oczywiście że poproszę;-)
Najlepsze życzenia dla Kornelki, Ignasia, Łukaszka i Kubusia
Ciasto najlepiej zrobić z mąki ryżowej i wody ale jak nie masz nic sie nie stanie jak będzie to ciasto z pszennej i wody.
Ciast trzeba rozwałkowac cieniej niż na nasze polskie pierogi
Z ciasta się wycina kwadraciki i zwija jak nasze tylko beZ falbanek
i dużo mniejsze Wielkości naszych średnich uszek
Farsz
0.5 kg mieska mielonego nalepiej wołowego
4-5cm imbir
2 ząbki czosnku
3 łyzki sosu sojowego
sól(ewentualnie)
i albo pieprz albo coś ostrego
Imbis zetrzec na tarce z grubymi oczkami , czosnek przepuścić przez praskę do czosnku
Wszystko sru fru wymieszac. Ponadziewać i gotować 5-8 minut(w zalezności od wielkości)
I teraz tak mozna zrobić z mieskiem , można zrobić z krewetkami posiekanymi , można zrobić z mięsem zmiksowanym z fileta kuczaka.
Do farszu kurczaka i krewetek fajnie jest dodać natkę kolendy i odrobinkę soku z cytryny pyycha
Można do farszu dodać pokrojoną w drobną kosteczkę paprykę , pokrojone drobno i podsmażone pieczarki , pokrojoną w paski i na pół marcheweczkę. Wedle uznania
To są moje wariacje na temat pierozków
Wspaniałe są gotowane na parze! i mój sos sojowy z imbirę i dymką do tego