reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

perfecta-Poryczałam się z tego że lena do łoża nie trafi:-Dta z bańka super foteczka:tak:

Mistrzowie rajdowi tez niezle wymiatają na swoich pojazdach:tak:

twardy-fajny chłopaczek:tak:

natalia-zostanie chyba łamaczem damskich czerwcówkowych serc z tym wyglądem:rofl2:

reklama
perfecta-Poryczałam się z tego że lena do łoża nie trafi:-Dta z bańka super foteczka:tak:

Mistrzowie rajdowi tez niezle wymiatają na swoich pojazdach:tak:

twardy-fajny chłopaczek:tak:

natalia-zostanie chyba łamaczem damskich czerwcówkowych serc z tym wyglądem:rofl2:

O przepraszam ja mam juz ziecia|"|_|Jaś Emalii:)

oczywiście że poproszę;-)

Najlepsze życzenia dla Kornelki, Ignasia, Łukaszka i Kubusia

Ciasto najlepiej zrobić z mąki ryżowej i wody ale jak nie masz nic sie nie stanie jak będzie to ciasto z pszennej i wody.
Ciast trzeba rozwałkowac cieniej niż na nasze polskie pierogi:)
Z ciasta się wycina kwadraciki i zwija jak nasze tylko beZ falbanek:) i dużo mniejsze Wielkości naszych średnich uszek:)
Farsz
0.5 kg mieska mielonego nalepiej wołowego
4-5cm imbir
2 ząbki czosnku
3 łyzki sosu sojowego
sól(ewentualnie)
i albo pieprz albo coś ostrego:)
Imbis zetrzec na tarce z grubymi oczkami , czosnek przepuścić przez praskę do czosnku
Wszystko sru fru wymieszac. Ponadziewać i gotować 5-8 minut(w zalezności od wielkości)

I teraz tak mozna zrobić z mieskiem , można zrobić z krewetkami posiekanymi , można zrobić z mięsem zmiksowanym z fileta kuczaka.
Do farszu kurczaka i krewetek fajnie jest dodać natkę kolendy i odrobinkę soku z cytryny pyycha:)
Można do farszu dodać pokrojoną w drobną kosteczkę paprykę , pokrojone drobno i podsmażone pieczarki , pokrojoną w paski i na pół marcheweczkę. Wedle uznania
To są moje wariacje na temat pierozków:) Wspaniałe są gotowane na parze! i mój sos sojowy z imbirę i dymką do tego:)

lena- ale ja jeszcze nie mam może Zośke wkońcu bym zesfatała:-)
liliti-śliczna niunia:tak:

Ale fotek dzis to może i ja cos wstawie

Załączniki

• grudzień2010 125.jpg
    grudzień2010 125.jpg
    23,4 KB · Wyświetleń: 67
reklama
Do góry