reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Wszystkiego najlepszego dla dzisiejszych solenizantów!!

Mam dylemat... Dostałam obiecaną podwyżkę, i wygląda na to że na 2-3 dni w tygodniu będę musiała zatrudnić nianię:-:)-( Możecie jakąś wrocławianki polecić? A może któraś z was ma ochotę dorobić?;-) Sama nie wiem co mam zrobić:-(

reklama
Na pewno;)
Ale mnie dziwi jedno, że kiedys dzieci jadły od małego kaszę mannę nie było takich rodzajów mleka i jakoś się żyło i wychowywało dzieci...a teraz jakaś porażka...szok normalnie to nie tamto nie:(

Mi się czasem wydaje, że naukowcy zajmują się głównie badaniem co nam szkodzi lub może zaszkodzić :-)

Co do miodu to parę razy dałam małemu odrobinę, na szczęście wszystko ok :-)

Pisałyście o rytmie dnia, u nas to normalne i dla mnie to żaden robocik. Kamil sam sobie ustalił taki dzień :-) nie lubi zmian.

Co do krowiego mleka, to Kamil czasem dostaje w postaci jogurtów naturalnych lub chudego twarogu. Dziś go mój mąż nakarmił samym mlekiem z makarone :-) chodź słowo nakarmić to złe określenie, bardzie pasuje poczęstował bo Kamila trzeba teraz wszystkim poczęstować :-) Zjadł też całe żółtko na miękko :-)

Mój syn doszedł dziś do wniosku że jest za duży by pić mleko z butli siedząc mamie na kolanach :-) Dopiero jak go do nosidełka włożyłam wydoił całą butelkę, szybko mi syn dorósł :-)

Zdec - ja bym chętnie dorobiła :-)

Jakos mi sie wydaje ze trzydniowka wisi w powietrzu zaliczyl ja i ercio i syn kolezanki z pracy wiec mysle ze maluszki z goraczka bez innych objawow moga miec to samo

Dorotka zaliczysliscie 3 dniowke mam wprawe bo ja zaliczylam ja juz 3 razy :))

Eagle chetniebym zwolnila ale jakos sie nie da, najgorsze ze oczekuje ze Olaf sprosta mojemu tempu a on wlasnie na odwrot i strasznie mnie to irytuje a wiem ze to nie jego wina bo nawet moj maz nie daje za mna rady. Dobrze ze dzis tomcio juz ok Ercio nie je Tomek nie je moze to jednak zeby

Kasiek i tak masz luksusy u nas na pogotowi nie ma anbulatorium wiec funkcjonuje jako wyjazdowe nic na miejscu nie pomoga, a panie z apteki przegiely

Iza gratuluje obrotow, ale macie fajny plac zabaw w domu :))

Asia super ze dajesz rade

Koriander masz racje z ta ciekawoscia mam wrazenie ze Eryk nie tyle nie chce cycac co niechce sie do tego polozyc

Co do miodu tez o chorobie nie widzialam jedynie tyle ze nie daje sie przed rokiem bo jest czestym allergenem

Eryk dzis ciut lepiej zjadl troche obiadu i pol piersi po moim powrocie a potem juz przerwa do kapania , moze jutro bedzie lepiej, nadal nie chce za bardzo spac w dzien

Annecznik widze z e jestes z Legnicy moj maz sie do was wybiera w poniedzialek z kolega ogladac dla niego samochod :)

hej laseczki
my dzisiaj poszalałyśmy na zakupach z Sonią, tatuś przelał nam extra kaske na konto zebysmy sie bez niego nie nudziiły;-) wiec sie wybrałam, mała szczesliwa bo moze jezdzic w wózku zakupowym i czuje sie taka dorosła ze hoho;-))) nakupiłam jej ciuszków na wiosna-lato, bluzeczki,spodenki, sukienusie no i super nocnik Fisher P ,takie krzesełko różowe grające ;-) ma teraz swoją małą toaletę obok tej dla dorosłych;-)) no i jeszcze kupiłam jej spacerówke -parasolkę, najlżejszą jaka była, składa sie jednym ruchem a ma kilka pozycji oparcia do leżenia włącznie;-)
ciesze sie bo ta spacerówka od teutoni to jest wielka i ciężka i zajmuje cały bagażnik a jak ja sie wybieram z małą do centrum handlowego czy gdzies niedaleko to raz dwa wezme pod pache tą spacerówe, wrzuce do bagażnika a mała moze jezdzic po sklepie no i jak na wakacje bedziemy jechac czy leciec to tez ta spacerówke zabiore bo zajmuje bardzo mało miejsca, nie była tania ale mysle ze sie opłaci;-)))
przygotowałam juz do sprzedaży na allegro leżaczek i mate edukacyjną bo Mała już wyrosła;-))) trzeba odgracić mieszkanie hehehe

babaicka myśle że uwaga do aisy odnośnie rytmu dnia malucha była bardziej kąśliwa niż merytroryczna.....myśle ze dziecko na tym etapie rozwoju samo łapie schemat a rodzic sie dostosowuje dla dziecka i swojego komfortu;-)))

Dziękujemy wszystkim za życzonka:-) i najlepszego dla Natalci.

U mnie już wszyscy śpią a ja siedzę i oglądam Hausika. U nas wszystko ok. Jasiek zaskoczył sapcerowanie wokół łóżeczka i urządza sobie maratony. Zbranie wczoraj trwało półtorej godziny. Wrrr... A z zadymę zrobiłam. Wcześniej rozmawiałam z matkami na temat jednej dziewczynki i miały też zabrac głos - oczywiście tego nie zrobiły. Jest jedna Asia ,k tóra co prawda jest zdolna ale przytumia całą klase. We wszystkim bierze udział tylko ta jedna, a najlepsze jest to że jak coś jest nie po jej myśli to ryczy i była sytuacja ,że płaczem wymusiła lepszą ocenę płaczem. To trochę nie pedagogiczne.

Co do miodu to dobrze ,że poruszyłyście temat, bo nie wiedziałam. Dziękuję. Jutro postaram się podczytać reszte.

Buziaki i słodkich snów :)

liliti a jaką spacerówkę kupiłaś? Bo ja właśnie jestem na etapie wybierania lekkiej samochodowej spacerówki/parasolki. Od dwóch dni praktycznie nic innego nie robię tylko przeszukuję internet w poszukiwaniu tego jedynego wózka:)

Dziewczyny Eureka:D Miki dzis wypił o 18 z butelki 90ml mleka modyfikowanego:D <jupi> wiecie jak sie ciesze? tz ze juz nie jest taki uzalezniony od cyca i z glodu wypije nawet butle :tak: :-D
Zrobilam mu tak by sprawdzic czy wydoi czy nie (co miesiac od ukonczenia przez niego 3mies.sprwadzalam) i jak sie dossał tak do cna wypil:-) :rofl2:

super!:-)

Mam dylemat... Dostałam obiecaną podwyżkę, i wygląda na to że na 2-3 dni w tygodniu będę musiała zatrudnić nianię:-:)-( Możecie jakąś wrocławianki polecić? A może któraś z was ma ochotę dorobić?;-) Sama nie wiem co mam zrobić:-(

gratuluje podwyżki:-), niestety nie znam żadnej nianki:-(, gdybym taką znała to sama bym ją zatrudniła

U mnie już wszyscy śpią a ja siedzę i oglądam Hausika.

ja tez właśnie po seansie z Gregorym:-D

Ale teraz idę juz spać miłych snów!

reklama
zdec, gosiagro jest taka Pani z naszej dzielnicy (domyślam się zdec że mieszkamy koło siebie bo moje tesco toteż to na Długiej) http://babyboom.niania.pl/FDpwsSDZfYjF/ShowProviderProfile.html#reference podobno bardzo dobra opiekunka. Można sprawdzić.

kurcze...dopiero teraz doczytałam że ta Pani może się opiekować dziećmi od 1 roku życia, a wydawało mi się że kiedyś też chciała opiekować się młodszymi. No ale zawsze można zapytać:)

Ostatnia edycja:
Do góry