reklama
adorea
Fanka BB :)
Ja już tak przeczekuje ponad3 tygodnie i nic się nie zmienia, a wcześniej Krzysiek wcinał duży słoiczek obiadku. Tanu mojemu diabełkowi smakuje np. bułka z masłem, wędlinka drobiowa, ale obiad jest be.jak tylko znajdę to się podzielę, ale to nie takie proste, bo mój je wszystko co nie jest obiadem, nawet moje kanapki, a było juz tak pięknie że potrafił zjeść cały mały słoiczek, teraz zwalam to na zęby i biorę na przeczekanie
izia- super !!!! Ale ta muszla genialna!!! A i mamy taki sam , nie wiem jak to nazwać , pałąk, drabinkę na zabawki zawieszane , tyle że u mnie się już nie sprawdza bo Jasio se wstawać chce trzymając się tego A to lekkie i mało stabilne Gratulacje dla Michasia , juz niedługo zobaczysz jak bedzie fruwał na kolanach
ewelinka - zdróweczka od Cioci Perfekci !
Kolenderko - aleś rozmowna dzisiaj Zupełnie jak ja ostatnimi dniami
koniczynko- gdzies była... Brakuje Cię tutaj KOBIETO! Wracaj! Gratulacje dla Emilki. a powiedz Kochana , bo ja tez ciekawa jestem z jakiego powodu ta wizyta? Moze bym tez z Jasiem poszła w ramach sprawdzenia jak się rozwija.
Ita - zdróweczka dla Tymonka. Ja bym zagryzła jak by mi tak lekarka powiedziała!
Milka - przytulam
WSZYSTKIEGO NAJ NAJ NAJ DLA NATALKI I JASIUNIA
ewelinka - zdróweczka od Cioci Perfekci !
Kolenderko - aleś rozmowna dzisiaj Zupełnie jak ja ostatnimi dniami
koniczynko- gdzies była... Brakuje Cię tutaj KOBIETO! Wracaj! Gratulacje dla Emilki. a powiedz Kochana , bo ja tez ciekawa jestem z jakiego powodu ta wizyta? Moze bym tez z Jasiem poszła w ramach sprawdzenia jak się rozwija.
Ita - zdróweczka dla Tymonka. Ja bym zagryzła jak by mi tak lekarka powiedziała!
Milka - przytulam
WSZYSTKIEGO NAJ NAJ NAJ DLA NATALKI I JASIUNIA
izia_tcz
;-)a jak jest niegrzeczny to zamykacie muszelke)))))))
koriander
Perfecta nie no ciebie nikt nie przebije:-)
izia imponujacy plac zabaw, hehe a ta muszla super widac ze Michas zachwycony
eagle, adorea u nas jest to samo ja mysle ze to kwestia paru dni-tygodni i przejdzie w faze jedzenia wszytkiego ;-)Ktoras z dziewczyn pisala ze nasze maluszki maja teraz ciekawsze sprawy na glowie (zabki, siadanie, stawanie) niz otwieranie buzki na am am
aisa jesli masz przepisy to jest na to osobny watek mozesz tam je wstawiac chyba ze to jakas tajemnicza zupa z zab i nietoperzy ktora wolisz zachowac tylko dla Basi?
Kajdusiu co u was robaczki kochane??????
Sto lat dla Jasienka i Natalci!!
izia imponujacy plac zabaw, hehe a ta muszla super widac ze Michas zachwycony
eagle, adorea u nas jest to samo ja mysle ze to kwestia paru dni-tygodni i przejdzie w faze jedzenia wszytkiego ;-)Ktoras z dziewczyn pisala ze nasze maluszki maja teraz ciekawsze sprawy na glowie (zabki, siadanie, stawanie) niz otwieranie buzki na am am
aisa jesli masz przepisy to jest na to osobny watek mozesz tam je wstawiac chyba ze to jakas tajemnicza zupa z zab i nietoperzy ktora wolisz zachowac tylko dla Basi?
Kajdusiu co u was robaczki kochane??????
Sto lat dla Jasienka i Natalci!!
aisa80
aisa a czemu tak pilnujesz żeby jadła co 3 godz przecież to nie ma sensu w wieku naszych dzieci powinny zjadać5-6 posiłków dziennie ale nie koniecznie w równych odstępach czasowych
Chodzi o to zeby dziecko miało regułe i schemat dnia. o 9 ,12 ,18 kaszka o 15 obiadek i zalezy jak wypada (bo czasem jest rozniaca w godzinach i sie przesuwa bo np spala, to o 20-21 kaszka na noc i cycek. W nocy cycek ze 2,3 razy bo jeszcze rano.
Czytalam Jezyk niemowlaka i dzieci sie czuja bezpieczne jesli wszystko jest dla nich pzewidywalne.
Dlatego Basia budzi sie rano i siada na nocnik, jedzenie, zabawa, spania itd, nocnik, jedzeni, zabawa i spanie i tak w kolko. Dlatego naprawde zadziwająco łatwo jest teraz juz zgadnnąć co Basieńka by chciala
Ps. Dajcie linka na wątek obiadkowy to tam wstawie, bo ja jeszcze nie opanowalam tego forum
Ostatnia edycja:
reklama
koriander
https://www.babyboom.pl/forum/dzieci-urodzone-w-czerwcu-2010-f305/gotujemy-naszym-maluchom-45620/Ps. Dajcie linka na wątek obiadkowy to tam wstawie, bo ja jeszcze nie opanowalam tego forum