reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Zapomniałas tylko dopisać że tylkow 2 słoiczkach jest MOM i jest to napisane. Dlatego też zadzwoniłam. Nie tylko Bobovita przechodzi rygorystyczne normy ale chyba każda firma produkująca dania dla dzieci hipp czy gerber, musi je przejśc , by ich produkty mogły się znaleśc na naszych półkach. Fakt jest taki że maja słoiki z MOMem ale jak Pani mi powiedziała są to tylko 2 (kurczak i indyk) , natomiast reszta jest z normalnego mięsa. Ja bym nie robiła afery aż takiej bo oprócz hippa zarówno gerber miał afery jak również bobovita je miała. Moje zdanie jest takie Popełnili bardzo duży błąd i dla dobrego imienia Firmy powinni to wycofać... Myślę że juz odpowiednie "organa" sprawdzają jakosć i zawartość pozostałych słoików gerbera. Natomiast ja nie zamierzam rezygnowac z gerbera bo np w Hipp po 7 miesiącu wszystkie słoiki mają sól...

generalnie wydaje mi sie,ze rzeznik mi mowil ze mom moze byc tylko z drobiu,nie idzie mechanicznie podzielic miesa na swini ,krowie etc
w agrobiznesie tez to bylo

reklama
perfecta nie w dwóch słoiczkach tylko w dwóch rodzajach miesa: kurczak i indyk a dan jest kilka.....a jak wiadomo dania z kurczakiem i indykiem na poczatku sa najpopularniejsze, dzieci mniej jedza wołowiny czy szynki
co do zaufania to ja mam ograniczone, wiele razy przeprowadzalam analize w laboratorium i wiem jak sie preparuje zywnosć.....
np cudowne ciastko jabłkowe ze znanego sieciowego fastfooda;-) mało kto wie ze nie lezało nawet koło jabłka a to co w srodku to ziemniak.....z branżą dziecinna jest mniej afer ale nie znaczy ze ich nie ma i tam nie przycinaja na kosztach.....

dodam jeszcze ze normy polskie sa do dupy skoro dopusciły słoiki z MOM a w pozostałe kraje unii nie

MOM (mięso odkostnione mechaniczne) mrożone w bloku 20kg CENA 1,40zł/kg dopstepne 20 ton tygodniowo
Pomyśl - czy 1,4 PLN za kilogram tych pyszność wskazuje na towar "najwyższej jakości"? Gerber twierdzi że tak. Na szczęście
z SGGW myślą zupełnie inaczej.

Powiedzmy, że słoiczek zawiera 200 gram. 25% słoiczka to MOM więc to ok. 50 gram czyli 1/20 kilograma. 1/20 ze 1,4 zł za kilogram to ok 7 groszy na słoiczek. Liczmy dla równego rachunku 10 groszy na słoiczek MOM. No i teraz cena na półce 5 PLN! zostaje co najmniej 4 zety ze słoiczka na dobrego prawnika. Smacznego

dodam jeszcze ze normy polskie sa do dupy skoro dopusciły słoiki z MOM a w pozostałe kraje unii nie

MOM (mięso odkostnione mechaniczne) mrożone w bloku 20kg CENA 1,40zł/kg dopstepne 20 ton tygodniowo
Pomyśl - czy 1,4 PLN za kilogram tych pyszność wskazuje na towar "najwyższej jakości"? Gerber twierdzi że tak. Na szczęście
z SGGW myślą zupełnie inaczej.

Powiedzmy, że słoiczek zawiera 200 gram. 25% słoiczka to MOM więc to ok. 50 gram czyli 1/20 kilograma. 1/20 ze 1,4 zł za kilogram to ok 7 groszy na słoiczek. Liczmy dla równego rachunku 10 groszy na słoiczek MOM. No i teraz cena na półce 5 PLN! zostaje co najmniej 4 zety ze słoiczka na dobrego prawnika. Smacznego

ja kupuje za 1.30zl:D

perfecta nie w dwóch słoiczkach tylko w dwóch rodzajach miesa: kurczak i indyk a dan jest kilka.....a jak wiadomo dania z kurczakiem i indykiem na poczatku sa najpopularniejsze, dzieci mniej jedza wołowiny czy szynki
co do zaufania to ja mam ograniczone, wiele razy przeprowadzalam analize w laboratorium i wiem jak sie preparuje zywnosć.....
np cudowne ciastko jabłkowe ze znanego sieciowego fastfooda;-) mało kto wie ze nie lezało nawet koło jabłka a to co w srodku to ziemniak.....z branżą dziecinna jest mniej afer ale nie znaczy ze ich nie ma i tam nie przycinaja na kosztach.....

Kochana to w takim razie pani przez telefon wprowadziła mnie w błąd! Cytuję "tak MOM mamy w 2 słoiczkach , jest to kuczak i indyk , reszta dań gerber jest z normalnego mięsa" Dodam że rzeczywiście sprawdziłam że słoiki "kurczak" i "indyk" mają zawartość MOM a te które kupuję Dania z warzywami i z mięsem drobiowym NIE MAJĄ NAPISU MOM tylko mięso np z kurczaka 30% W tamtych dwóch słoiczkach jest samo mięso bez warzyw więc słowa tej kobiety pokryły się z tym co jest na etykietach...
Masz wiarygodne żródło gdzie jest napisane że są to wszystkie dania drobiowe? Ja gdzieś tutaj mam Metro gdzie także jest napisane że tylko w tych 2 słoiczkach.
Generalnie to nie długo zwariuję:p Słoiczki nie , mięso - nie mam wiarygodnego żródła... Co My mamy dawać naszym dzieciom?

Kochana to w takim razie pani przez telefon wprowadziła mnie w błąd! Cytuję "tak MOM mamy w 2 słoiczkach , jest to kuczak i indyk , reszta dań gerber jest z normalnego mięsa" Dodam że rzeczywiście sprawdziłam że słoiki "kurczak" i "indyk" mają zawartość MOM a te które kupuję Dania z warzywami i z mięsem drobiowym NIE MAJĄ NAPISU MOM tylko mięso np z kurczaka 30% W tamtych dwóch słoiczkach jest samo mięso bez warzyw więc słowa tej kobiety pokryły się z tym co jest na etykietach...
Masz wiarygodne żródło gdzie jest napisane że są to wszystkie dania drobiowe? Ja gdzieś tutaj mam Metro gdzie także jest napisane że tylko w tych 2 słoiczkach.
Generalnie to nie długo zwariuję:p Słoiczki nie , mięso - nie mam wiarygodnego żródła... Co My mamy dawać naszym dzieciom?

z tego wynika ze w akurat tych dwoch sloikach jest mom.ale znajac przewrotnosc firm,moze byc takze w reszcie:D teoria spiskowa:D

No więc własnie nie wiadomo na 100% Po poście Liliti już nie wiem czy wierzyć Gerberowi na słowo:(
Kurcze najgorsze jest to że Bobovita Jaskowi nie pasuje , poza tym słyszałam że może uczulać, hippem pluje plus sól w hippie , nie mam dobrej masarni gdzie mogłabym mięsko kupowac i mam pat:(

pZRESTAŃCE JUŻ Z TYM mom CZY NIE mom I TAK WSZYSTKO NA JEDNO IDZIE!!!!cZYLI G..NO!!!
kAŻDA wie co podaje dziecku i tyle!!A po drugie gdyby to nie wyszło na światło dzienne zapewne co druga z nas by dalej dawła a dziecko by się zajadało!!!

reklama
Dziewczyny pamiętacie co jutra nas czeka;(
25 stycznia Wiktoria ma znó operację:(:(:(
Mamo siedzę i się modłę, to dopiero jest koszmar!!!Siedząć i myśląc czy się uda:(Ale musi się udać!!Nie widzę innej opcji!!!Dzwoniła własnie do mnie taka smieszka z niej a pomysły ma nieziemskie!!Właśnie pisze teraz jej tatuś, że w ogóle miała negocjacje z anastezjologiem dotyczącym usypiania i powiedziała tak:"...Panie doktorze musimy znależć tzn dojść do porozumienia ja niechcę maski z tym świństwem..no i anastezjolog zgodził się na welflon:)

Do góry