reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Kasia- jak mierzyłam tym termometrem u kolezanki (mojego jeszcze nie mam) to mowila mi ze sie nie odejmuje. Jagoda miała wtedy 37,4 a w pupie 37,9 wiec by się zgadzało ze się nie odejmuje.

nie no tak jak opisałąś to się odejmuje!!Chyba ze zle zrozumiałam, bo jak miała pod pacha 37,4 a w pupie 37,9 no to chyba się odejmuje??

reklama
Eee.. Lenka nic nie zrozumiałaś:))
w uchu- 37,4
w pupie -37,9

Jak od pomiaru rtęciowego w pupie odejmiemy 0,5 to wychodzi pomiar z ucha czyli od pomiaru z ucha sie nie odejmuje.

agast a ile Hania miala jak ja odstawilas?? Chyba u nas tez trzeba bedzie podjac drastyczne kroki...najgorsze jest to ze Lila ostatnio zasypia WYLACZNIE przy cycu, chyba ze sie obudzi wieczorem wtedy maz ja odklada az zasnie sama w lozeczku..w nocy ja biore do lozka z czystego lenistwa a teraz juz nie ma mowy zeby bylo inaczej..sama sobie w sumie stworzylam dodatkowy klopot :sorry2:

yoshe powiedz jak u was wyglada teraz program dnia? U nas w sumie codziennie nieco inaczej posilki wypadaja wlasnie przez cyckanie bo czasami Lila wstaje najedzona na maxa i dopiero po 11 cos zjada , a czasem juz o 9 jest glodna, przez to i drzemki inaczej wypadaja, i posilki.

Eee.. Lenka nic nie zrozumiałaś:))
w uchu- 37,4
w pupie -37,9

Jak od pomiaru rtęciowego w pupie odejmiemy 0,5 to wychodzi pomiar z ucha czyli od pomiaru z ucha sie nie odejmuje.
No tak widzisz zakręcona jak ruski termos na zimę;)
WYBACZ:)
To fajnie, teraz trochę żałuję, że swój sprzeałam:(Ale coś i tak czułam ze był felerny:)

widzę, że rozmawiacie o odstawieniu od piersi. Ja chciałam karmić przynajmniej do roku, ale chyba się to skończy prędzej..
Jagoda chce tylko w nocy 2 razy i czasami w dzień między 9-11 przed zaśnięciem cyca woła... wieczorem od dwóch tyg dostaje mm,bo wypijała z obu piersi i jej jeszcze nie starczyło. Swoją drogą podejrzewam,że gdyby w nocy chciało mi się zrobić mm to byłby koniec karmienia piersią. Powiedzcie mi proszę na jak długo wystarczy Waszym dzieciom wieczorna butla? Bo ja myślałam,że jak podam mm to Jagoda będzie się budzić rzadziej, a wcale tak nie jest. Dostaje mleko Gerber o 19:30, zasypia i budzi się ok 11-12 w nocy, a tak samo było kiedy dostawała na dobranoc cyca...

yoshe powiedz jak u was wyglada teraz program dnia? U nas w sumie codziennie nieco inaczej posilki wypadaja wlasnie przez cyckanie bo czasami Lila wstaje najedzona na maxa i dopiero po 11 cos zjada , a czasem juz o 9 jest glodna, przez to i drzemki inaczej wypadaja, i posilki.

Hubek budzi się przeważnie ok. 7:15 i wtedy cyc + przytulasy i turlanie u mamy w łóżku
ok. 8-8:30 śniadanie -kaszka łyżeczką, kanapka
ok. 10:30 spacer (zasypia ok. 11)
ok. 12-13 (zależy ile pośpi) obiadek -trochę zupki i II danie
ok. 14 cyc
ok. 15:30-16 deserek, chrupki (czasem jeszcze dojada resztę z obiadu lub je coś z naszego talerza, bo to przeważnie nasza pora obiadowa)
czasem ok. 17 cyc
ok. 18:30 kaszka łyżeczką (duża porcja)
o 19 kąpiel i potem cyc na którym zasypia (jeśli nie ma w ciagu dnia drugiej drzemki, która czasem wypada po 16)
W ciagu dnia czasami sam bierze kubek ze stolika i pije, jak akurat sobie o nim przypomni. Ale teraz staram się dawać mu więcej picia, żeby nie chciał co chwilę cyca, bo mam schizę, że się przez to odstawianie odwodni :sorry2: Niestety nie wypija więcej niż kubek.
W nocy, jak pisałam, staram się już nie karmić. Ale teraz w trakcie odstawieniem nocnego karmienia, najwcześniej dostawał/dostaje cyca ok. 4.
Oczywiście u nas też często zdarzają się dni, kiedy wszystko się przestawia :-)

Powiedzcie mi proszę na jak długo wystarczy Waszym dzieciom wieczorna butla? Bo ja myślałam,że jak podam mm to Jagoda będzie się budzić rzadziej, a wcale tak nie jest. Dostaje mleko Gerber o 19:30, zasypia i budzi się ok 11-12 w nocy, a tak samo było kiedy dostawała na dobranoc cyca...

Olavip u nas w tej chwili butla starcza na całą noc bez pobudki, po kąpieli o 19 pije 260 ml mleka, budzi się około 6:30, wcześniej budziła się w nocy wyeliminowałam ta pobudkę dając jej mleko na śpiocha o 22:30, od kilku dni nie podaje mleka o 22:30 i śpi bez niego do rana bez pobudki
ja w tej chwili podaje Bebiko, wcześniej dawałam Bebilon
może z przyzwyczajenia się budzi

agast-ja mam do ucha i nie odejmuje bo wychodzi tyle samo co mierze normalnym pod pachą ale dopiero tera po prawie 10 miesiacach uzytkowania jestem zadowolona z tego termometru wcześniej za każdym razem co innego wychodziło teraz się nauczyłam mierzyć zawsze trzeba przed pomiarem przetrzeć tą końcóweczke w termometrze i mierzy za kazdym razem tyle samo:-)

reklama
widzę, że rozmawiacie o odstawieniu od piersi. Ja chciałam karmić przynajmniej do roku, ale chyba się to skończy prędzej..
Jagoda chce tylko w nocy 2 razy i czasami w dzień między 9-11 przed zaśnięciem cyca woła... wieczorem od dwóch tyg dostaje mm,bo wypijała z obu piersi i jej jeszcze nie starczyło. Swoją drogą podejrzewam,że gdyby w nocy chciało mi się zrobić mm to byłby koniec karmienia piersią. Powiedzcie mi proszę na jak długo wystarczy Waszym dzieciom wieczorna butla? Bo ja myślałam,że jak podam mm to Jagoda będzie się budzić rzadziej, a wcale tak nie jest. Dostaje mleko Gerber o 19:30, zasypia i budzi się ok 11-12 w nocy, a tak samo było kiedy dostawała na dobranoc cyca...

u mnie tetraz mleko na dobranoc starcza na cala noc (o 20-21)
ale na poczatku kuba sie budzil tak jak do cyca,czyli czesto;(
ale podgrzewacz z butla wody wlaczony na noc,jak sie budzil to rach ciach mleko do srodka,wstrzasnac i bylo.
potem druga butla z woda do pogrzewacza a ja w kimono.

Do góry