reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Patka też siedzi długo - tylko wczoraj nauczyła się skakać na pupie to zaliczyła 3 przewrotki, ale czasem jak siedzi i się bawi i niemoże dosięgnąć zabwki to też czasmai się przewróci
odkąd mamy skoczka to mała chce cały czas skakać a jak stanie to na całych stópkach tylko bierze je na zewnątrz - ale to chyba po swoim ojcu :( on też chodzi kaczka ;)

Kasiek1983 - moja też drapie, spróbuj położyc obok niego poduskzi zeby się nie przestraszył jak upadnie moja tez nie chciała leżeć na brzuszku aż po kilku upadkach nauczyła się pełzać - bo raczkować ani sama siadać jeszcze nieumie :(

Ostatnia edycja:
reklama
Laski, co zrobić z tymi zaparciami małego? cały czas robi takie twardawe bobki... nic nie pomaga...

Ale on jest mega marudny... :(

A ile dni nie robi kupy? Ja własnie bylam z zaparciami wczoraj u lekarza. Dostała syrop, ale zanim zacznie działać to trochę minie. Włożylam jej wczoraj czopka ale w ogóle nie pomógł, Hania się boi, że ją będzie znowu bolało i wstrzymuje kupkę :-(

A ile dni nie robi kupy? Ja własnie bylam z zaparciami wczoraj u lekarza. Dostała syrop, ale zanim zacznie działać to trochę minie. Włożylam jej wczoraj czopka ale w ogóle nie pomógł, Hania się boi, że ją będzie znowu bolało i wstrzymuje kupkę :-(

Kasiu, on robi codziennie kilka kupek, ale bardzo mocno stęka i czasami nic nie wychodzi, a czasami po długim czasie stękania wychodzi tylko taki mały bobek...

Kasiek - te bobki to od nowych pokarmów , typu zupki , dania itp. Spróbuj dać do dania dzisiaj lub jutro łyżeczkę oliwy z oliwek i Dicoflor tez możesz spróbować. Dicoflor nie zaszkodzi a ustabilizuje perystaltykę jelit
Co do siedzenia to zależy kiedy Damianek zaczął siadać , bo mój Jasiek to tak kilkanaście dni się gibał odkąd siadł a teraz już w pełni panuje nad tym.
Koriander - co do stania na palcach to Jasiek raczej na stópkach ale zdarzy mu się na palcach też i kurcze podkurcza palce jak stoi czasami.

Dziewczyny Dziękuję za życzenia dla Jasiunia. Boshhh to już 8 miesięcy.... Jak ten czas leci :) Najpierw się czekało do 6m teraz do roczku:)

Znalazłam cos dla mam niejadków . W zasadzie wczoraj mój mąż znalazł. Może się przyda:)
http://www.joemonster.org/filmy/32460/Jak_nakarmic_malego_metalowca_

Ostatnia edycja:
Kasiek - te bobki to od nowych pokarmów , typu zupki , dania itp. Spróbuj dać do dania dzisiaj lub jutro łyżeczkę oliwy z oliwek i Dicoflor tez możesz spróbować. Dicoflor nie zaszkodzi a ustabilizuje perystaltykę jelit
Co do siedzenia to zależy kiedy Damianek zaczął siadać , bo mój Jasiek to tak kilkanaście dni się gibał odkąd siadł a teraz już w pełni panuje nad tym.
Koriander - co do stania na palcach to Jasiek raczej na stópkach ale zdarzy mu się na palcach też i kurcze podkurcza palce jak stoi czasami.

Dziewczyny Dziękuję za życzenia dla Jasiunia. Boshhh to już 8 miesięcy.... Jak ten czas leci :) Najpierw się czekało do 6m teraz do roczku:)

Znalazłam cos dla mam niejadków . W zasadzie wczoraj mój mąż znalazł. Może się przyda:)
Jak nakarmić małego metalowca? - Joe Monster

Nie zgaodzę się że na zaparcia probiotyk!!!!
Bo dicoflor,lakcid czy lacidofil albo każdy inny probiotyk działa hamująco przy biegunkach więc on w takim przypadku jeszcze bardziej może stawzrać zaparcia!!!Musi być coś bardziej rozlużniającego!!!

Kasiek nasze dzieci nie maja jeszcze czegos takiego jak KOcha-nie kocha! Nie mow tak absolutnie!! Czy rozmawialas z pediatra o lezeniu na brzuszku i wszystkim co cie martwi w zachowaniu Damisia?? Nie mozesz sie caly czas martwic, na pewno rozmowa rozwieje twoje watpliwosci, jak pisza dziewczyny kazde dziecko jest inne a porownujac caly czas do innych dzieci dostaniesz krecka :))

Perfecta niezle, wiem ze sie sprawdza bo jak Lila jest czyms zainteresowana to buzie otwiera automatycznie i wtedy wszystko mozna w nia ladowac. Chociaz z youtubem jeszcze nie eksperymentowalam, wole nie uczyc jej jedzenia przed tv :p

Jasienku slodziusienki i Patrycjo, najserdeczniejsze zyczenia, rosnijcie zdrowo kochane maluszki !!!!!!

Soczki odpadają bo nie lubi... właśnie tu tkwi problem, on bardzo mało pije i może dlatego te kupki takie twarde...

Koriander, zawsze pytam pediatrę o takie sprawy to od razu dostajemy skierowanie do neurologa... a neurolog we wszystkim widzi coś nie tak!!! napięcie mięśniowe, a rehabilitant niczego złego nie widzi... chce wyłudzić kasę mam wrażenie...

Mąż mi właśnie uświadomił że mały dlatego się przewraca siedząc bo on ciągle się wierci, jest przeokropnie ruchliwy, sięga po zabawki i wtedy buch...

Perfecta - kochana sto lat dla Twojego Jasieńka :)

reklama
Do góry