reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

zdec - napisała w Kwiecień 2010 :)

AAAAA ja jak zwykle coś nakręcę:)

eagle - super! Cieszę się! Teraz o trochę rzeczy może być łatwiej:)

A moje dziecko właśnie zjadło pół słoiczka zupki, pół słoiczka deserku i teraz wciąga moje wstążki od bluzki:) No żarłoczek mały:) A zaraz jedziemy na pizzę i zakupki:)

reklama
Kasiu - tylko spokojnie... jedz doo przychodni i tyle... bierz taxi i dawaj!!!

Lena
- zagłosowane

Wariat mi nie daje Was poczytać... może wieczorkiem się uda!

A to moje maleństwa dziś z rana... nie mogłam się oprzeć!!!
Copy of DSC07225.jpg

laski co mam zrobić: filip co 5 min robi kupę, taką wodnistą, dostał biegunki, lekarz może rozmawiać dopiero o 15 ze mną, filip nie da sobie nic do buzi włożyć, marchwianka czy kleik nie przejdzie..........

jedź na ostry dyżur (sor). Nie ma co czekać z takim maleństwem, nawet jeśli pije!!!!!!Musi dostać kroplówkę jeśli z niego tak leci jak piszesz. Przeciez elektrolity traci...A to może być dla niego niebezpieczne! Nawet nie piszcie na drugi raz by nie panikować-Lena. Przy starszym dziecku można podać i herbatkę i jakieś elektrolity. W przypadku takich maleństw to skrajna nieodpowiedzialność tak doradzać .:no: Mam nadzieję, że Kasia jest już w drodze.

Ostatnia edycja:
U mnie to samo :-) Przez weekend jeśli się uda chce zrobić pierogi i uszka :-) no karp też będzie już "załatwiony" :-D

Te rozmiarówki też mnie śmieszą :-) zwłaszcza jeśli jest podane miesiącami. Według jednego producenta 9 miesięczne dziecko ma ok 74 cm a według innego dziecko w tym wieku ma ok 60 cm :-) :-)

Kamil śpi, podobnie jak wczoraj zjadł przed snem 100 ml, dla niego to tylko setka :-( mam nadzieję że nie będę mieć powtórki z rozrywki na wszelki wypadek wszystko w domu powyłączałam żeby słyszeć gdyby się coś działo.

Lencja - rozumiem że Twoja mała też taka leniwa jak mój Kamil. Mam nadzieje jednak, że nie tak bardzo on jedynie na lewy bok sam się obróci i czasem delikatnie na prawy, na brzuch to jeśli go popchnę ale z brzuszka na plecy to niema szans. Gdzieś czytałam że nie jest to niepokojące do 7 miesiąca, nie pamiętam tylko czy do początku czy do końca 7 miesiąca. Dodatkowo ciężko mi go zachęcać do obrotów bo on nie jest zainteresowany zabawkami, taki dorosły facet z niego :-D Ile Twoje księżniczka teraz waży??

u nas bardzo pomogło...może i Wam "usprawni" dzieciaczki poprez fajną zabawę. Owijamy malucha w kocyk, jak naleśnik-rolujemy-zostawiamy tylko główkę-uwaga na ułożenie rączek wzdłóż ciała...a teraz na duuuże łóźko, albo podłogę z dobrym dywanem i kocem(by było miękko) i turlamy dziecko ...świetna zabawa, a dzieciak nabiera zaufania, ze nic mu się nie stanie jak się przewóci :-)

jedź na ostry dyżur (sor). Nie ma co czekać z takim maleństwem, nawet jeśli pije!!!!!!Musi dostać kroplówkę jeśli z niego tak leci jak piszesz. Przeciez elektrolity traci...A to może być dla niego niebezpieczne! Nawet nie piszcie na drugi raz by nie panikować-Lena. Przy starszym dziecku można podać i herbatkę i jakieś elektrolity. W przypadku takich maleństw to skrajna nieodpowiedzialność tak doradzać .:no: Mam nadzieję, że Kasia jest już w drodze.
Gaja miała 5 dni biegunke!!obeszło się bez szpitala!!Może cos mu dała do zjedzenia!!!Jakby każda miała jezdzic do szpitala z biegunka bo nagle dostał to były by tam km kolejki!!Nie przesadzaj!!Jeżeli dziecko normalnie się zachowuje to nie widzę potrzeby jechać!!

Przecież nikt nie mówił jej żeby nie jechała... tylko NIE PANIKOWAŁA!!! to co innego według mnie :( W każdej sytuacji powinno się być opanowanym... nie rozumiem o co Ci chodzi

reklama
Kasiek, ja pisałam do Leny... Powodzenia Lena z takim podejściem.Nie rozumiem, ale cóż, Twoja decyzja, Twoje dzieci.

śmieszna jestęś!!
Tylko nie wiem dlaczego od razu atakujesz!!Ja swoje zdanie napisałam!!A jak Ci się nie podoba to nie czytaj moich postów i nie odpowiadaja na nie!!!ZEGNAM!!

Do góry