reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2010

reklama
Annecznik chyba nie standardowo chociaz jak masz wizyte przed koncem 13tyg to naciskaj na lekarza zeby wykonal, jeslo ci na badaniu zalezy. Badanie polega na mierzeniu faldki skory na karku i czasami wykonuja je w kombinacji z badaniem genetycznym krwi (wtedy nazywa sie chyba test Pappa). Ja mialam to drugie, ale mysle ze pierwsze spokojnie wystarczy, jesli nie jestes w grupie zwiekszonego ryzyka.

Z tego co wiem to wad genetycznych u mnie w rodzinie nie było, z mężem spokrewniona nie jestem a i przed 30 więc chyba nie zaliczam się do grupy zwiększonego ryzyka, chyba że jeszcze coś się bierze pod uwagę??

Z tego co wiem to wad genetycznych u mnie w rodzinie nie było, z mężem spokrewniona nie jestem a i przed 30 więc chyba nie zaliczam się do grupy zwiększonego ryzyka, chyba że jeszcze coś się bierze pod uwagę??
Dokladnie to biora pod uwage :tak:
Powiem ci z reka na sercu ze jezeli w kolejna ciaze zajde w ciagu kolejnych 3-4 lat to tego badania juz nie przeprowadze.

no ja ostatnio jak bylam to nasza kruszynka tez tak sie wiercila ze az plakalam z radosci ze taka żywa a przeciez jest taka maleńka jeszcze:-D

tak samo sie czulam paula :tak: Doktor tlumaczyl ze drugi trymestr to raj dla dzidzi bo ma niesamowicie duzo miejsca i moze cwiczyc kazdy miesien (zwlaszcza sierpowe na mamie):-D W trzecim robi sie coraz ciasniej.
No i niedlugo bedziemy czuc pierwsze ruchy... to moja pierwsza ciaza wiec na pewno nieziemskie uczucie :tak:

tak samo sie czulam paula :tak: Doktor tlumaczyl ze drugi trymestr to raj dla dzidzi bo ma niesamowicie duzo miejsca i moze cwiczyc kazdy miesien (zwlaszcza sierpowe na mamie):-D W trzecim robi sie coraz ciasniej.
No i niedlugo bedziemy czuc pierwsze ruchy... to moja pierwsza ciaza wiec na pewno nieziemskie uczucie :tak:
no moja tez pierwsza wiec kazdy dzien jest dla mnie wielka radoscia ze nosze pod sercem ta kruszynke i juz nie moge sie doczekac tych prawych sierpowych:-)

Zapomniałam się wam pochwalić moim kolejnym dowodem na obniżenie poziomu inteligencji :-) Wczoraj podczas kąpieli zauważyłam że mam na biodrach czerwone pręgi i od razu depresja że kończy się dopiero pierwszy trymestr ciąży a ja już tyle rozstępów mam i to tak nagle z dnia na dzień więc co będzie dalej. Po chwili do mnie dotarło że to nie rozstępy tylko szwy od spodni mi się odbiły :-D Jak się zaczęłam śmiać to aż mąż się zdziwił jak te hormony na mnie działają skoro nawet kąpiel może mnie aż tak rozbawić :-D oczywiście nie powiedziałam mu o co chodziło bo miałby kolejny powód do "kpin" :-D :-D
Zaczynam jednak się bać o swoją inteligencje :-) jeśli się iloraz jeszcze bardziej obniży to nie wiem jak skończę pisać pracę dyplomową :-D

ja w pierwszej ciąży poczułam pierwsze ruchy dokładnie 24 maja to były urodziny mojej mamy i Ona ryczała ze szczęścia razem ze mną,a mój tata wszedł i myślał,ze ktoś umarł, bo my obie zapłakane:-D:-D

Zapomniałam się wam pochwalić moim kolejnym dowodem na obniżenie poziomu inteligencji :-) Wczoraj podczas kąpieli zauważyłam że mam na biodrach czerwone pręgi i od razu depresja że kończy się dopiero pierwszy trymestr ciąży a ja już tyle rozstępów mam i to tak nagle z dnia na dzień więc co będzie dalej. Po chwili do mnie dotarło że to nie rozstępy tylko szwy od spodni mi się odbiły :-D Jak się zaczęłam śmiać to aż mąż się zdziwił jak te hormony na mnie działają skoro nawet kąpiel może mnie aż tak rozbawić :-D oczywiście nie powiedziałam mu o co chodziło bo miałby kolejny powód do "kpin" :-D :-D
Zaczynam jednak się bać o swoją inteligencje :-) jeśli się iloraz jeszcze bardziej obniży to nie wiem jak skończę pisać pracę dyplomową :-D

hi hi ale schiz:-D:-D:-D:-D no ale cóż przynajmniej wesoło:-D:-D

reklama
no moja tez pierwsza wiec kazdy dzien jest dla mnie wielka radoscia ze nosze pod sercem ta kruszynke i juz nie moge sie doczekac tych prawych sierpowych:-)

U mnie też pierwsza ale tak sobie myślę że jeszcze parę miesięcy temu nie mogłyśmy się doczekać tych porannych mdłości które miały świadczyć o ciąży, ale jak się przekonałyśmy jakie to uczucie to zmieniłyśmy zdanie i oby do końca pierwszego trymestru :-D Z tymi sierpowymi pewnie będzie tak samo na początku wielka radość a potem kiedy dostaniemy kilka razy w jakiś delikatny organ lub popuścimy bo maluch wycelował w pęcherz to będzie byle do porodu :-D :laugh2: ale i tak się nie mogę doczekać.
Przynajmniej czując nasze maluchy będziemy spokojniejsze że wszystko ok i nie będziemy tak nerwowo na kolejne usg czekać :-)

Do góry