reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

małe 9cio kilowe dziecko tak potrafi człowieka umęczyć, szooook a nawet jeszcze 12 nie ma:szok:

lena o któej Ci Gaja zasypia po tej wieczornej drzemce, strasznie dużo śpi

Ostatnia edycja:
reklama
Akurat byliśmy wczoraj u teściów i był wujek który na dukanie zrzucił 20 kg:)

Mój mąż jest już 3 tyg. na dukanie i zrzucił 9 kilo :) Chce w sumie tez 20 zrzucic.

Gaja 1 drzemke ma o 9,30 i spie tak do 12,30 a pozniej od 16,30 do 20 a nawet 21 ale ta druga nie zawsze jest:)

Jej...to masz duuzo czesu dla siebie :) Niezły z niej spioszek :)

Witam :)
NAJLEPSZE ŻYCZENIA dla Martynki i Jakubka!
Zobacz załącznik 348838

Jak dobrze, że już po świętach... ile można jeść :)

Co do spania, Skrzacik śpi 2 razy : ok. 10 i 15, po 0,5-2 h i za każdym razem po ok. 40min się budzi z płaczem (wyczytałam w języku niemowląt że to przejście z jednego do drugiego etapu snu, dorośli zwykle w tym miejscu się przewracają na drugi bok ) i jeśli zdążę mu w tym czasie podać coś do cmokania to zasypia dalej a jak zdąży się rozbudzić to jest po spaniu :) zasypia 21, wstaje 6, raz na jakiś czas o 8 :)

Lena- wow Gaja duuużo śpi i przesypia cale nocki, tez bym tak chciała :)

Asencja, moja wstaje o 6.30, chwile się poprzytula, zje kaszkę i usypia przed 8 na max 1h, a potem ok 14 na też 1-1,5h i to już koniec spania :). Idzie spać o 20.30. Byłam tydzień temu u pediatry i się pytam czy nie śpi za mało i mówi, że jest ok, ale że pewnie niedługo zacznie spać dłużej rano i wyeliminuje poranne dosypianie na rzecz południowej 2h drzemki. Achhh gdzie są czasy, kiedy tylko spała?:D

Lena, zazdroszczę!

dziewczyny jakie sandalki kupujecie, lub macie zamiar kupic dzieciaczkom?
palce zabudowane czy wolne? pietka zabudowana czy bez?
juz troche oczoplasow dostaje od tego wyboru, oczywiscie ceny tez ponad 50 euro
myslicie ze takie bez palcow moga byc dla maluchow, ktore dopiero co ucza sie chodzic?

myslicie ze takie bez palcow moga byc dla maluchow, ktore dopiero co ucza sie chodzic?

Ja chce z odkrytymi paluszkami a piętka usztywniana:) i juz mam upatrzone;)

Ja z doświadczenia radzę kupić zabudowane. Ewentualnie jakieś "dziurkowane" takie żeby przewiewne były.. Moja mała co prawda już chodziła 6 miesięcy kiedy jej sandałki kupiłam, ale z odkrytymi palcami masakra była, bo non stop coś jej wpadało i musiałam trzepać buty.

Dzień Dobry po świątecznie

tyle przygotowywań i juz po, szybko zleciały
my także w sobotę byliśmy wszyscy z koszyczkiem do święcenia, niedzielę niemal całą spędziliśmy u moich rodziców i było cudownie bo przyjechali takze moi dziadkowie, także super 4 pokolenia a ile fotek popstrykaliśmy (później coś wrzucę do oglądania:-))
wczoraj byliśmy u teściów i tak średnio było ale nie ważne to już za nami;-)
teraz myślimy nad jakimś grillem weekendowym:tak::-D

a ja o dziwo nie objadłam się za bardzo, chociaż nie żałowałam niczego sobie to waga chyba ani drgnęła w górę

i na koniec (bo Tomek juz po obiadku czekamy aż Asia wstanie i zmykamy na spacer bo pogoda dziś letnia u nas) najlepsze życzenia miesięcznicowe dla wszystkich kochanych skarbów czerwcowych Tymonka, Huberta, Jędrzejka, Filipka, Gajusi, Polusi, Filipka i Kubusia

reklama
Do góry