reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Koriander, zawsze pytam pediatrę o takie sprawy to od razu dostajemy skierowanie do neurologa... a neurolog we wszystkim widzi coś nie tak!!! napięcie mięśniowe, a rehabilitant niczego złego nie widzi... chce wyłudzić kasę mam wrażenie...

Mąż mi właśnie uświadomił że mały dlatego się przewraca siedząc bo on ciągle się wierci, jest przeokropnie ruchliwy, sięga po zabawki i wtedy buch...
no to faktycznie trudno sie czegos sensownego dowiedziec :(
Lila uwielbia pic podczas kapieli, zwlaszcza ze szklanki cos chlodnego. moze sprobuj? W sumie w kapieli sie troche naucyla pic bo jej zawsze psikalam z butelki herbatko do buzi i ja tak to strasznie rozsmieszalo ze chyba polubila te herbatki przez to :)

reklama
:) A u nas z piciem nie ma najmniejszego problemu, z piciem herbatek, aż się czasem zastanawiam czy nie za dużo ich w ciągu doby wciąga, bo tak łącznie to co najmniej z 500 ml będzie a czasem i więcej

A mi się wydaje, że biegunka, ale pewna w 100% nie jestem
faktycznie rekacja na gluten sa raczej luzne stolce, zaparcie to czesciej objaw reakcji na bialko mleka

Kasiek mi mama polecala zrobic napar z siemienia lnianego jak Lila miala problemy z kupka. wychodzi z tego taka sluzowata breja :) i lepiej odstawic banany ryz i gotowana marchew bo maja dzialanie zatwardzajace

Ostatnia edycja:
:) A u nas z piciem nie ma najmniejszego problemu, z piciem herbatek, aż się czasem zastanawiam czy nie za dużo ich w ciągu doby wciąga, bo tak łącznie to co najmniej z 500 ml będzie a czasem i więcej

500 ml:szok::szok: nieźle, a nie boisz się tyle dawać, bo one tyle cukru maja w składzie? moja nie chce herbatek w ogóle pic, pije tyle rozcieńczony poł na pól z wodą soczek ale jak wypije 100 ml na dzień to sukces

faktycznie rekacja na gluten sa raczej luzne stolce, zaparcie to czesciej objaw reakcji na bialko mleka

Kasiek mi mama polecala zrobic napar z siemienia lnianego jak Lila miala problemy z kupka. wychodzi z tego taka sluzowata breja :) i lepiej odstawic banany ryz i gotowana marchew bo maja dzialanie zatwardzajace

No właśnie... ostatnio jak robiłam mu tarte jabłuszko to dodawałam banana, a on potrafił zjeść całego i całe jabłuszko... od jutro ugotuję mu coś bez marchwi... ale kleik ryżowy? on chce tylko kaszke... chociaż nie powiem bo dziś ładnie wypił mleczko

kasiek co do zaparć to odstaw narazie kaszki ryżowe,ryż, banana i gotowaną marchew. A próbowałaś podać tarte surowe jabłko??
Natan już ładnie siedzi.

Kasiu u nas też: w listopadzie jeden po drugim dwa wyszły, cisza i teraz kolejne 3

a u nas zębów jak nie było tak ni ma :0)
Dziewczyny jak wasze dzieci staja to tez na czubkach palcow????
mój stoi na całych stopach iaż mnie dziwi jak stabilnie potrafi stać

perfecta super ten filmik o niejadku :) ale jak patrze na niego to i tak je dużo w porównaniu do Natanka

aisa co sie dzieje?? nie opuszczaj nas, jesteśmy tu po to by sobie pomagać i wspierać.

zdec i jak tam po wizycie??

Mój mały zrobił dzisiaj postęp bo rano wypił kaszkę z butli 80ml, obiadku narazie nie chciał, teraz zasnął więc jak sie obudzi to spróbuje znów podać.
Ostatnio narzekałam że jestem zmęczona i potrzebuje troche odpoczac, zrelaksować się, a dzisiaj pomyslałam o mężu i bez jego wiedzy skontaktowałam sie z jego kumplem by wyciagnął go na piwo, mąz jest tak zestresowany pracą że nie śpi po nocach, non stop jest zmeczony, zdenerwowany wiec mam nadzieje ze taki wypad dobrze mu zrobi bo martwię sie o jego zdrowie:/
O matko jak Natan kaszle :/ właśnie słysze jak kaszle przez sen. Mam syrop ale nie widzę za bardzo by mu pomagał.

Najlepsze życzonka dla Jasia i Patrysi :))))

Witam
Kompletnie nie mam czasu na BB.....Ciągle cos biegam....i nawet teraz szykuje się z małą do koleżanki....ale troszke podczytałam....
Kasiek - moja mała siedzi stabilnie....Jakby ją posadził na godzinę do by przesiedziała ja całą....i to jeszcze tańczac....a np. koleżanki synek o miesiąc starszy posadzony odrazu leci na boki....i pediatra jej powiedziała że ok....Zreszta u Polci było tak że opanowała takie stabilne siedzienie w ciagu praktycznie jednego no może dwóch dni.....wiec i może u Damianka tak będzie że jednego dnia będzie się chwiał a drugiego usiądzie juz bardzo stabilnie....
Co do kuplo to u Poli poranna perwsza kupa jest dośc zbita, czasem nawet bobek...ale jakoś szczególnie sie nie męczy przy tym...a potem kupolki juz normalne...a co do picia to moja pije tylko wode i tak ok 150ml dziennie....choc zdarza się i 250ml a i 50ml przez cały dzięn też bywa....
zdec - i jak tam Kochana????

A wiecie co mi wczoraj powiedziała pediatra jak poszłam z Pola do poradni dla dzieci zdrowych na ważenie i mierzenie....
Nie rozumiem po co pani przyszła skoro dziecko zdrowe????? No myslałam że mnie szlag trafi....To po cholerę są poradnie dla dzieci zdrowych.....???? Debilka .....krowa! Ja jej na to: że chyba mam prawo sprawdzic czy dziecko mi sie dobrze rozwija , czy przybiera na wadze czy rośnie....I badała Polę całe 5 minut!!!! PARANOJA!!!!

Dzisiejszym solenizantom....PATRYCJI I JASIOWI!!!!
Samych radosnych i pogodnych dni w życiu!!!!

reklama
Witam
Kompletnie nie mam czasu na BB.....Ciągle cos biegam....i nawet teraz szykuje się z małą do koleżanki....ale troszke podczytałam....
Kasiek - moja mała siedzi stabilnie....Jakby ją posadził na godzinę do by przesiedziała ja całą....i to jeszcze tańczac....a np. koleżanki synek o miesiąc starszy posadzony odrazu leci na boki....i pediatra jej powiedziała że ok....Zreszta u Polci było tak że opanowała takie stabilne siedzienie w ciagu praktycznie jednego no może dwóch dni.....wiec i może u Damianka tak będzie że jednego dnia będzie się chwiał a drugiego usiądzie juz bardzo stabilnie....
Co do kuplo to u Poli poranna perwsza kupa jest dośc zbita, czasem nawet bobek...ale jakoś szczególnie sie nie męczy przy tym...a potem kupolki juz normalne...a co do picia to moja pije tylko wode i tak ok 150ml dziennie....choc zdarza się i 250ml a i 50ml przez cały dzięn też bywa....
zdec - i jak tam Kochana????

A wiecie co mi wczoraj powiedziała pediatra jak poszłam z Pola do poradni dla dzieci zdrowych na ważenie i mierzenie....
Nie rozumiem po co pani przyszła skoro dziecko zdrowe????? No myslałam że mnie szlag trafi....To po cholerę są poradnie dla dzieci zdrowych.....???? Debilka .....krowa! Ja jej na to: że chyba mam prawo sprawdzic czy dziecko mi sie dobrze rozwija , czy przybiera na wadze czy rośnie....I badała Polę całe 5 minut!!!! PARANOJA!!!!

Dzisiejszym solenizantom....PATRYCJI I JASIOWI!!!!
Samych radosnych i pogodnych dni w życiu!!!!
heheh bo dzieici zdrowe nie są mile widziane;)A Ty w ogóle jeszcze im pracy dodajesz a ona nie zdązy kawy dopić i będzie później zimna pić:)

Do góry