reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2010

perfecta-Poryczałam się z tego że lena do łoża nie trafi:-Dta z bańka super foteczka:tak:

Mistrzowie rajdowi tez niezle wymiatają na swoich pojazdach:tak:

twardy-fajny chłopaczek:tak:

natalia-zostanie chyba łamaczem damskich czerwcówkowych serc z tym wyglądem:rofl2:

reklama
perfecta-Poryczałam się z tego że lena do łoża nie trafi:-Dta z bańka super foteczka:tak:

Mistrzowie rajdowi tez niezle wymiatają na swoich pojazdach:tak:

twardy-fajny chłopaczek:tak:

natalia-zostanie chyba łamaczem damskich czerwcówkowych serc z tym wyglądem:rofl2:

O przepraszam ja mam juz ziecia|"|_|Jaś Emalii:)

oczywiście że poproszę;-)

Najlepsze życzenia dla Kornelki, Ignasia, Łukaszka i Kubusia

Ciasto najlepiej zrobić z mąki ryżowej i wody ale jak nie masz nic sie nie stanie jak będzie to ciasto z pszennej i wody.
Ciast trzeba rozwałkowac cieniej niż na nasze polskie pierogi:)
Z ciasta się wycina kwadraciki i zwija jak nasze tylko beZ falbanek:) i dużo mniejsze Wielkości naszych średnich uszek:)
Farsz
0.5 kg mieska mielonego nalepiej wołowego
4-5cm imbir
2 ząbki czosnku
3 łyzki sosu sojowego
sól(ewentualnie)
i albo pieprz albo coś ostrego:)
Imbis zetrzec na tarce z grubymi oczkami , czosnek przepuścić przez praskę do czosnku
Wszystko sru fru wymieszac. Ponadziewać i gotować 5-8 minut(w zalezności od wielkości)

I teraz tak mozna zrobić z mieskiem , można zrobić z krewetkami posiekanymi , można zrobić z mięsem zmiksowanym z fileta kuczaka.
Do farszu kurczaka i krewetek fajnie jest dodać natkę kolendy i odrobinkę soku z cytryny pyycha:)
Można do farszu dodać pokrojoną w drobną kosteczkę paprykę , pokrojone drobno i podsmażone pieczarki , pokrojoną w paski i na pół marcheweczkę. Wedle uznania
To są moje wariacje na temat pierozków:) Wspaniałe są gotowane na parze! i mój sos sojowy z imbirę i dymką do tego:)

lena- ale ja jeszcze nie mam może Zośke wkońcu bym zesfatała:-)
liliti-śliczna niunia:tak:

Ale fotek dzis to może i ja cos wstawie

Załączniki

• grudzień2010 125.jpg
    grudzień2010 125.jpg
    23,4 KB · Wyświetleń: 64
reklama
Do góry