reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2010

ewelinka śliczności!!!!!!!!!!!!!! to marchewke tak wcina????
liliti Twoja Niunia tez słodka ;) mamy jezdzik hipcio fisher price, ktory zjada klocki z podłogi i na razie dla mnie stanowi wieksza frajde niz dla Kubusia ;)

reklama
lenaDTR
[*]
karo85 Coś się nie odzywa, chyba postanowiła przedłużyć pobyt w SPA:tak:
Ostatnio też zauważam, że Emilka zaczęła się pocić:dry: Nie czuję niepokoju, bo do tej pory kojarzyłam to z jakimś wysiłkiem (przy jedzeniu, wygibasach,płaczu). Po waszych postach, może poobserwuję jeszcze małą pod tym kątem- daję wit.D, ale przyznaję, że kilka razy o niej zapomniałam:dry:
A propos witaminy d: jaką podajecie? Daję na razie w kapsułkach, a teraz chciałam kupić juvitD w kropelkach (spora różnica w cenie, a jak podaję z kapsułki, to mam wrażenie, że tylko połowa dawki trafia do buzi- zawsze coś zostaje w kapsułce, na moich palcach lub na twarzy Emilki). Robiłam zamówienie w aptece przez internet i akurat nie było tych kropli w hurtowni. 2 dni później już się pojawiły, ale tylko tej witaminy nie mogłam zamówić, bo wartość zamówienia była za niska. Poszłam zatem popytać w aptekach i usłyszałam, że juvit D jest na receptę. I zgłupiałam, bo przecież przez neta nie można zamawiać lekarstw na receptę:confused:
koriander:-D:-D:-D
Ja bym chciała, żeby mojej się znudziło łapanie za włosy i wydawanie przy tym okropnych pisków- obawiam się, że niedługo będę musiała sprawić sobie perukę i aparat słuchowy;-):biggrin2:
perfecta-Poryczałam się z tego że lena do łoża nie trafi:-D
:-D:-D:-D Wszyscy tylko nie Lena:-D:-D:-D
A pod takim postem Zośka z marchewą :-D:-D:-D
perfecta Ale słodziak, poznaję tego pana z bąbelkami :tak: Przepis na pierożki poproszę na właściwy wątek, żeby nie zaginął- chętnie skorzystam:tak:
liliti A cóż ta ślicznotka ma na główce:confused: "Smerfną" czapę czy rajstopki?:-D
Natalia Fajne długie włoski:tak: mojej bardzo pomału rosną
Mamakubulki zdrówka dla Kubusia i wszystkiego naj z okazji 7 miesięcy:biggrin2:.
Trojaczki:szok: Oj będzie miała roboty przy 3 urwisach...:tak:
Witam nowe mamusie:tak:
ewela Uważam, że pod względem składników i tak Gerber ma jedne z lepszych słoiczków. MOM to nie trucizna, a informacja na słoiczku jest. Na szczęście w obiadkach nie ma w składzie MOM, a słoiczków z samym mięsem nie kupuję.
anecznik Zdecydowanie przydałaby ci się jakaś rozrywka- wyjście ze znajomymi, goście, kino... :tak: Ja stwierdziłam, że dla mnie też chyba sporym obciążeniem jest przebywanie stale z dzieckiem po tym, jak odkryłam, że odpoczywam na zwykłych, "domowych" zakupach :)szok:), podczas gdy mała zostaje z P. lub moimi rodzicami. A taszczenie siatek do domu, to prawie jak relaks na siłowni;-).
l
Wiecie co jak piszecie ile wasze dzieciaki jedzą to jestem w szoku:szok:
Ja też jestem w szoku:tak: Ale moja kruszynka niecałe 7kg chyba waży, więc i zapotrzebowanie pewnie ma mniejsze:confused: Chociaż z dnia na dzień jest coraz ruchliwsza i na wieczór głodnieje- już potrafi 200ml z butli wyciągnąć. Za to w ciągu dnia słabiutko z tym jedzeniem. Muszę w końcu się wybrać na ważenie małej, ale chcę iść z P., a on ostatnio pracuje w godzinach przyjęć w przychodni.
Ewuś Dzielna z ciebie dziewczyna i sobie poradzisz :tak:
Zdec Szkoda, że Natalka tyle musi się od małego namęczyć u lekarzy, ale lepiej zrobić więcej badań niż coś zbagatelizować.
ulkwil Dużo zdrówka dla was:tak:
kasiek ślicznego masz synka:tak:
izia Mam przyciemniony monitor (korzystam z kompa w pokoju, gdzie śpi mała), ale wydaje mi się, że małemu aż płoną poliki z radości jeżdżenia taka furą:tak:
Wszystkiego najwspanialszego dla dzisiejszych solenizantów, a dla Igusi dodatkowe gratulacje z okazji nowej umiejętności!!!
Twardy Niezły przystojniaczek:tak:
Milka Moja też nabywa nowe umiejętności u dziadków:-D Tylko że ja jestem przy tym. A w domu długo nie chce ich powtarzać- tak było m.in. z obrotami:tak:
Kasiulka Hania jak zwykle ma piękny uśmiech od ucha do ucha:biggrin2:

Mogłybyście spać w (przepraszam za słownictwo;-)) obsranych gaciach:confused: Mojej córce to nie przeszkadza:-D Obudziła się przed chwilą (zazwyczaj dopiero o 3ej), przystawiłam ją do cyca, a tu nagle rozszedł się przeraźliwy smród na cały pokój:laugh2: Mała zrobiła kupę, pociamkała chwilę cyca i zasnęła jak aniołek. Ale "niedobra" mama zmieniła pieluchę i teraz sen już jest bardziej nerwowy:-D
kajdusia, eagle, AniaCh Gdzie się zawieruszyłyście?!

Ostatnia edycja:
Ale fajny film obejrzelismy z mezem... jak bedzie w kinach to polecam (chyba w Polsce premiera od 22 stcznia) BLACK SWAN (Czarny Labedz) z Natalia Portman..troche strasznawy hihih na szczescie Lila przespala i dala nam sie postrachac w spokoju:-D I oczywiscie w amoku pochlonelam paczke ciastek...no ale od srody lepiej sie zaczyna odstawianie slodyczy niz od wtorku..wtorek to tak jakos dziwnie ni w piec ni w dziewiec..sroda to brzmi dumnie :-p

Perfecta
te przepisy koniecznie na watku o gotowaniu, sa super a ja w zyciu ich nie znajde tutaj jak bede chciala zrobic wiec plizzzzz :-)
ewelinka super fotka Zosi hihi jak boss z marchewka zamiast cygara:-p
liliti super Sonia a jaka byla malusia jak sie rodzila alez ten czas leci

natalia witaj :) Twoj synek tylko luk i strzaly i zdjecie jako cherubinek do jakiegos magazynu mu strzelic :tak: Ja bardzo lubie malych chlopcow z takimi kreciolkami, lepsze niz jezyk :-)

ukwil moge zapytac skad taki nick???witam :)

ewus jak praca z polskiego, jak poszly korki?? Jakis przystojny korepetytor przynajmniej :-p??

aisa80 zdrowka, jedz do lekarza jak nie spadnie goraczka, a twoja reakcja normalna, ja ryczalam jak mi mala zaczela wymiotowac, straszny stres

iza, Kasiek, Kasiulka
ale rajdowcy hehe, trzeba bedzie sie umowic na wyscigi

Lencja hihi a ja mysle ze Nelcia ma filozoficzna nature i po prostu zwisa jej kiedy sie powinna zaczac obracac, kulac, kiwac.. Wezmie cie z zaskoczenia, zobaczysz :-)
Perfecta Jasinek slicznosci a co wam tak sloneczniki zima wysypalo??:-p

Milka a to Ercio cwany!! A moze babcia ma jakis podstep i go potrafi oczarowac?? :-)

mama kubulki ja kiedys robilam headlinesy i wyszly super ale mi sie zmyly po 3 tygodniach, ale nie wiem czy mozesz sie do mnie porownwac bo ja mam wlosy jakby mnie piorun strzelil raz sie kreca raz nie, generalnie siano

konniczynka ja przed chwila musialam przebrac mala, i cale lozeczko zmienic bo spala na boczku i jej siki przelecialy ale tak porzadnie..wszystko mokre..a ona nic nawet nie mruknie tylko spi i spi..chcialam ja przykryc a tam potop

Avena gratuluje Igusi no niieeee ale prezent zrobila na 7mcy! Zupelnie jak Oskar Anikowy o ile sie nie myle, ale nasze dzieci zdolne hehe

Dobrej nocki zycze a przed odejsciem jeszcze najwazniejsze:
Ogromny kosz smakolykow dla naszych dzisiejszych solenizantow!!!!
IGUSI, ŁUKASZKA , KUBUSIA, OLUSIA I IGNASIA

cd

magdziak zycze powodzenia w zdobyciu certyfikatu, a planujecie zostac w IRL?

Ostatnia edycja:
reklama
koniczynka super jesstes, ze udalo Ci sie tak ladnie nadrobic , ja mam czesto z tym problem i jeszcze tak ladnie poodpisywalas ;)

Lencja czy wiesz ze 7 miesiecy temy tylko Tobie udalo sie urodzic silami natury, bo ja ,zyraffka, avena, dorota i alusia mialysmy cc, dzielna dziewczyna jestes! ja mam nadziejej ze nastepne dziecko tez urodze naturalnie, ale... pozyjemy zobaczymy ;)

moj maz sie wlasnie na mnie obrazil i gdera pod nosem, ze tylko na forum siedze i nic pozytecznego nie robie, a przeciez bylam w pracy, ugotowalam obiad, zrobilam pranie i odrobine prasowalam, to nie jest pozyteczne? eh mezczyźni

dobranoc babeczki moje drogie

Do góry