wieczorem do 7 rano :-( Jak jest u was z jedzeniem nocnym, karmicie jeszcze o 22??

koriander super wiadomość, cudownie:)))) gratuluję, chyba mnie Twój przykład bardziej zmotywował:)))

edit: nic lili nie będzie, dziecko od 6 m.ż. nie powinno jeść w nocy.
zauwazylam ze w koncu wiecej zaczela zjadac w dzien, wiec pewnie krzywda jej sie nie stanie, zreszta jakby ja glod meczyl to mysle ze by w koncu troche z butelki zjadla..
Co do odstawiania to musze przyznac ze gdyby nie totalne wsparcie i motywacja meza nie dalabym rady... Przejal wszystkie wieczorne i nocne obowiazki nad Lila, tylko on do niej chodzi jak sie budzi w nocy zeby nie "kusic", ja zakrywalam glowe poduszka bo ciezko mi bylo sluchac placzu ale warto bylo..meczylysmy sie obydwie, ona gorzej sypiala bo byla uzalezniona od cyckania, ja zle sypialam bo mnie ciagle budzila, mam nadzieje ze nam to na zdrowie wyjdzie

już macie najgorsze za sobą jestem z Was dumna:))

może jak ja odstawię to Łukasz będzie więcej jadł, bo teraz je naprawdę strasznie mało, może z 3 łyżki stołowe zupy, pół słoiczka owoców i trochę kaszki na kolację i cyc oczywiście

powiem Ci że4 też chcę na dukana przejść, mimo ze słyszałam ze niezbyt zdrowa dieta, ale jak się jest zdrowym to nie zaszkodzi.

a jak usypiacie Lilkę w dzień? sama zasypia?

Ostatnia edycja:
już macie najgorsze za sobą jestem z Was dumna:))

może jak ja odstawię to Łukasz będzie więcej jadł, bo teraz je naprawdę strasznie mało, może z 3 łyżki stołowe zupy, pół słoiczka owoców i trochę kaszki na kolację i cyc oczywiście
u nas bylo to samo, masakra jakas:no:, teraz zjada prawie cale sloiczki obiadowe i deserowe. Kiedys to byla beztroska, tylko mleczko i zero stresu :sorry:

Koriander te buciki Gucia sa swietne, moze bym Jaskowi na teraz kupila
Jas jada ostatni posilek o 20 i do 6 rano nic nie je, nawet pic nie chce
a powiedz jak przyzwyczailiscie Lile do spania w swoim pokoju? zasypia sama w lozeczku?
gratuluje odcycolenia no i pierwszego mojito

Klementinka, zyraffka z usypianiem bylo troche problemow, teraz trwa okolo 15-30 min zanim zasnie i jeszcze nie jest na etapie o kotry nam chodzi- ze ja odlozymy do lozeczka i bedzie sama zasypiala. Maz ja odklada do lozeczka, ona wstaje, gada z pieskiem, chodzi w nim sobie, potem maz wraca do pokoju i ja kladzie, jak juz jest zmeczona to nie wstaje tylko troche marudzi, a jak nie jest bardzo zmeczona to wstaje i trzba ja klasc kilka razy. Z pokojem to jest tak ze Lila spala w naszej sypialni a teraz my sie z niej wynieslismy i zostal caly pokoj dla niej, wiec w sumie nie byla nigdzie przenoszona.

Klementinka na tego drinka czekalam prawie 2 lata :-D:-D:-D Uwielbiam mojito a zwlaszcza jak jest tak goraca, od dwoch tygodni temperatura nie spada tu ponizej 25 stopni, mam nadzieje ze tak zostanie do wrzesnia ;-)

zyraffka ja sie bede doksztalcac o Dukanie i jak mi smarki przejda to zaczynam, fajnie jakbys tez zaczela :)) Tylko ja pewnie musze jakies 100kg wiecej zrzucic niz ty

co do bucikow to Lila jeszcze ani razu ich nie miala na nogach, chyba z nich nawet wyrosla, caly czas chodzi na dworze na boso w piasku lub po trawie w skarpetkach z abs, a w domu tylko skarpetki, musze chyba zaczac te buciki zakladac czasami moze jej sie w koncu spodobaja bo jak do tej pory to ciagle je zciaga

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry