reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

reklama
Yoshe - gdzieś Ty była/:) z miesiąc lub 2 Cię tutaj nie było
dobre pytanie :zawstydzona/y: ogólnie brakuje mi czasu na siedzenie w necie, ale staram się czytać zaległości na BB co jakiś czas, żeby potem móc się wstrzelić w temat chociaż na chwilę :-D
I jeszcze czym Wasze dzieci teraz najchetniej sie bawia ? Chce mlodemu kupic jakies zabawki i nie bardzo wiem co wybrac...
ma pchacz, 2 sortery, bebenek, telefon, grajace kluczyki, grajace zwierzatka...to z tych wiekszych ktorymi sie interesuje bop "drobnica" juz nie bardzo ...
u nas ostatnio rządził stoliczek chicco z pianinkiem, który mamy po kuzynce (niestety bez klocków), a od tygodnia piski radości związane są z zabawą piłką (taką o średnicy ok. 20cm). nauczył się nią nawet rzucać i potem za nią biegiem raczkuje. oczywiście nie obeszło się bez guza jak siedząc brał zamach z rękami do góry i polecał do tyłu brrrr :baffled:
poza tym uczę go zakładać kółka na 'kijek' :-)
o takie coś, tylko w najtańszej wersji ;-)
71050_b_2.jpg
pencil.png

dobre pytanie :zawstydzona/y: ogólnie brakuje mi czasu na siedzenie w necie, ale staram się czytać zaległości na BB co jakiś czas, żeby potem móc się wstrzelić w temat chociaż na chwilę :-D

u nas ostatnio rządził stoliczek chicco z pianinkiem, który mamy po kuzynce (niestety bez klocków), a od tygodnia piski radości związane są z zabawą piłką (taką o średnicy ok. 20cm). nauczył się nią nawet rzucać i potem za nią biegiem raczkuje. oczywiście nie obeszło się bez guza jak siedząc brał zamach z rękami do góry i polecał do tyłu brrrr :baffled:
poza tym uczę go zakładać kółka na 'kijek' :-)
o takie coś, tylko w najtańszej wersji ;-)
Zobacz załącznik 344381
pencil.png

mam dokladnie takie cos fishera i jeszcze wersje pluszowa z zyrafa.zainteresowania brak;/

yoshe u nas pilka tez jest nr 1 w ogole wszystko co okragle i sie toczy (czyli rowniez mama :-)) Zauwazylam tez ze Lila bardzo lubi sie uczyc, nasladowac, od razu jest dumna jak jej sie cos uda, np wlozyc skarpetki z powrotem do szuflady albo wlaczyc swiatlo itp

emalia tak czytam twoj opis odstawiania od piersi i mam watpliwosci..nie chcialabym czegos takiego, bo do tej pory pamietam bol i goraczke przy zastoju mleka :no: Ale jak inaczej zmniejszyc laktacje, oj bedzie ciezko. Strasznie ci wspolczuje tych przezyc

A nam kułeczka pożarł pies ;)

Agi- zazdroszcze pogody, a Polcia jak zwykle cudna :)
Kasia- u nas też wieje ,że szok
Perfekta- no miałaś byc u mnie i poprasowac :)
Lenka- szpisz?
Koriander- ja nie miałam zastoi, i niby jak można je miec jak się stopniowo odstawia? Mi się właśnie wydaje ,że najlepiej jest tak jak ja pisałam , a nie od razu, tak z dnia na dzień, bo właśnie wtedy są cyrki. Chyba że faktycznie pomaga w zatrzymaniu laktacji nastawienie psychiczne.

Ostatnia edycja:
dla Hani i Mikołaja najlepszego!!!

a ja sama:( nie mam się do kogo przytulić, aż mnie serce boli normalnie:(

Agi - suuper foty:)

co do zabawek to hmmm u nas też królują marginesy na lodówce, ten stojak z kółeczkami, no i wszystkie kable, piloty, telewizor,garnki i wywalanie ubrań z szaf (i wszystkiego innego co tam jest) o i jeszcze chusteczki higieniczne w pudełku jak dopadnie to szybko wyrywa je obiema rękami żebym czasem nie zdążyła zobaczyć - ogólnie wszytko co zakazane to najfajniejsze:)

Ostatnia edycja:
reklama
O jak dobrze, że jutro weekend, na odstresowanie trzeba iść zrobić zakupy dla małej :-D uwielbiam jej kupować nowe rzeczy są takie śliczne dla maluchów i do tego coś dla mnie czas sie wybrać do księgarni po nowe zapasy do czytania :-D

Agi - zdjecia swietne :-D aż mi sie zachciało samej w kulkach potaplać ;-)

kreatorka Rozstępów pod suknią raczej nie będzie widać ;-) Ja niby używam cały czas kremów na rozstępy i ujędrniających, ale ostatnio jakby mniej regularnie ;-) Odkąd wróciłam do pracy, to ciężko mi się za siebie zabrać :dry: Zaczęłam się objadać i przestałam ćwiczyć, i na efekt w postaci niedopinających się spodnie nie musiałam długo czekać.:dry: Ale ciężko powstrzymać się od słodyczy, skoro po dawce glukozy mam więcej energii i mniejsze zapotrzebowanie na sen.
Heh pod suknią nie będzie, ale wpotem jedziemy nad morze i jakoś przeraża mnie trochę chodzenie w pełnym ubraniu :-( ale niestety chyba tak będzie...

I jeszcze czym Wasze dzieci teraz najchetniej sie bawia ? Chce mlodemu kupic jakies zabawki i nie bardzo wiem co wybrac...
ma pchacz, 2 sortery, bebenek, telefon, grajace kluczyki, grajace zwierzatka...to z tych wiekszych ktorymi sie interesuje bop "drobnica" juz nie bardzo ...
U nas kółeczka na kijku są dobrą zabawką szczególnie gryzienie ich :-D poza tym taka małpka na kulce Nina uwielbia za nią raczkować :-) ma być niedługo w biedronce za 45 zł chyba, widziałam w ofercie, poza tym to podobnie jak u dziewczyn piloty, chusteczki, garnki, wywalanie ubrań, wszystkie pudełka i opakowania co nie jest zabawką jest najlepszą zabawką :-D

brawo za silną wole!!! ja na uderzeniowce schudłam 2,3 kg, ciekawa jestem jutro twojego wyniku:tak:

To ładnie schudłaś :tak: też bym tyle chciała, ale zobaczymy, silna motywacja jest to chipsów nie ruszam, dziś np w ogóle nie byłam głodna :confused: zjadłam pierś z kurczaka z przyprawami, naleśnika i jeden serek z otrębami :tak: i to w sumie trochę się zmusiłam

T
Kreatorka - Dzielna Kobieto! Ja tez jakoś się trzymam bez słodyczy i chipsów:) Z rozstepami nie pomogę bo nie nabyłam w ciąży , pewnie dlatego że ja kawał baby jestem i moje ciało przyzwyczajone do chudnięcia i tycia:)

:-D niestety bez wyrzeczeń nie da się schudnąć :tak:ja zawsze byłam szczupła dosyć (najwięcej ważyłam 58 kg) a w ciąży ponad 83... spadło do 70,5 i tak juz zostało :baffled: dlatego teraz ostra walka o normalną wagę mnie czeka :-D
Czy Wasze maluszki ładnie gryzą pokarmy? Mój to chyba tylko połyka w całości to co mu podam... w kupie była marchewka w kostce O_O On chyba nie wie po co ma zęby :/
Trochę gryzie, ale jeszcze dobrze nie umie i też jest trochę kawałków w kupce, ale to chyba normalne, muszą się nasze maluchy dopiero nauczyć jedzenia :-)

Do góry