reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Melduje się :-)

I po świętach :-)
Szybko zleciało :-(, my melismy swieta spędzić sami, ale moja mama zrobiła nam niespodzianke i przyjechała :-)

wszystkiego najlepszego dla dzisiejszych solenizantów Martynki i Kubusia dużo zdrówka i uśmiechu :-)

reklama
asencja mój ma dwie drzemki po około godzinie czasu. Za to iestety późno od kilku dni mi chodzi spać bo o 21 a nie jak dotychczas o 19 i nie przekłada się to niestety na późniejszą pobudkę bo wstaje tak jak wstawał o równiutko 6 rano.
Wczoraj obudził się, ja sobie leżałam w łóżku, wzięłam go do siebie zaczęłam mu robić masażyki na pleckach i mi zasnął, ostatnio często mu się to zdarza i spaliśmy sobie razem godzinkę :) Łukasz ostatnio na brzuchu lubi spać, a czasem udaje mu się spać z dupką wypiętą, zabawnie to weygląda:)takie pozycje w łóżku przyjmuje ze z mężem mamy niezły ubaw:))

kupię dzisiaj nan3 może zasmakuje mojemu synkowi hehehe, które to już mleko:-) jeszcze tylko bebilonu i rossmanowskiego nie próbowałam chyba. jest za to jakiś sukces bo polubił pić z buteli, zawsze coś

aż się boję zważyć

Ostatnia edycja:
Cześć Kochane, przed świętami miałam tyle pracy, że nawet nie udało mi się zajrzeć co u Was.
Święta się udały, jedzenie też, pogoda rewelacyjna.
Tylko znów czuję, że przytyłam. Chyba pora zabrać się za tego osławionego Dukana. Od czego powinnam zacząć????Tyle tego w Internecie....
Asnecja- Małgosia w te dni w które wstaje baardzo wczesnie rano śpi dwa razy, a w te kiedy budzi się późno to tylko raz.
Miłego dnia!

Cześć Kochane, przed świętami miałam tyle pracy, że nawet nie udało mi się zajrzeć co u Was.
Święta się udały, jedzenie też, pogoda rewelacyjna.
Tylko znów czuję, że przytyłam. Chyba pora zabrać się za tego osławionego Dukana. Od czego powinnam zacząć????Tyle tego w Internecie....
Asnecja- Małgosia w te dni w które wstaje baardzo wczesnie rano śpi dwa razy, a w te kiedy budzi się późno to tylko raz.
Miłego dnia!

Akurat byliśmy wczoraj u teściów i był wujek który na dukanie zrzucił 20 kg:)

scorpioniczka- strasznie długo Cię nie było:(( pisz do nas chociaż zdanie dziennie jak maluchy pójdą spać:)) gratuluję zdolnego synka:))
Faktycznie długo mnie nie było - ale to wszystko z braku czasu. Ja wróciłam do pracy w grudniu. Przy dwójce dzieci i obowiązkach domowych bardzo cięzko do netu przysiąść nawet wieczorem, bo dosłownie o 20 padałam już do łóżka.
Teraz kiedy jest wiosna kłade sie troche później i jakoś wiecej czasu mam.

Dziewczyny jakie macie kremy na słońce?????

ja nadal smaruje Bambino pielegnacyjnym.

poobjadałam się, spacer do d**y.

Dziewczyny wiem, zę dzień taki, ze pewnie mało która czyta, ale już wieczór więc może jednak, np. lena:-). Mam pytanie czy wasze dzieci też tak kiepsko zachowują się w wózku. Mój Łukaszek od jakiegoś czasu wytrzymuje około pół godz. w wózku, jak może przyglądać się samochodom (w lesie i w parku jeszcze krócej) po czym włacza się syrena i całe Świnoujście go słyszy. Jeżdził oczywiście i w kierunku jazdy i odwrotnie, nie pomagało. Najchętniej chciałby na rączkach być, chociaż nie uczyłam go tego, bo go nie wyjmuję z wózka, chyba, ze na placu zabaw lub na promenadzie na ławce siadamy. Ciężko mi tak spacerować z nim. Czy wasze dzieci też tak się zachowują??

Ja bardzo mało z małym wychodze na spacery. Dorian spaceruje z nianią. Ja je jeśli z nim wychodzę, to noszę go na rękach , albo za rączkę prowadzę.
wiecie, najgorsze jest, że mąż i mama uważają, że robie krzywdę filipowi tym odstawianiem od cyca... nie mam wsparcia żadnego w tym od nich...tylko jeśli się dało dwie noce bez cyca to czemu nie trzymać się tego podawania herbatki dalej? skoro w dzien nie potrzebuje, bo wystarczy mu inne jedzenie to po co na siłę cyc? ehhhhh
Moim zdaniem karmienie piersią to jedynie Twoja sprawa. Ja karmiłam 6 miesięcy zarówno córkę jak i teraz Doriana.
Moim zdaniem łatwiej mniejsze dziecko odstawić od piersi, niz przechodzić gehenne potem.
Moje dzieci nie straciły na tym, że były karmione po 6 miesiącu mlekiem modyfikowanym. Nie mają alergii, rozwijają sie prawidłowo, a nawet lepiej jak prawidłowo.

Odnoście ubierania dzieci do spania: Dorian śpi w bodziaku , piżamkach cienkich i skarpetkach. Przykrywam go kołderką. Na podwórko rajstopki, spodenki, bodziak, bluzeczka i kurtka z czapką. U nas dopiero wczoraj było ciepło 22 stopnie. A do tej pory do 20 stopni temperatura nie dobijała.

Witam :)
Dzisiaj sie zapowiada ładny dzien :) Na spacerku przetestuje nowy wózek - jest fajny, bo mozna podniesc jedną ręką.
Krystian się przestawił i teraz śpi kolo 11-12 przez 30 min i o 16 ok. godz. Czy wasze szkraby też tak malo śpią?
Fajnie, że już wtorek :) Jeszcze tylko 4 dni i weekend :)

Dorian śpi dwa razy dziennie. pierwsza drzemka koło 9 godziny i trwa około 30 minut. Drugie spanie tak koło 13-14 i wtedy śpi nawet do półtorej godziny.
Wstaje rano o 5-6 czyli tak jak my. Spoać chodzi różnie między 19-20.30 w zależności kto go usypia. Przy mnie zasypia szybciej, przy tatusiu zbiera mu się na zabawę.

reklama
Do góry