reklama
koriander
Fanka BB :)
nam akurat polozna o tym mowila po porodzie, ja tez nie mialam zielonego pojecia myslalam ze jad kielbasiany to w miesie jest
Lenuszka
Mamusia Gajusi
jak widać Lena, nie każda mam zdaje sobie z tego sprawę, więc chyba dobrze, że się wtrąciłam...;-)
Na pewno
Ale mnie dziwi jedno, że kiedys dzieci jadły od małego kaszę mannę nie było takich rodzajów mleka i jakoś się żyło i wychowywało dzieci...a teraz jakaś porażka...szok normalnie to nie tamto nie
super ten plac zabaw
koriander, aqq - ja tez o tym miodzie nie wiedziałam, na szczęście bardzo rzadko używam, więc i tak pewnie dziecku bym nie dała, ale dzięki za informację!!!
Ale mnie dziwi jedno, że kiedys dzieci jadły od małego kaszę mannę nie było takich rodzajów mleka i jakoś się żyło i wychowywało dzieci...a teraz jakaś porażka...szok normalnie to nie tamto nie
Owszem... Ja myślę, że cywilizacja ma tutaj zasadniczy wpływ, choćby powietrze, które dawniej nie było tak zanieczyszczone jak teraz, a to wszystko ma powiązanie z alergiami. Tak samo problemy z zajściem w ciążę w dzisiejszych czasach nie wzięły się z niczego, a z tego jak żyjemy, jak się odżywiamy...
konniczynka
Szczęśliwa mamuśka :)
Mała miała 3h drzemkę więc trochę poczytałam wstecz. Potem nastąpiła pobudka, jedzenie, zwiedzanie wszystkich kątów i narobienie bałaganu, wspinaczki...;-) Teraz znowu drzemka, więc szybko coś naskrobię;-)
Wizytę u psychologa mieliśmy w gratisie ze szkoły rodzenia;-) tzn. mieliśmy w ramach szkoły rodzenia spotkanie z psychologiem, dostaliśmy stos ankiet do wypełnienia (do prowadzonych przez nią badań). Jak się je wypełniło i podało dane kontaktowe, to potem dzwonili i umawiali na badanie rozwojowe. Następne między 14 a 20 miesiącem:-)
Dziewczyny, moja też nie je obiadków, dziś zjadła z 80g chyba tylko dlatego, że minęły 4h od wcześniejszego jedzenia (oczywiście cyc) i była pewnie dosyć głodna. Karmię jak największą łyżką, bo wiem, że mała tylko kilka razy buzię otworzy i muszę to jak najlepiej wykorzystać Jedynie ryż preparowany chętnie je Kupię też taką pszenicę na spróbowanie.
U nas już tak jest od 3tyg z małymi przerwami. Wszystko przez zęby
izia Duży ten twój chłop. Fajna ta muszla z piłeczkami
Wszystkiego najlepszego dla Jasia i Natalki!!!!!!!!!
Wizytę u psychologa mieliśmy w gratisie ze szkoły rodzenia;-) tzn. mieliśmy w ramach szkoły rodzenia spotkanie z psychologiem, dostaliśmy stos ankiet do wypełnienia (do prowadzonych przez nią badań). Jak się je wypełniło i podało dane kontaktowe, to potem dzwonili i umawiali na badanie rozwojowe. Następne między 14 a 20 miesiącem:-)
Moja na sam jej widok w moich rękach się wyrywa i płacze..tylko nie lubi jak wodą morską psikam do noska
Dziewczyny, moja też nie je obiadków, dziś zjadła z 80g chyba tylko dlatego, że minęły 4h od wcześniejszego jedzenia (oczywiście cyc) i była pewnie dosyć głodna. Karmię jak największą łyżką, bo wiem, że mała tylko kilka razy buzię otworzy i muszę to jak najlepiej wykorzystać Jedynie ryż preparowany chętnie je Kupię też taką pszenicę na spróbowanie.
U nas już tak jest od 3tyg z małymi przerwami. Wszystko przez zęby
izia Duży ten twój chłop. Fajna ta muszla z piłeczkami
Wszystkiego najlepszego dla Jasia i Natalki!!!!!!!!!
Lenuszka
Mamusia Gajusi
Owszem... Ja myślę, że cywilizacja ma tutaj zasadniczy wpływ, choćby powietrze, które dawniej nie było tak zanieczyszczone jak teraz, a to wszystko ma powiązanie z alergiami. Tak samo problemy z zajściem w ciążę w dzisiejszych czasach nie wzięły się z niczego, a z tego jak żyjemy, jak się odżywiamy...
kurde...fajnie by było wrócic do tamtych czasów...
Klementinka
Fanka BB :)
dokladnieOwszem... Ja myślę, że cywilizacja ma tutaj zasadniczy wpływ, choćby powietrze, które dawniej nie było tak zanieczyszczone jak teraz, a to wszystko ma powiązanie z alergiami. Tak samo problemy z zajściem w ciążę w dzisiejszych czasach nie wzięły się z niczego, a z tego jak żyjemy, jak się odżywiamy...
mam kolezanke ktorej matka pracowala w przetworstwie drobiu, dostawala pelno talonow na kurczaki, zjadali tylko takie mieso i dziewczyna nie moze miec dzieci, was nad gorna warga i klopoty z hormonami
Lena teraz to nawet ci mleko sie nie zsiadzie, no chyba ze masz chody i kupisz prosto od krowy
a o miodzie to wiedzialam ze to produkt surowy i nie powinno sie go podawac w pierwszym roku, o tej chorobie nie wiedzialam
reklama
kurde...fajnie by było wrócic do tamtych czasów...
Ano fajnie... Dawniej dzieci od małego piły krowie mleko i było ok, ale wtedy krowie mleko też było inne, bo i krowa jadła zdrowiej, bo i trawa nie miała w sobie tego syfu co teraz. Generalnie chyba życie było pod względem łatwiejsze, bo nie było takiej konkurencji, a tym samym walki o klienta za wszelką cenę...