reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

reklama
Kochana calineczkozbajki powiedz mi jak nazywa się to badanie po angielsku.....Ja mam pierwszą wizytę z położną w piątek i chciałabym ją spytać o to badanie ale kompletnie nie wiem jak ono nazywa się po angielsku....a nie chciałabym jej zawile tłumaczyć o co mi chodzi.....Oboje z partnerem jesteśmy po 30...to nasze pierwsze dziecko...więc myślałam o tym badaniu!!!! Bedę wdzięczna za odpowiedź....

z tego co mi mówiła położna , to to każdej kobiecie robią takie badanie , to jest takie pierwsze USG , mam nadzieje ze w każdym szpitalu takie robią , jak długo wybierałam szpital , bo ten blisko mnie okazał się jednym z najgorszych w Anglii i jeżdżę do centrum

Dzięki za info o herbacie ;)
Będę pamiętać ....

My widzieliśmy już naszego dzidziusia - 13mm. W 7 tygodniu, troszkę takie niewyraźne to zdjęcie - za tydzień ma być widać już rączki i nóżki ;)
I widziałam i słyszałam jak bije serduszko - po prostu niesamowite wrażenie ...

Nie mogę doczekać się następnego badania - i cieszę się i boję. Chociaż nastawiam się pozytywnie i daję sobie "po łapach" jak moje myśli schodzą na te złe tematy ...
A jak Wy sobie z tym radzicie?

witam
u nas na obiad dzis zupka z wielka iloscia warzyw :tak::-D:tak:

z nami byl moj 2 latek na usg i tylko patrzyl na mnie jak wryty oczywiscie bylo normalne usg przez brzuch ale jak pani dala mu zdjecie to wzial w obie raczki popatrzyl i powiedział OOOO ŁAŁ to mu swietnie wychodzi w jego jezyku a my oczywiscie wszyscy w smiech,bylo zabawnie :-):-):-D

strasznie mnie boli kregoslup na dole przy pupie juz niewiem jak siedziiec zeby sobie ulzyc??:-(

Witam!!
Moje kochane mało sie tu odzywam ale cały czas jestem zwami cały czas czytam obserwóje każdą jedną strone szczeze powiem ze niezadążam za wami oj wy SZALONE
Mam pytanko ja jestem w trzeciej ciązy i zawsze miałam małe brzuszki i małe dzieci ledwo przytyłam 10 kilo z synkiem 8 kilo a nadia 6
Ale teraz tak obserwując siebie widze ze chyba rosne jak szalona

CZY TO OBSESJA :-):rofl2:

Witam was
Jestem wykonczona po wczorajszym dniu:-(.Spedzilam z synkiem ponad 4 godz w szpitalu.Dzien wczesniej w nocy zaczal mi kaszlec, a wczoraj wieczorem mial juz ponad 40 stopni goraczki:-:)szok:.Myslalam ze spedze z nim cala noc bo nie chcieli nas puscic do domu ze wzgledu na goraczke.Najlepsze jest to ze w ciagu dnia nie moglam w zadnej aptece kupic syropu na kaszel bo maja jakies prawo ze dzieciom do 6 lat nie moga nic na kaszel sprzedac:wściekła/y::no:.Ze szpitala nas wypuscili bez zadnego lekarstwa:szok::wściekła/y:.Mam mu tylko dawac calpol i nurofen:wściekła/y:Biedaczek caly czas mi kaszle i cale gardlo ma czerwone:-(

Kama83 bardzo wspolczuje :-(
A moze sprobujesz sprawdzonych domowych sposobow na kaszel i goraczke?
Syrop z cebuli (pokroic kilka cebul, wlozyc do sloika i dodac 2-3 lyzki miodu lub cukru, po 2 godzinach masz syropek)
Sok z malin lub herbara z lipy dzialaja napotnie i pomagaja zwalczyc wirusy.

Trzymajcie sie cieplutko!

reklama
Nie mogę doczekać się następnego badania - i cieszę się i boję. Chociaż nastawiam się pozytywnie i daję sobie "po łapach" jak moje myśli schodzą na te złe tematy ...
A jak Wy sobie z tym radzicie?

ja tez czasem mam dziwne myśli ale mąż codziennie i co chwile jak wraca już z pracy mówi pamietaj: UŚMIECHNIJ SIE bo dzidzius tez jest szczesliwy jak Ty jestes:-) i od razu zapominam i sie usmiecham:-) wtedy dotykam brzuszka i mowie do niego:tak:

Do góry