reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2010

Za mną chodzi zupa pomidorowa :-D ale dziś niestety wątróbka, bo mój mąż miał taką zachciankę :-) normalnie on ma częściej zachcianki niż ja :confused2:

reklama
Kama83 bardzo wspolczuje :-(
A moze sprobujesz sprawdzonych domowych sposobow na kaszel i goraczke?
Syrop z cebuli (pokroic kilka cebul, wlozyc do sloika i dodac 2-3 lyzki miodu lub cukru, po 2 godzinach masz syropek)
Sok z malin lub herbara z lipy dzialaja napotnie i pomagaja zwalczyc wirusy.

Trzymajcie sie cieplutko!

Jak narazie to daje mu syrop z cebuli.Tyle dobrze ze od malego mu robie i Dominik go wprost uwielbia:-D.Nadal ma goraczke ale w porownianiu do wczorajszego dnia to jest mala bo 37,8:tak:Ogolnie wyglada juz lepiej tylko nadal meczy go ten kaszel:-(Jeszcze kolezanka mnie wkorzyla bo zamiast mnie pocieszyc to mi kazania robi ze to moja wina:wściekła/y:Jak to ona mi powiedziala ze powinnam juz dawno co tydzien jezdzic nad morze zeby Dominik nawdychal sie jodu i powinnam go zachartowac oraz wiele innych dobrych rad.Jakbym nie wiedziala jak wlasne dziecko wychowywac:wściekła/y:.Normalnie cisnienie mi podniosla:wściekła/y:

Kama- o matko, ale się strachu musieliście najeść :-(A jakąś diagnozę w tym szpitalu postawili? Angina, grypa, czy cuś? A macie jakiegoś pediatrę? Zdrowia dla małego życzę i Ty uważaj, żebyś sie nie zaraziła
mamamikołajap mój Piotruś na razie ma w nosie, że będzie miał rodzeństwo- chyba zupełnie to do niego nie dociera...

A ja idę robić krem z brokułów :-)

Za mną chodzi zupa pomidorowa :-D ale dziś niestety wątróbka, bo mój mąż miał taką zachciankę :-) normalnie on ma częściej zachcianki niż ja :confused2:
Mnie takze polozna powiedziala ze nie mozna watrobki jest.Dodatkowo czego nie pamietalam nie mozna takze pasztetu w zadnej postaci jesc (a jak uwielbiam pasztety:sorry2:)

Ostatnia edycja:
Hej!
Hania mi sie pochorowala. Bylysmy u lekarza, na szczescie to tylko infekcja wirusowa, ale tez goraczke mia 39stopni. Ona zadko choruje ale jak juz to zazwyczaj z wysoka goraczka... Tak wiec siedzimy sobie razem w domku :)

O soku malinowym bylo- sok z owocow malin jest ok, to sok z lisci malin wywoluje skurcze.

Sierpniowe mamy juz sa :) Moja kolezanka jest w 5 tc :tak:

Za wszystkie ktore maja dzisiaj wizyty mocno trzymam kciuki:tak:

Zjadlam talerz frytek z kezupem i umieram. Pomyslec ze przez tydzien odmawiam sobie pączka a teraz zjadlam tyle fryt. Grunt to konsekwencja:rofl2:

Anecznik ale watrobki w ciazy nie powinno sie jesc
ma za duzo wit A

no ale chyba jak zjesz troche i nie za czesto to Ci nic nie bedzie

Niby tak, ale jednocześnie wątróbka to bogate źródło żelaza :-) wydaje mi się że nie wolno popadać w paranoje i porcja wątróbki raz na parę tygodni nie zaszkodzi :-) tak samo kanapka z pasztetem :-)
Mi też lekarz mówił żebym unikała pasztetu i mięsa z supermarketów bo nigdy nie wiadomo jakiej jest świeżości i ile jest mięsa w mięsie :-)

reklama
Mnie takze polozna powiedziala ze nie mozna watrobki jest.Dodatkowo czego nie pamietalam nie mozna takze pasztetu w zadnej postaci jest (a jak uwielbiam pasztety:sorry2:)

Mi sie wydaje ze trzeba zachowac w tym wszystkim zdrowy rozsadek. Jak zjesz jedna kanapke z pasztetem to nic sie dziecku nie stanie. Tak samo jak zjesz na obiad watrobke kilka razy w ciagu 9 miesiecy... Wszystko z umiarem.

Do góry