reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Tak się własnie zastanawiam co u Zdec , Ola Fasola się nie odzywa ostatnio , Hefi pewnie zapracowana , Buterfy też z tydzień się nie odzywa , Avenka też jakoś tak , chyba tez ma kocioł w pracy.
Eagle - jak tam dzisiaj zajęcia poranne z Tomaszkiem? Jak się czujecie ?
Kasiulka- Jak się Hania miewa ? Troszke mniejsza gorączka?
Nadika - gratulacje dla Mamy i Raczka Nieboraczka!
Gosiu- Bardzo pysznie wygląda ten Twój serniczek!
Emali- A dlaczemu oczko rozebrane? Się Kobieto oszczędzaj z tym kręgowym słupem. Jak sie wogóle po tych rehabilitacjach czujesz?
Koriander - Super ze Lilunia polubiła rowerkowanie:)
OlaVip- Dzisiaj piąątek! :)
Kreatorka - Dzielna Kobieto! Ja tez jakoś się trzymam bez słodyczy i chipsów:) Z rozstepami nie pomogę bo nie nabyłam w ciąży , pewnie dlatego że ja kawał baby jestem i moje ciało przyzwyczajone do chudnięcia i tycia:)
Ewelinka - kawka z czekoladką mniammmm :)
Yoshe - gdzieś Ty była/:) z miesiąc lub 2 Cię tutaj nie było Kochana
Mam prosbe nie mówmy o słodyczach:)
Skończyłam prasowanie z 2500 kalorii poszło:) Jutro jeszcze kosul całą szafę męzowych musze poprasowac bo dzisiaj juz mi nogi w pupkę wchodzą:) A jeszcze obiadek musze iść zrobic jak przybędzie mój Księciuniu. Dzisiaj szaleństwo!!!!
Żeberka w sosie słodko- kwaśnym z ryżem jaśminem pachnacym z warzywami:) Już nie mogę się doczekac az przyjdzie , specjalnie nic nie jadłam:) by móc zrobić taki obiadek:)

Ostatnia edycja:
reklama
Robicie jakies sosy do II dania dla maluchów? warzywko, mieso i weglowodzany ( ryz, ziemniaki, kasza) troche to suche... :( podajcie jakis przepis na sosik :) plizzz
I jeszcze czym Wasze dzieci teraz najchetniej sie bawia ? Chce mlodemu kupic jakies zabawki i nie bardzo wiem co wybrac...
ma pchacz, 2 sortery, bebenek, telefon, grajace kluczyki, grajace zwierzatka...to z tych wiekszych ktorymi sie interesuje bop "drobnica" juz nie bardzo ...

kuba ma teraz ambe na punkcie takich zwyklych duzych plastikowych klockow,no i oczywiscie duplo
albo traktorka ze zwierzatkami,spiewa gra i tanczy;) im wiekszy halas tym lepiej;)

a sos ja daje taki jak my jemy- pomidorowy z koncentratu,troche ziol-majeranek itp
albo taki pieczeniowy
to co my jemy

Perfecta - może i piątek, ale ale ale męża nie będzie...aaaaaaaaaaaaaa:'( chlip, chlip. chlip :'( :baffled: będzie dopiero jutro. Ten ich szef to jakiś poje**ny jest kutwa no! Jeszcze jeden taki numer i wyślę temu baranowi podpalone gó*no w torebce pod chate!!!!
Nie dość, że go nie ma od pn do pt, robi po 12 -14h, wypłata jest taka że tyle to powinien zarabiać na 8h a nie na 12!(szczegół,że się jeszcze z tą wypłatą spóźniają..), to jeszcze najlepiej niech pracownicy robią dzień i noc i nie wracają do domu na weekendy.
Ciekawa jestem czy ten pacan chociaż jeden tydzień by tak wytrzymał!! wrrrrrrrrrrrrrrrrrr:angry::angry:

Perfecta- ja nigdzie nie wychodzę -staram się poczytywać w wolnej chwili ale jak tylko mam coś napisać to zaraz się czymś zajmę i już nie pamiętam co komu... moja pamięć jest bardzo dobra ale stanowczo za krótka :/

fajnie że omawiacie wątek termometrów -tez chcę zamówić ale chciałabym bezdotykowy, czytałam że najlepsze są termometry medyczne, ale boję się że kupię jakiś badziew :/

co do odstawiania nie pomogę, mały miał 3 mies jak zabrakło mi pokarmu, cały dzień był głodny i musiał załapać jak się pije z butelki, jak już załapał więcej ode mnie nie chciał :( tak się skończyła historia karmienia piersią :(

dołączam do żyraffki w kwestii wiecznie niewyspanych, pomimo że mój pije mm i tak w nocy mam 2 karmienia, nie wiem co zrobić żeby pił więcej a rzadziej, nie udało mi się jeszcze wcisnąć w niego więcej niż 150ml :/ a norma to 120 więc 2 razy karmię go w nocy, o 24 i 4 :( oczywiście je na śpiocha i nawet go z łóżeczka nie wyciągam ale chciałabym żeby przesypiał caaaaaaałą noc :)

Czy Wasze maluszki ładnie gryzą pokarmy? Mój to chyba tylko połyka w całości to co mu podam... w kupie była marchewka w kostce O_O On chyba nie wie po co ma zęby :/

Hej

Sorry nie nadrabiam bo sporo tego, wczoraj mi neta zablokowali jak nigdy, ale dzis juz oplacone i odblokowane

Mikołaj skonczyl dzis 10mies.... jejku ale to zleciało.... dzieki za wszystkie zyczenia:*** :-)
Zaliczylismy dzis wielkie zakupy i w sumie zadowolona jestem ale jeszcze jeansów szukałam i balerinek i nie moglam znalezc fajnych.... moze jeszcze u mnie gdzies znajde co mi sie spodobaja ;]

Ja wpadłam tylko powiedzieć że u nas za oknem termometr wskazuje 32 stopnie....Cały dzień za domem jesteśmy......Rano Play Farm a potem spacerki, spacerki, spacerki.....Teraz Polcia zjadła kaszkę i znów idziemy sie przejść po osiedlu.....
Poniżej zdj ęcia z Play Farm....

Krzysiowi i Kacperkowi ( to z wczoraj)
oraz Hani i Mikołajowi ( dzisiaj)
życzymy z Polusią samych radości w życiu
Uśmiechu na buziach i zawsze słoneczka w serduszku!!!!

Załączniki

• DSCF7005.jpg
    DSCF7005.jpg
    25,3 KB · Wyświetleń: 46
  • DSCF6995.jpg
    DSCF6995.jpg
    36,2 KB · Wyświetleń: 42
  • DSCF7014.jpg
    DSCF7014.jpg
    42,9 KB · Wyświetleń: 45
  • DSCF7035.jpg
    DSCF7035.jpg
    41,8 KB · Wyświetleń: 56
  • DSCF7082.jpg
    DSCF7082.jpg
    25,2 KB · Wyświetleń: 45
  • DSCF6987.jpg
    DSCF6987.jpg
    38,6 KB · Wyświetleń: 51
  • DSCF7028.jpg
    DSCF7028.jpg
    25,2 KB · Wyświetleń: 46
  • 5.jpg
    5.jpg
    23,2 KB · Wyświetleń: 42
  • 6.jpg
    6.jpg
    40,9 KB · Wyświetleń: 47
Ostatnia edycja:
Agi............................................. U nas 21 stopni....................................................................................................................................................................................... w salonie a w sypialni 20 :p

Hej

Mikołaj skonczyl dzis 10mies.... jejku ale to zleciało.... dzieki za wszystkie zyczenia:*** :-)
Zaliczylismy dzis wielkie zakupy i w sumie zadowolona jestem ale jeszcze jeansów szukałam i balerinek i nie moglam znalezc fajnych.... moze jeszcze u mnie gdzies znajde co mi sie spodobaja ;]
gratuluje zakupow i STO BUZIAKOW DLA MIKUSIA!!!:tak::tak:

Agi super!!!!Widze ze troche energii wrocilo! Slodziuchna Polusia! Jak jej sie udalo postawic sobie dwie pilki na glowie???:-D:-D

Butterfly u nas z kupy Lili to by sie dalo salatke warzywna czasami zrobic :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Agi............................................. U nas 21 stopni....................................................................................................................................................................................... w salonie a w sypialni 20 :p
Hihihihihihi :-)
U mnie w salonie zimniej niż na zawnętrz :-D

Do góry