reklama
koriander
Fanka BB :)
annecznik bedzie dobrze idziesz na pierwszy ogien wiec czekamy na twoje relacje,To dzisiaj trzy czerwcówki mają wizyty :-) zawsze raźniej. Ja mam pierwszą o 14 więc zaraz zajmę się sprzątaniem przygotowaniem obiadu żeby tylko nie myśleć i się nie stresować.
powodzenia!;-);-)
annecznik bedzie dobrze idziesz na pierwszy ogien wiec czekamy na twoje relacje,
powodzenia!;-);-)
Nie dziękuje, żeby nie zapeszyć :-)
lasposa
Zaangażowana w BB
postaram się dzisiaj wrzucić ;-)lasposa- cudowne wiadomości! Gratuluję! A gdzie zdjęcie Twojej kruszynki?
Ja też o to pytałam i to samo usłyszałam.Zapomniałam napisać że pytałam się lekarza o to zaświadczenie do becikowego i powiedział mi że jak urodzę to wtedy dostane zaświadczenie
moniabir - tak mi przykro ['] :-(
Gratuluję tym, które widziały dzisiaj swoje fasolki i życzę udanych wizyt tym, które dzisiaj się denerwują... Czekam na wieści od Was.
Ewitka
Majowo-lutowa mama
Moniabir tak mi strasznie przykro! Ja naprawdę wierzyłam, że już nie będzie na tym forum złych wiadomości. Twój przypadek uświadomił mi, że nie ma co obwiniać lekarza, nawet jakbym brała duphaston, dzieciątko mogło nie mieć szans, też było o 2 tyg za małe.
Trzymaj się dzielnie!
Trzymaj się dzielnie!
Doczytałam sobie jeszcze w internecie że badanie przezierności karkowej robi się kiedy CRL wynosi 45-84 i tak jak pisałyście maksymalnie do 14 tygodnia i wynik jest ok jeśli NT nie przekracza 2,5 mm Teoretycznie więc lekarz powinien mi podczas tej wizyty coś powiedzieć. Znając jednak życie sama będę musiała się zapytać. Tylko czy ja chce to badanie?? :-)
koriander
Fanka BB :)
Annecznik w sumie to badanie nie rozni sie od zwyklego usg, jedynie lekarz zmierzy dodatkowo faldke w odcinku szyjnym fasolki, odbywa sie to na tej samej zasadzie jak np. pomiar wzrostu dziecka. Na tej podstawie mozesz po prostu wykluczyc kilka chorob minn zespol Downa.Doczytałam sobie jeszcze w internecie że badanie przezierności karkowej robi się kiedy CRL wynosi 45-84 i tak jak pisałyście maksymalnie do 14 tygodnia i wynik jest ok jeśli NT nie przekracza 2,5 mm Teoretycznie więc lekarz powinien mi podczas tej wizyty coś powiedzieć. Znając jednak życie sama będę musiała się zapytać. Tylko czy ja chce to badanie?? :-)
Annecznik w sumie to badanie nie rozni sie od zwyklego usg, jedynie lekarz zmierzy dodatkowo faldke w odcinku szyjnym fasolki, odbywa sie to na tej samej zasadzie jak np. pomiar wzrostu dziecka. Na tej podstawie mozesz po prostu wykluczyc kilka chorob minn zespol Downa.
Wiem na czym polega badanie i że to w zasadzie czysta formalność :-) tylko zastanawiam się czy jest mi potrzebna ta wiedza.
reklama
Dzień dobry!
Moniabir - bardzo mi przykro:-(
Dziewczyny - pisałyście o badaniach pzrezierności - ja mam wyznaczone na 27 listopada - wiem, że będę się denerwować, ale myślę, że warto je zrobić
Powodzenia dla wszystkich, które dziś idą oglądać maleństwa
Moniabir - bardzo mi przykro:-(
Dziewczyny - pisałyście o badaniach pzrezierności - ja mam wyznaczone na 27 listopada - wiem, że będę się denerwować, ale myślę, że warto je zrobić
Powodzenia dla wszystkich, które dziś idą oglądać maleństwa