reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Na-tuska to nawet nie chodzi o dobrą organizacje bo akurat u nas jest dobra. Tylko ja jestem nerwową osobą i czasami zbyt emocjonalnie reaguje jeśli dzieci za długo krzyczą, Olek nie chce spać, Jasio marudzi. Wtedy zaczynam się denerwowac i ciężko mi zapanowac nad nerwami.... Niestety

reklama
Alusia no fakt czasami nerowo idzie sie wykonczyc :D ale jak pozniej taki mały brzyd przyjdzie i przytuli albo da buziaka to sie miekko az robi :D ja sie bardzo coesze ze jest taka mała roznica :p i chciałabym jeszcze 2 dzieci (b nie) ale finansowo niestety odpadamy ;/ takze zazdrosna o brzuszki będę bardzo :p

melduje sie :)
imprezka calkiem, calkiem,choc polowa dziewczyn z moje pracy nowa i pierwszy raz je na oczy widzialam i powiem ze czylam sie dosc dziwnie i nie swojo:no: Jedzenie pycha jedynie kolacja zaserwowali troche zimna ale i tak byla pycha, a deser mmmmmmm marzenie :tak:nasz stolik dostal dodaktowe ciacha z nadziejem bo zlozylismy zazalenie co do temp serwowanej kolacji (tzn sie pracodawczyni zlozyla hehe-chciali nam wymienic na nowe ale to mialo trwac ok 30 min a byla juz 10.30 wiec zrezygnowalysmy), do tego bylo winko -sama wypilam 2 buteleczki w sumie jakis 660ml +grzaniec serwowany na poczatku x2 i o dziwno bylam trzezwa :confused:
na pytanie jak zuza -ile zjadla i czy juz spi -dostalam smsa o tresci terror hehe ciekawa jestem co to sie dzialo jak wyszlam dowiem sie jak m wroci z pracy czyli za kilka min
zuza dala mi popalic dzisiaj idzie zabek lewy gorny kurcze wybrala sobie dzien na marudznie a mi sie tak spac chcialo caly dzien:tak:

kasiek-moje kondolencje
[*]
emalia-jasio jaki zadowolony :)
avena-super ze chrzciny udane:tak:
agast- u nas obiadek to na godzine- 1,5h starcza :sorry2:

Tomusiu i Majusiu duzo zdrowka!!!

mykam
spokojnej nocki

Coś czuję ,że przez ten chodzik jestem wyklęta. Trudno. To moje drugie dziecko, sama też czuję się jako już nie młoda i raczej doświadczona matka , no i córkę wychowałam na chodziku ( sama zaczęła chodzić jak miała 9 miesięcy) i nie widzę nic w tym złego jeżeli zna się umiar oczywiście. No i uważam ,że jeżeli by były takie szkodliwe to albo by ich nie robiono, albo by były tak tanie żeby się tylko sprzedawały.Oczywiście każda ma swoje zdanie. Ale na połowe porad w gazetach i internetach też trzeba poprawke wziąść bo by wszystko było niezdrowe.
Kasiujanicka- powrotu do zdrówka dla obojga
Kasiek- przykro mi kochana
[*]
Avenka- gratki chrzcinek :)

Wszystkim chorowitkom zdróweczka.
Dobranoc

PIerwsza:D

Moje dziecko nie zna litości, drugi dzień z rzędu wstało o 4:30 i jak się jej na ręce nie weźmie to marudzi, także jak spać dalej nie było:( Padam na pyszczek.... a mam stertę prasowania.
Odezwę się pewnie w związku z tym wieczorkiem, a teraz idę spróbować ją spać położyć, może się uda:( CHociaż się nie łódzę... a matka bierze się za prasowanie i za książki (niestety w sobotę kolokwia się zaczynają:()

Co do wyprzedaży to może dzisiaj już coś będzie:) Kurcze a wydawało mi się to sprawdzone info bo od pracownika sklepu, sprawdzę to jak będę na spacerze, jeszcze o lumpka zaczepiając;)
Życzę wam miłego dnia;)

Witajcie ooo jeszcze podium wolne??:)
U nas już drugi dzień masakra marudzenie na maxa, płacz i w ogóle zero spania w dzień:(Teraz uważam, że to ząbki albo skok jedno z dwóch:)Wczoraj byliśmy u kuzynki składać meble pojechaliśmy o 12 a wróciliśmy o 22 nie kupujcie mebli z black red white totalna porazka!!!

Kasiek1983 przykro mi z powodu wujka. Trzymajcie się, a Bóg wie co robi. Teraz wujek będzie czuwał nad Wami napewno. Mocno Cię przytulam.

Emalia co do chodzika to ja też mam po starszym i w sumie uważam że nie powinno się dziecka wsadzać ale mój Jasio był nieszczśliwy jak siedział i nie mógł się przemieszczać. Chodzik stosowaliśmy i co :-) i Jasio miał 10 miesiey i zaczął chodzić :-) teraz zalezy od zachowania Olka. Najważniejsze jest dziecko i wyczucie :-)

Kasiajanicka ja miałam półpasiec i wiem jak to bardzo boli więc jeśli to u Ciebie to współczuje i trzymaj się ! Ja miałam tylko pod piersią z prawej strony takie krostki czerwone. Bite 2 tygodnie.

Zdec gratulacje podwyżki. Jaaaa też chce !!

Agasta u nas obiadek to dodatek, w żaden sposb nie zaspokaja głodu. Olek i tak potem musi dopić cyckiem :-)

Agi78 - ja przy tej mojej dwójce czasami mam serdecznie wszystkiego dośc ale z drugiej strony tłumacze sobie to tak że jeszcze pół roku i Olek będzie taki jak Jasio teraz i wtedy już będzie tylko z górki, wszystko zje, pampersy tylko na noc, chodzi sam, mniej wiecej wytłumaczy czemu płacze marudzi :-)

Gosiagro- ja karmie piersią i mm na wieczór z kaszką ale on wydulda 200ml i za 30 mniut potrzebuje cycka :-) nie wiem może to poprostu głodomor. Bo grubaskiem chyba nie jest bo wazy 7900gram.

Mama kubulki -to nie jest aż taka szczególna dieta ale nie jem słodyczy i tłustego, pije minimum 2l WODY dziennie, do 16 jem wszystko po 16 do 18 tylko białko a od 18 nic tylko woda. I ćwiczyć co 2 dzień, mam fajne ćwiczenia. Mam nadzieje ze zrzuce to co potrzebuje

Lena a Ty gdzie wybyłaś na całą niedziele?

No a ja siedze sobie i odpoczywam przy Melisce a mój M poszedł włożyć narty do auta bo jutro jdziemy rano wreszcie troche posmigać. :-D:-D Wreszcie bo już tylko czekałam kiedy będe mogła troszke śniegu poczuć pod nartami.
A z takich nowosci to mój Oluś dzisiaj podciągnł się i sobie usiadł co prawda zaraz się przewrócił ale już coś sę dzieje :-D
A starszy Jasio dzisiaj odrzucił mleko heh :-D dostał mleko wieczorem i oddał mi je całe i poszedł spać :-D a zawsze musiał wypić butle :-D
Kochana byliśmy u kuzynki składać meble i chcieliśmy jechać do Wiktorii na torta ale to składanie mebli to wielka porażka brakuje części typu drzwsi od witryny:)

Katarzynajanicka- ja miałam pólpasiec i dokładnie tak jak piszesz miałam pod piersią i na plecach. Bardzo bolące były te krosty, intensywnie czerwone i z pęcherzykami.. To choroba wywolana przez ten sam wirus co ospa wietrzna. Absolutnie nie wolno tych krost przeziębić!!!!!!!!!! No i do lekarza koniecznie :/

Kasiek- bardzo mi przykro :( Smutne święta bedziecie mieli.. kilka lat temu zmarła moja babcia dzien przed wigilią...

Zdec- gratuluje podwyżki!!! wow!! super:) Fajne to krzesełko do karmienia! Taka tesciowa to skarb!

Emalia- ja chodzikom mowie stanowcze nie nawet na 10 minut dziennie..

Pytanie mam!
Na ile czasu zaspakaja głod u Waszych dzieci obiadek ze słoiczka 130g??? U Jagody max 2h..

Moja po słoiku i tak musi dostać butlę:(A waży juz 8800;(

reklama
No i się nie dostalam na podium, ech

Emailia- ja tez Cie nie wyklęlam. Kazdy robi co uwaza za słuszne.

Starsza w przedszkolu to od razu ciszej w domu:) Tylko jak ja po nią pojade z Jagodą jak taka śnieżyca jest????????? Chyba o 11 wyjade zeby na 14-15 dojechac! Masakra!! Jeszcze musze w tym tygodniu do pracy podjechac napisac o urlop wychowawczy a od jutra mają byc jakies straszne mrozy;// Słabo!!

Kupowałyście Misie z akcji TVN "Kup Misia"? My mamy juz dwa :)))))

Ostatnia edycja:
Do góry