reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2010

reklama
annecznik super ze widzialas dzidzie, to najwazniejsze. chociaz ja bym sie strasznie wkurzyla na takiego pacana co sobie humorki odreagowuje na pacjentce.. cholera kase zgarniaja i jeszcze im zle!:wściekła/y::wściekła/y:
Nastepnym razem postaw sie masz prawo byc dokladnie poinformowana co sie z dzieckiem dzieje :tak: Ale i tak gratuluje, na pewno ma juz ponad 3,5cm skoro to 11tdz :-D

calineczka dzieki za tyle informacji, trafilas na swietna polozna z tego co czytam :-D Ja juz po sniadanku ale te nalesniki oczywiscie sprawily ze znowu mi sie zachcialo czegos dobreg :sorry:

Witam:-)
Ja dzisiaj nie mam mdłości, nawet mnie piersi nie bolą, brak jakichkolwiek objawów ciąży, nie wiem czy się cieszyć czy zacząć marwić:-(

A ja teraz tylko owocową herbatę mogę pic bo wszystko inne mi metalem jedzie:confused2::eek:

Dziewczyny ja czytałam gdzieś że lepiej w ciąży nie pić malinowej herbaty bo przyspiesza skurcze.
U mnie się to chyba sprawdziło, więc teściowa mi potem powiedziała że już nigdy nie zrobi mi malinowej herbatki;-)

annecznik super ze widzialas dzidzie, to najwazniejsze. chociaz ja bym sie strasznie wkurzyla na takiego pacana co sobie humorki odreagowuje na pacjentce.. cholera kase zgarniaja i jeszcze im zle!:wściekła/y::wściekła/y:
Nastepnym razem postaw sie masz prawo byc dokladnie poinformowana co sie z dzieckiem dzieje :tak: Ale i tak gratuluje, na pewno ma juz ponad 3,5cm skoro to 11tdz :-D

Normalnie to pewnie tak bym zareagowała, ale ta ciąża i hormony to pacyfistkę ze mnie zrobiły :-D Zresztą chciałabym żeby ten lekarz prowadził mnie do końca ciąży więc usprawiedliwiałam że to też tylko człowiek i gorszy dzień może mieć, a może to ja jestem wrażliwsza. Tak czy siak na szczęście następna wizyta dopiero za miesiąc. 3,5 cm mówisz chyba coś któryś z nich mówił o 36 mm ale już sama nie wiem takiego nerwa miałam.

Witajcie Kochane,

jakie to dziwne cudowne uczucie gdy budze się i myślę sobie, że nosze pod serduszkiem synusia:-):-), chociaz nie nastawiam się na 100% u kolezanki było tak, że miał byc chłopak a urodziła się dziewczynka:szok:

meg82 - nie martw się bakteriami, ja tez je miałam, dostałam ziołowy preparat i przeszło:tak::tak:, bedzie dobrze:tak::tak:
paula24211 - życzę zdrówka, ciepła herbatka, łóżeczko i powinno pomóc:tak:
pati1159 - tak, mam juz określoną płeć:-):-), chłopak z odpowiednim oprzyrządowaniem:-D
anecznik - najważniejsze ze z maleństwem wszystko ok;-), tylko szkoda, że tak trafiłaś
calineczkzbajki - dzięki za info z herbata, ja jej dużo pije
kajdusia i izatcz - czekamy na superowe wieści i zdjęcia maluchów:tak:

a pozostałym mamusiom życze miłego dnia:-)

W przyszły piątek mam pierwsze USG ( głównie pod kątem przezierności karku) , będą mi również robili badania krwi + jeszcze jakieś pomiary = to ma dać wynik jakie mam ryzyko urodzenia dziecka z zespołem D.

Kochana calineczkozbajki powiedz mi jak nazywa się to badanie po angielsku.....Ja mam pierwszą wizytę z położną w piątek i chciałabym ją spytać o to badanie ale kompletnie nie wiem jak ono nazywa się po angielsku....a nie chciałabym jej zawile tłumaczyć o co mi chodzi.....Oboje z partnerem jesteśmy po 30...to nasze pierwsze dziecko...więc myślałam o tym badaniu!!!! Bedę wdzięczna za odpowiedź....

reklama
Cześć babeczki :-)
Ja dziś krótko byłam w pracy, już jestem w domku i teraz odpoczywam, ale zaraz trzeba będzie zabrać się za obiad.No a później wizyta- doczekać się nie mogę, ale boję się straaasznie...

calineczka- widzę, że na fajną położną trafiłaś, to super :-) Dzięki, że napisałaś o tych sokach i herbacie- warto wiedzieć :-)
Paula- trzymaj się i zdrowiej, ja od soboty mam ból gardła, ale nic się bardziej nie rozwija i mam nadzieję, że już się nie rozwinie...
izia- kupujecie autko? Pochwal się co macie na oku :tak:trzymam kciuki za Twoją wizytę
anecznik- no to szkoda, że wizyty nieudane, ale najważniejsze, że dziecko zdrowe i wszystko jest ok ;-)

Do góry