reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2010

Super wyglądasz:-D:-D:tak::tak::tak:

Dziewczyny tu codziennie taki ruch, a ja w zasadzie to nie mam o czym pisać bo dzień po dniu taki sam. Żaden dzień nic nowego nie wnosi.
Muszę przyznać że mam to samo:-:)-:)-(
A jak już bym napisała to Alan marudzi albo Kacper czegoś chce i tak w kółko...
Albo poprostu jakiś dołek i też brak weny:-(
Hej.
Wiecie, czy to źle czy coś może jest ze mną nie tak, ale naprawde mam dość i podziwiam kobiety które decyduja sie na drugie dziecko. Mąż chyba się juz pomału godzi z faktem, że nie chce mieć wiecej dzieci i że raczej syna nie będzie miał.... To wszystko jest chyba nie dla mnie... Podobno najgorsze już za mną, no ale depresja może trwać nawet do roku czasu....
Trzymam kciuki za poprawę;-)

Lena no to Gaja ładnie je;-) Mój narazie wcina 150 co 4 godziny.

Edit: Dzisiaj Alan siedział przez 5 sekund sam:-)

reklama
Moja za to od tamtego spotkania non stop by chciała stać :) jak ja ją chce posadzić to ta nogi prosto i opiera się dopiero jak ją przechyle do tyłu to usiądzie :)
Co do jedzenia to od kilku dni tak średnio z tym jedzeniem u nas... mleka wypije 100-130ml w noc czasem jej sie zdarzy 180ml. Je tak co 3-4 godziny. Poza mlekiem na 1 posiłek zjada mały słoiczek obiadku (czasami zostawi 1-2 łyżeczki) i deserek (tu mogłaby jesc chyba tonami ;)).

Ostatnia edycja:
melduje sie z 2 zebami na stanie :)) szybko poszlo z drugim i na szczescie znow bez jeczenia

Perfekta wspolczuje przezyc dobrze ze nic sie nie stalo gratulujemy nowych umieketnosci

Iza musisz ostrozniej meza omijac a swoja droga lokiec boli?

Agusia zdrowka

Anecznik ja wogole chce isc na spacer :-D

liliti udanego urlopu

MagdaM gratulujemy malego raczka moj sie zbiera ale wystartowac nie moze

Emalia mielsiscie piekna pogode na spacerek

No i wiecej nie doczytam jeszcze tylko buziaki dla weekendowych i dzisiejszych solenizantow

iiwka - gratki dla Alanka, z kazdym dniem będzie coraz więcej

Perfecta - hehehe ale czad z tym zdjęciem. Współczuję upadku;(

agusia - zdróweczka dlas małego

mamakubulki - wydaje mi sie ze pracodawca nie może zabronić koleżance powrotu bo "nie ma miejsc pracy", przecież ona jest zatrudniona, więc jej miejsce pracy jest

Lena - Iga nie tknie w dzień mleka!!!!Tylko kaszkę łaskawie zje. Mleczko wciąga za to w nocy, ale tak ze 120-150 max.

Milka - gratki dla zębatego Ercia

Napisałam na zamknietym,, napiszę i tu.....mam nerwa bo dzisiaj mielismy kontrolę w pracy, szefowa kontrolerów nas zaszczycila swoją obecnością i tak mnie wk.... że szok!!!! Chamstwo w najczystszej postaci, wrrrrrrrrr. A w środę mam zostać ciocią bliźniaków:-) Jupi

Milka - super że bezproblemowo wyszedl drugi ząbek i gratuluje :)

A ja podżeram wafelki ryżowe Julki :p ona mi dzisiaj wsunęła herbatnika :) normalnie w szoku byłam bo one takie twardawe a ta sobie odłamywała po kawałku i przeżuwała :)

Wiem wiem każde dziecko rozwija się w innym, własnym tempie, ale ja już mam dość ślimaczego tempa mojego żółwika. Mógłby zrobić coś nowego, jakiś przynajmniej mały postęp żebym nie musiała zaczynać się martwić. Kurczę maluchy o 1-2 miesiące młodsze od niego są lata świetlne przed nim ach.

Podpisuje się pod Twoimi słowami rękoma i nogami :)
Buziaki dla Kamilka, mentalnego braciszka Nelci:)))

Udało mi się nabyć dzisiaj kojec dla Jasiowego Potworka
DUŻY KOJEC 8 ELEMENTOW BRAMKA SKLADANY BABYMAXI (1407944567) - Aukcje internetowe Allegro
Avenka- i jak rosołek się udał? Współczuję Kontrolerki Srolelki. :p Ja nie cierpię takich ludiz co mają przerost treści na formą...
Anecznik , Lencja - jak Wam zaczną postępować to nie będziecie wiedziały jak się nazywacie coś czuję:) Taka kumulululululacja:) będzie
Milka - kongratuleszons drugiego ząbka!!!:):p u nas zbliża się też wielkimi krokami. Dzisiaj przy obiadku biedny zapłakał tak go łyżeczka uraziła:( mimo iż silikonową mamy
hefi - nie ładnie:p:p Ja Jasiowi podjadam chrupki czasem bo lubie kukurydziane:) Kupiłam wczoraj "pierwsze ciasteczka " z hipp i wiecie co? One są twarde jak cholewcia. Troszke dziwne , myslałam że będą mięciutkie tak by okruchy nie wpadały.
Powolutku się ewakuuję do łoża z zawartością małżonka mojego jedynego śpiącego i chrapiącego...Cieszę sie ze zdjęcie się podobało , mam nadzieję że troszke poprawiło humorki :)
Dobłanoc pchły na noc:p

hej,
mój dzień opisałam na zamkniętym :) hehe
a dzisiaj z mężem się kłóciłam kto wybierze imię dla drugiego dziecka (żeby nikt źle nie zrozumiał kłotnia to była ale taka na żarty) on się upiera że jak bedzie drugi chłopiec to on wybiera imię a ja dla dziewczynki, ale ja już na to się nie zgadzam, on wybrał pierwsze imię a ja wybieram drugie!! nie byłam przekonana do imienia Natan ale zawsze marzył o synku Natanku no to nie stałam na drodze by marzenie się spełniło:) hehe a dziecko jest dopiero w planach może za rok bedziemy próbować:)
iiwka -gratulacje dla Alanka
Perfecta - współczuje przeżyć.. fajny ten kojec, a te ciasteczka Hippa to jak dla mnie nie są do takich małych dzieci, natan mi się ostatnio nim tak zakrztusił że biedny oddechu nie mógł złapać więc narazie już nie daje bo sie boję. A i chciałam ci powiedzieć że masz zarąbisty kolorek włosów Super jest!
agusia - dużo zdrówka dla małego!!!
Milka - gratuluje ząbków, a my wciąz na nie czekamy...
avena no to baba Cię wkur... w pracy;l no i gratuluje już ciociu podwójna (do środy już blisko)

co do jedzenia to Natan to mały niejadek ;/ jedyny okres w którym jadł sporo i szybko przybrał to do 3 miesięcy po urodzeniu. Mleka ostatnio mało wypija - najwięcej w nocy a w dzień juz słabo no i tylko cyc (butli ostatnio wogóle nie chce) kaszkę mu daje rano i wieczorem to zje ok 80 do 100 i to z przerwami na zabawe, obiadek to różnie nieraz cały słoiczek a nieraz tylko pół ale deserki zjada chętnie

Dobra to tyle z mojego pisania i mykam spać:)

Dobrej i spokojnej nocki mamuśki :)

Ostatnia edycja:
reklama
mi_mi dziekuje;)

dziewczyny, gdyby ktoraś z Was jeszcze cos wiedziala na ten temat to bardzo prosze o info
sytuacja wyglada tak: moja kolezanka jest na wychowawczym, dowiedziala sie ze jest w ciazy, chcialaby pojsc na zwolnienie lekarskie, nie moze jednak teraz wrocic do pracy, bo pracodawca mowi, ze na dzien dzisiejszy nie ma miejsc pracy, co wtedy zrobic? i czy pracodawca ma prawo tak postapic??????????

Akurat was podczytałam i znalazłam dla Ciebie odpowiedz:
"Można również zrezygnować z urlopu wychowawczego - w każdym czasie za zgodą pracodawcy lub po uprzednim zawiadomieniu pracodawcy najpóźniej na 30 dni przed terminem zamierzonego podjęcia pracy."
Czyli z tego rozumiem, że jeżeli złoży podanie, to za miesiąc facet musi ją przyjąć. Wcześniej nie koniecznie.

A tak w ogóle to jakoś przestałam się udzielać na forum po mojej wizycie w Niemczech. Byłam u mojej kuzynki, która ma dwulatka i siedmiomiesięczne bliźniaki. Byliśmy u niej tydzień i po prostu nie mogłam się nadziwić, jak dziewczyna daje rade. Jej jeden bliźniak, to jak 3 moim Krystianków. Zasypiają tylko na rękach, karzdy z nich budzi się w nocy co dwie godziny, a od 6 już zaczynają dzień. Masakra jakaś. Najgorsze, że jednego bierze na jedną rękę, drugiego na drugą, a na trzeciego już nie ma ręki (dwulatek teraz ma faze "tylko mama").
Jak to zobaczyłam, to jakoś tak dziwnie się poczułam, że ja mam czas na forum, żeby posprzątać, coś ugotować i np. pograć w coś na kompie...Mówie wam - masakra (a dwie babcie codziennie jej pomagają i nadal za mało rąk).

PS. Krystianek ma już 6 ząbków :)

Do góry