reklama
P
paula24211
Gość
hi hi moze przeżywa ciąże razem z TobąZa mną chodzi zupa pomidorowa ale dziś niestety wątróbka, bo mój mąż miał taką zachciankę :-) normalnie on ma częściej zachcianki niż ja
Klementinka
Fanka BB :)
Za mną chodzi zupa pomidorowa ale dziś niestety wątróbka, bo mój mąż miał taką zachciankę :-) normalnie on ma częściej zachcianki niż ja
Anecznik ale watrobki w ciazy nie powinno sie jesc
ma za duzo wit A
no ale chyba jak zjesz troche i nie za czesto to Ci nic nie bedzie
Ostatnia edycja:
Kama83
Kama83 bardzo wspolczuje :-(
A moze sprobujesz sprawdzonych domowych sposobow na kaszel i goraczke?
Syrop z cebuli (pokroic kilka cebul, wlozyc do sloika i dodac 2-3 lyzki miodu lub cukru, po 2 godzinach masz syropek)
Sok z malin lub herbara z lipy dzialaja napotnie i pomagaja zwalczyc wirusy.
Trzymajcie sie cieplutko!
Jak narazie to daje mu syrop z cebuli.Tyle dobrze ze od malego mu robie i Dominik go wprost uwielbia.Nadal ma goraczke ale w porownianiu do wczorajszego dnia to jest mala bo 37,8Ogolnie wyglada juz lepiej tylko nadal meczy go ten kaszel:-(Jeszcze kolezanka mnie wkorzyla bo zamiast mnie pocieszyc to mi kazania robi ze to moja winaJak to ona mi powiedziala ze powinnam juz dawno co tydzien jezdzic nad morze zeby Dominik nawdychal sie jodu i powinnam go zachartowac oraz wiele innych dobrych rad.Jakbym nie wiedziala jak wlasne dziecko wychowywac.Normalnie cisnienie mi podniosla
Kama- o matko, ale się strachu musieliście najeść :-(A jakąś diagnozę w tym szpitalu postawili? Angina, grypa, czy cuś? A macie jakiegoś pediatrę? Zdrowia dla małego życzę i Ty uważaj, żebyś sie nie zaraziła
mamamikołajap mój Piotruś na razie ma w nosie, że będzie miał rodzeństwo- chyba zupełnie to do niego nie dociera...
A ja idę robić krem z brokułów :-)
mamamikołajap mój Piotruś na razie ma w nosie, że będzie miał rodzeństwo- chyba zupełnie to do niego nie dociera...
A ja idę robić krem z brokułów :-)
Kama83
Mnie takze polozna powiedziala ze nie mozna watrobki jest.Dodatkowo czego nie pamietalam nie mozna takze pasztetu w zadnej postaci jesc (a jak uwielbiam pasztety)Za mną chodzi zupa pomidorowa ale dziś niestety wątróbka, bo mój mąż miał taką zachciankę :-) normalnie on ma częściej zachcianki niż ja
Ostatnia edycja:
agast22
Hej!
Hania mi sie pochorowala. Bylysmy u lekarza, na szczescie to tylko infekcja wirusowa, ale tez goraczke mia 39stopni. Ona zadko choruje ale jak juz to zazwyczaj z wysoka goraczka... Tak wiec siedzimy sobie razem w domku
O soku malinowym bylo- sok z owocow malin jest ok, to sok z lisci malin wywoluje skurcze.
Sierpniowe mamy juz sa :) Moja kolezanka jest w 5 tc
Za wszystkie ktore maja dzisiaj wizyty mocno trzymam kciuki
Zjadlam talerz frytek z kezupem i umieram. Pomyslec ze przez tydzien odmawiam sobie pączka a teraz zjadlam tyle fryt. Grunt to konsekwencja
Hania mi sie pochorowala. Bylysmy u lekarza, na szczescie to tylko infekcja wirusowa, ale tez goraczke mia 39stopni. Ona zadko choruje ale jak juz to zazwyczaj z wysoka goraczka... Tak wiec siedzimy sobie razem w domku
O soku malinowym bylo- sok z owocow malin jest ok, to sok z lisci malin wywoluje skurcze.
Sierpniowe mamy juz sa :) Moja kolezanka jest w 5 tc
Za wszystkie ktore maja dzisiaj wizyty mocno trzymam kciuki
Zjadlam talerz frytek z kezupem i umieram. Pomyslec ze przez tydzien odmawiam sobie pączka a teraz zjadlam tyle fryt. Grunt to konsekwencja
Anecznik ale watrobki w ciazy nie powinno sie jesc
ma za duzo wit A
no ale chyba jak zjesz troche i nie za czesto to Ci nic nie bedzie
Niby tak, ale jednocześnie wątróbka to bogate źródło żelaza :-) wydaje mi się że nie wolno popadać w paranoje i porcja wątróbki raz na parę tygodni nie zaszkodzi :-) tak samo kanapka z pasztetem :-)
Mi też lekarz mówił żebym unikała pasztetu i mięsa z supermarketów bo nigdy nie wiadomo jakiej jest świeżości i ile jest mięsa w mięsie :-)
reklama
agast22
Mnie takze polozna powiedziala ze nie mozna watrobki jest.Dodatkowo czego nie pamietalam nie mozna takze pasztetu w zadnej postaci jest (a jak uwielbiam pasztety)
Mi sie wydaje ze trzeba zachowac w tym wszystkim zdrowy rozsadek. Jak zjesz jedna kanapke z pasztetem to nic sie dziecku nie stanie. Tak samo jak zjesz na obiad watrobke kilka razy w ciagu 9 miesiecy... Wszystko z umiarem.