reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2010

czesc dziewczyny troszke lepiej juz mi :tak:pije duzo cieplej herbatki z cytrynka naszczescie goraczki nie mam;-) to chyba dobrze musze to wylezec a bedzie napewno dobrze
dziekuje za miłe słowa
anecznik gratuluje ze w koncu zobaczylas kruszynke :-)

reklama
Kochana calineczkozbajki powiedz mi jak nazywa się to badanie po angielsku.....Ja mam pierwszą wizytę z położną w piątek i chciałabym ją spytać o to badanie ale kompletnie nie wiem jak ono nazywa się po angielsku....a nie chciałabym jej zawile tłumaczyć o co mi chodzi.....Oboje z partnerem jesteśmy po 30...to nasze pierwsze dziecko...więc myślałam o tym badaniu!!!! Bedę wdzięczna za odpowiedź....

Agi to badanie po angielsku to
Nuchal translucency

a w skrocie NT.
Powodzenia!

Pogrzebałam:-D i znalazłam w internecie....

Dziewczyny ja tak przeżywam to moją piątkową pierwszą wizyte z położną ze szok!!!! W końcu się ruszy i to wszystko nabierze jakiegoś tempa....bo narazie to mam wrażenie że nic nie wiem!!!! Jestem podekscytowana i trochę przestraszona zarazem....

Dziewczyny oglądałam Wasze dzieciątka dziś na zdjęciach z USG....jakie piekne cudeńka Kochane....Ahhh kiedy moje zobaczymy
icon7.gif

Cześć babeczki :-)
Ja dziś krótko byłam w pracy, już jestem w domku i teraz odpoczywam, ale zaraz trzeba będzie zabrać się za obiad.No a później wizyta- doczekać się nie mogę, ale boję się straaasznie...

;-)

Nie bój się napewno wszystko jest dobrze i zobaczysz maluszka ja jak tez bylam ostatnio na wizycie to jak juz sie polozylam na lozko odsłonilam brzuszek to zastanawialam sie czy ktos tam bedzie na poczatku nie patrzalam zobaczylam dopiero wtedy jak lekarz powiedzial o jak ślicznie widac maluszka i wtedy byłam spokojna ale myśl tylko poytywnie bo źle nie mozna myslec pamietaj:tak::tak::tak::-)
ja tez ide chyba obiadek szykowac
bo głodna jestem:szok:

Kajdusia nie denerwuj sie na pewno wszystko bedzie dobrze, bierzecie Piotrusia ze soba? teraz fasolka juz taka duza ze bedzie pewnie wielkim przezyciem zobaczyc swoja mala siotrzyczke/braciszka :-D

Witajcie Kochane,

jakie to dziwne cudowne uczucie gdy budze się i myślę sobie, że nosze pod serduszkiem synusia:-):-), chociaz nie nastawiam się na 100% u kolezanki było tak, że miał byc chłopak a urodziła się dziewczynka:szok:

meg82 - nie martw się bakteriami, ja tez je miałam, dostałam ziołowy preparat i przeszło:tak::tak:, bedzie dobrze:tak::tak:
paula24211 - życzę zdrówka, ciepła herbatka, łóżeczko i powinno pomóc:tak:
pati1159 - tak, mam juz określoną płeć:-):-), chłopak z odpowiednim oprzyrządowaniem:-D
anecznik - najważniejsze ze z maleństwem wszystko ok;-), tylko szkoda, że tak trafiłaś
calineczkzbajki - dzięki za info z herbata, ja jej dużo pije
kajdusia i izatcz - czekamy na superowe wieści i zdjęcia maluchów:tak:

a pozostałym mamusiom życze miłego dnia:-)
GOSIAGRO super ale to Twoj 1 dzidzius?
kurcze ja mam scan we wtorek to moze tez mi juz cos powie?
GOSIU a w jaki sposob tak wczesnie sprawdzil?jak mi lekarz nic nie powie to bede sie klocic:wściekła/y:

GOSIAGRO super ale to Twoj 1 dzidzius?
kurcze ja mam scan we wtorek to moze tez mi juz cos powie?
GOSIU a w jaki sposob tak wczesnie sprawdzil?jak mi lekarz nic nie powie to bede sie klocic:wściekła/y:

dzięki Pati:-), pierwsze dziecko poronilam:-(
jezeli chodzi o to, że tak wcześnie sprawdził to sama byłam w szoku, ale ma bardzo dobry sprzet usg, bo mam na wydruku nazwe i poszperałam w necie;-), płec stwierdzil na obrazie 3D:-), bardzo wyraźne było widać "sprzęt mojego maluszka":-D:-D

dzięki Pati:-), pierwsze dziecko poronilam:-(
jezeli chodzi o to, że tak wcześnie sprawdził to sama byłam w szoku, ale ma bardzo dobry sprzet usg, bo mam na wydruku nazwe i poszperałam w necie;-), płec stwierdzil na obrazie 3D:-), bardzo wyraźne było widać "sprzęt mojego maluszka":-D:-D

nas tez lekarz pytal sie czy chcemy znac plec ostatnio mowil zebysmy sie zastanowili wiec teraz na nastepnej wizycie moze tez cos powie nam juz sie nie moge doczekac;-)

Zastanawiam się kiedy pojawią się pierwsze sierpniowe mamusie :-)
Bowiem to będzie też znak dla nas że jesteśmy coraz dalej i zarazem coraz bliżej :-D

reklama
Tak, na poprzednie wizyty też szlismy w trójkę, ale chłopaki nie podchodzili do monitora, bo usg przez pochwe.... ale może dzisiaj coś wymyślimy, weźmiemy też płytkę, może uda się coś nagrać... :-)

Właśnie obejrzałam film- reportaż o Wandzie Chotomskiej, puszczali wiele piosenek z mojego dzieciństwa zespołu Gawęda (do których napisała słowa), oczywiście się wzruszyłam i popłakałam :-D:-D

Do góry