reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2010

co do tych badan prenatalnych to slyszalam ze one wykrywaja nie tylko wady genetyczne ale tez narzadow i mozna juz w lonie matki podjac leczenie
widzialam kiedys film dokumentalny o dziecku, ktore nie przezyloby porodu, taka mialo wade serca, ale zaczeli leczyc je w lonie matki i bylo lepiej
sama nie weim co z tymi badaniami
w czwartek mam rozmowe z moim giniem o nich wiec moze dowiem sie wszystkiego

na pewno nie bede robic tych inwazyjnych ale te nieinwazyjne chyba zrobie

reklama
wiecie co do badan tzw.prenatalnych .....ja bylam sklonna je zrobic poniewaz jestem po 30 dobrze juz ale jak mnie uswiadomila polozna ze jest ryzyko poronienia to dzieki!!!...wierze ze moje malenstwo bedzie cale i zdrowe..

Ja mam jutro wizyte u poloznej na tzw.ECHO czyli moze mi powiedziec co to??? tylko tyle mam wpisane w ksiazeczce czy to tez bedzie ta "przyziernosc"robiona ?? nie pamietam jak to bylo za 1-ym razem....
nastepna wizyte mam w 20 tyg.w szpitalu rowniez na echoskopie ale 20 -tego tygodnia!! nic juz z tego nie rozumiem:-):-):-)
co za matka ze mnie ...ale gubie sie w tym krajuuuu

wiecie co do badan tzw.prenatalnych .....ja bylam sklonna je zrobic poniewaz jestem po 30 dobrze juz ale jak mnie uswiadomila polozna ze jest ryzyko poronienia to dzieki!!!...wierze ze moje malenstwo bedzie cale i zdrowe..

te, przez ktore mozna poronic to sa inwazyjne i je robi sie jak te nieinwazyjne wyjda zle
nieinwazyjne to np dokladne usg, ktore trwa kolo godz i ogladaja dokladnie narzady dziecka, jak bije serce itd oraz badanie krwi matki

Ostatnia edycja:

Ja mam jutro wizyte u poloznej na tzw.ECHO czyli moze mi powiedziec co to??? tylko tyle mam wpisane w ksiazeczce czy to tez bedzie ta "przyziernosc"robiona ?? nie pamietam jak to bylo za 1-ym razem....
nastepna wizyte mam w 20 tyg.w szpitalu rowniez na echoskopie ale 20 -tego tygodnia!! nic juz z tego nie rozumiem:-):-):-)
co za matka ze mnie ...ale gubie sie w tym krajuuuu

myślę,że będzie wszystko dobrze, ja tez nie robię żadnych badań i wierzę,ze będzie ok:-)

a co do tzw. ECHO, nie wiem czy to nazywa się tak samo jak w Polsce, ale ja miałam w pierwszej ciąży robione dwa razy ok 12-14 i potem po 20 tygodniu i chodziło o serduszko dziecka, podobno robi się w ciąży tylko raz, chyba ze są podejrzenia co do jakiś wad serca, bo u mojego męża w rodzinie problemy z sercem są rodzinne, i mój mąż tez choruje na serce, nic poważnego, ale lekarz polecił nam dokładne badania i w tej ciąży tez je zrobię

reklama
Do góry