reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2010

Na-tuska to nawet nie chodzi o dobrą organizacje bo akurat u nas jest dobra. Tylko ja jestem nerwową osobą i czasami zbyt emocjonalnie reaguje jeśli dzieci za długo krzyczą, Olek nie chce spać, Jasio marudzi. Wtedy zaczynam się denerwowac i ciężko mi zapanowac nad nerwami.... Niestety

reklama
Alusia no fakt czasami nerowo idzie sie wykonczyc :D ale jak pozniej taki mały brzyd przyjdzie i przytuli albo da buziaka to sie miekko az robi :D ja sie bardzo coesze ze jest taka mała roznica :p i chciałabym jeszcze 2 dzieci (b nie) ale finansowo niestety odpadamy ;/ takze zazdrosna o brzuszki będę bardzo :p

melduje sie :)
imprezka calkiem, calkiem,choc polowa dziewczyn z moje pracy nowa i pierwszy raz je na oczy widzialam i powiem ze czylam sie dosc dziwnie i nie swojo:no: Jedzenie pycha jedynie kolacja zaserwowali troche zimna ale i tak byla pycha, a deser mmmmmmm marzenie :tak:nasz stolik dostal dodaktowe ciacha z nadziejem bo zlozylismy zazalenie co do temp serwowanej kolacji (tzn sie pracodawczyni zlozyla hehe-chciali nam wymienic na nowe ale to mialo trwac ok 30 min a byla juz 10.30 wiec zrezygnowalysmy), do tego bylo winko -sama wypilam 2 buteleczki w sumie jakis 660ml +grzaniec serwowany na poczatku x2 i o dziwno bylam trzezwa :confused:
na pytanie jak zuza -ile zjadla i czy juz spi -dostalam smsa o tresci terror hehe ciekawa jestem co to sie dzialo jak wyszlam dowiem sie jak m wroci z pracy czyli za kilka min
zuza dala mi popalic dzisiaj idzie zabek lewy gorny kurcze wybrala sobie dzien na marudznie a mi sie tak spac chcialo caly dzien:tak:

kasiek-moje kondolencje
[*]
emalia-jasio jaki zadowolony :)
avena-super ze chrzciny udane:tak:
agast- u nas obiadek to na godzine- 1,5h starcza :sorry2:

Tomusiu i Majusiu duzo zdrowka!!!

mykam
spokojnej nocki

Coś czuję ,że przez ten chodzik jestem wyklęta. Trudno. To moje drugie dziecko, sama też czuję się jako już nie młoda i raczej doświadczona matka , no i córkę wychowałam na chodziku ( sama zaczęła chodzić jak miała 9 miesięcy) i nie widzę nic w tym złego jeżeli zna się umiar oczywiście. No i uważam ,że jeżeli by były takie szkodliwe to albo by ich nie robiono, albo by były tak tanie żeby się tylko sprzedawały.Oczywiście każda ma swoje zdanie. Ale na połowe porad w gazetach i internetach też trzeba poprawke wziąść bo by wszystko było niezdrowe.
Kasiujanicka- powrotu do zdrówka dla obojga
Kasiek- przykro mi kochana
[*]
Avenka- gratki chrzcinek :)

Wszystkim chorowitkom zdróweczka.
Dobranoc

PIerwsza:D

Moje dziecko nie zna litości, drugi dzień z rzędu wstało o 4:30 i jak się jej na ręce nie weźmie to marudzi, także jak spać dalej nie było:( Padam na pyszczek.... a mam stertę prasowania.
Odezwę się pewnie w związku z tym wieczorkiem, a teraz idę spróbować ją spać położyć, może się uda:( CHociaż się nie łódzę... a matka bierze się za prasowanie i za książki (niestety w sobotę kolokwia się zaczynają:()

Co do wyprzedaży to może dzisiaj już coś będzie:) Kurcze a wydawało mi się to sprawdzone info bo od pracownika sklepu, sprawdzę to jak będę na spacerze, jeszcze o lumpka zaczepiając;)
Życzę wam miłego dnia;)

Witajcie ooo jeszcze podium wolne??:)
U nas już drugi dzień masakra marudzenie na maxa, płacz i w ogóle zero spania w dzień:(Teraz uważam, że to ząbki albo skok jedno z dwóch:)Wczoraj byliśmy u kuzynki składać meble pojechaliśmy o 12 a wróciliśmy o 22 nie kupujcie mebli z black red white totalna porazka!!!

Kasiek1983 przykro mi z powodu wujka. Trzymajcie się, a Bóg wie co robi. Teraz wujek będzie czuwał nad Wami napewno. Mocno Cię przytulam.

Emalia co do chodzika to ja też mam po starszym i w sumie uważam że nie powinno się dziecka wsadzać ale mój Jasio był nieszczśliwy jak siedział i nie mógł się przemieszczać. Chodzik stosowaliśmy i co :-) i Jasio miał 10 miesiey i zaczął chodzić :-) teraz zalezy od zachowania Olka. Najważniejsze jest dziecko i wyczucie :-)

Kasiajanicka ja miałam półpasiec i wiem jak to bardzo boli więc jeśli to u Ciebie to współczuje i trzymaj się ! Ja miałam tylko pod piersią z prawej strony takie krostki czerwone. Bite 2 tygodnie.

Zdec gratulacje podwyżki. Jaaaa też chce !!

Agasta u nas obiadek to dodatek, w żaden sposb nie zaspokaja głodu. Olek i tak potem musi dopić cyckiem :-)

Agi78 - ja przy tej mojej dwójce czasami mam serdecznie wszystkiego dośc ale z drugiej strony tłumacze sobie to tak że jeszcze pół roku i Olek będzie taki jak Jasio teraz i wtedy już będzie tylko z górki, wszystko zje, pampersy tylko na noc, chodzi sam, mniej wiecej wytłumaczy czemu płacze marudzi :-)

Gosiagro- ja karmie piersią i mm na wieczór z kaszką ale on wydulda 200ml i za 30 mniut potrzebuje cycka :-) nie wiem może to poprostu głodomor. Bo grubaskiem chyba nie jest bo wazy 7900gram.

Mama kubulki -to nie jest aż taka szczególna dieta ale nie jem słodyczy i tłustego, pije minimum 2l WODY dziennie, do 16 jem wszystko po 16 do 18 tylko białko a od 18 nic tylko woda. I ćwiczyć co 2 dzień, mam fajne ćwiczenia. Mam nadzieje ze zrzuce to co potrzebuje

Lena a Ty gdzie wybyłaś na całą niedziele?

No a ja siedze sobie i odpoczywam przy Melisce a mój M poszedł włożyć narty do auta bo jutro jdziemy rano wreszcie troche posmigać. :-D:-D Wreszcie bo już tylko czekałam kiedy będe mogła troszke śniegu poczuć pod nartami.
A z takich nowosci to mój Oluś dzisiaj podciągnł się i sobie usiadł co prawda zaraz się przewrócił ale już coś sę dzieje :-D
A starszy Jasio dzisiaj odrzucił mleko heh :-D dostał mleko wieczorem i oddał mi je całe i poszedł spać :-D a zawsze musiał wypić butle :-D
Kochana byliśmy u kuzynki składać meble i chcieliśmy jechać do Wiktorii na torta ale to składanie mebli to wielka porażka brakuje części typu drzwsi od witryny:)

Katarzynajanicka- ja miałam pólpasiec i dokładnie tak jak piszesz miałam pod piersią i na plecach. Bardzo bolące były te krosty, intensywnie czerwone i z pęcherzykami.. To choroba wywolana przez ten sam wirus co ospa wietrzna. Absolutnie nie wolno tych krost przeziębić!!!!!!!!!! No i do lekarza koniecznie :/

Kasiek- bardzo mi przykro :( Smutne święta bedziecie mieli.. kilka lat temu zmarła moja babcia dzien przed wigilią...

Zdec- gratuluje podwyżki!!! wow!! super:) Fajne to krzesełko do karmienia! Taka tesciowa to skarb!

Emalia- ja chodzikom mowie stanowcze nie nawet na 10 minut dziennie..

Pytanie mam!
Na ile czasu zaspakaja głod u Waszych dzieci obiadek ze słoiczka 130g??? U Jagody max 2h..

Moja po słoiku i tak musi dostać butlę:(A waży juz 8800;(

reklama
No i się nie dostalam na podium, ech

Emailia- ja tez Cie nie wyklęlam. Kazdy robi co uwaza za słuszne.

Starsza w przedszkolu to od razu ciszej w domu:) Tylko jak ja po nią pojade z Jagodą jak taka śnieżyca jest????????? Chyba o 11 wyjade zeby na 14-15 dojechac! Masakra!! Jeszcze musze w tym tygodniu do pracy podjechac napisac o urlop wychowawczy a od jutra mają byc jakies straszne mrozy;// Słabo!!

Kupowałyście Misie z akcji TVN "Kup Misia"? My mamy juz dwa :)))))

Ostatnia edycja:
Do góry