mama mikolaja
Fanka BB :)
witam nadal ledwo zywaaaaaaaaa...
:------no: bez komentarza co za katusze z ta grypa..
:------no: bez komentarza co za katusze z ta grypa..
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Paula- najlepsze rozwiazanie to przelozyc wizyte i od razu sie uspokoisz
Poczytałam teraz trochę o tym badaniu i to czy się odbędzie zależy też od ułożenia naszych maluchów więc lepiej żeby nie były złośliwe :-)
Gosiu gratuluje pierwsza kontrola to masa stresu nawet jak bez powodu zatrzymujaNo ale jadę sobie jadę, aż tu naglemiły Pan pokazuje mi czerwony lizaki wierzcie mi że to wcale nie był Chupa Chups truskawkowy
Annecznik chyba nie standardowo chociaz jak masz wizyte przed koncem 13tyg to naciskaj na lekarza zeby wykonal, jeslo ci na badaniu zalezy. Badanie polega na mierzeniu faldki skory na karku i czasami wykonuja je w kombinacji z badaniem genetycznym krwi (wtedy nazywa sie chyba test Pappa). Ja mialam to drugie, ale mysle ze pierwsze spokojnie wystarczy, jesli nie jestes w grupie zwiekszonego ryzyka.To badanie przezierności jest wykonywane standardowo każdej pacjentce?? Teoretycznie podczas tej wizyty powinnam mieć zrobione takie badanie, tym bardziej jeśli następna będzie za miesiąc. Jednak lekarz nic mi nie mówił. Poczytałam teraz trochę o tym badaniu i to czy się odbędzie zależy też od ułożenia naszych maluchów więc lepiej żeby nie były złośliwe :-)
Ja mam swoje badanie jutro i własnie zastanawiam bo ostanio fasolinka tak machała nożkami i raczkami:-):-) jak jutro tak będzie to nie wiem jak lekarz ją zmierzy
No gosia moja fasolka wpadla w trans chyba bo lekarz sie meczyl 20 minut... A dzidzius w ta i z powrotem i tylkiem do kamery albo fikolek.. Ale zawsze sie udaje, apart usg ma funkcje stop-klatki wiec nawet sekunda w dobrej pozycji wystarczy zeby zmierzyc
Oj pewnie beda z nich ancymonki jak sie urodza ale za to ukochanecudowne są te nasze fasoleczki