reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Kochane czy prowadzicie pamiętniki dla dzieci typu kiedy wyszedł pierwszy ząb, pierwsze wypowiedziane słowo mama itd??

reklama
Miałam taki zamiar, ale sobie odpuściłam, bo się nie nadaję do pisania pamiętników. Zawsze można ściągnąć swoje posty z bb, a tam wszystko opisane :D
Za to chcę pisać wierszowaną książeczkę o Emilce, ale zabrać się nie mogę :)

Lena- dzięki za odpowiedź. Zapiski próbowałam robić przy Piotrusiu i byłam bardzo niesystematyczna niestety i szybko mi się odechciało, ale wtedy też pisalam na forum, które nadal istnieje, kiedyś pokopiuję te wszystkie posty, które pisałam i tam wszystkie najwazniejsze fakty do 2 roku życia są... tu tak samo :-)

lena ja prowadze od początku, staram sie wpisywać na bieżąco i powiem ci ze niektórych szczegułów juz bym nie pamitała....np kiedy dokładnie poczułam pierwsze ruchy w brzuszku itd, pierwy widok na usg ....do tego trzymam wszystkie zdjęcia z us, test ciązowy z dwiema krechami, opaske ze szpitala ....wszystko wklejone do pamietnika dla Małej;-)

Kochane czy prowadzicie pamiętniki dla dzieci typu kiedy wyszedł pierwszy ząb, pierwsze wypowiedziane słowo mama itd??
ja mam najważniejsze daty spisane, test z dwiema krechami, opaski ze szpitala i kupiłam książkę gdzie to wszystko można zapisywać ale jeszcze się za to nie zabrałam

Kasia ja do tej pory ubieralam tak : body rajtki i grube skarpetju na to kombinezon widze ze najcieniej.... a kombinezon przykryty polarowym kocem i pokrywka, jutro raczej nie wyjde prZy tych - 10 ale dolozylabym tylko swetr albo bluze zreszta jak go wyciagam z wozka to jest jak maly grzejniczek :))

Zedc Magda piekna parka

Kajdusia my nadal bardzo cycowi jedzonko daje tylko dla sprobowania bardzo malo zeby sie obyl i kupy sa kilka razy dziennie ale takie polpynne wczesniej byly plynne

Magda Ewela gratuluje zabka !!

Gosia*** naprawde wieki Cie nie bylo a z badaniami nie pomoge

Ola techniczna cora Ci rosnie

Agenta zdrowka wam zyczymy

Agusia ciesze sie ze masz to juz za soba donyslam sie ze to byly ciezkie 2 tygodnie
ale ten 6 grudnia juz blisko niestety musisz jezdzic raz w miesiacy czy mozesz zadzej

koniczynka zdolniacho stypendium no no no

Zdec powodzenia jutro my robilismy w 6 tyg ze wzgledu na niska wage urodzeniowa nie powiem stresowalam sie bo cos marudzili w szpitalu ze to przez moje cisnienie, tyle ze to co robilam bylo 2 a przy pierwszym bylo ok kazali tylko skontrolowac

lena ja mam taki pamietnik od niemowlaka do przedszkolaka i wypelniam go

ja dzis zaliczlam gina bo po porodzie nie obkurczalo sie jakies wiazadlo macicy i gdyby sie okazalo ze nie ma poprawy to dostalabym jakies zastrzyki na szczescie zmniejsza sie to i zejdzie do konca samo

Z dobrych wiadomosci moje dziecie obrocilo sie samodzielnie z plecow na brzuch wczesniej to zrobil a potem olal yemat widac wyszlo przez przypadek. przy sniadaniu mowie mezowi ze jak wroce do pracy to mnie tyle ominie i pewnie nie zobacze tego obrotu a tu 3 godz pozniej bummmmm i zakonczyl swoj obrot bo wczesniej zatrzymywal sie po obrocie bioder, cwiczyl do wieczora ale tylko przez lewe ramie :)

A z Olafem zrobilismy dzis ozdoby swiateczne z masy solnej Ercio odbil gwiazdki jutro malujemy :))

Witam

ja prowadze takie książeczki-pamiętniczki dla dzieciaków :D moze nie systematycznie ale jak mi sie przypomni to chwytam i uzupełniam :D test i opaski schowane i obowiązkowo kikucik po pepuszku :D no i 1 obciete wloski yez wsteążeczką związane i w pudełeczku lezą :D a ostatnio zakupiłam na allegro taka ramką z 3 skrzydłami na środku jest zdjecie a po bokach odciski rączki i nózki :D dzisiaj dostałam meila ze juz wysłane wiec w mikołaja bedziemy sie odciskać :D:D:D

mysle ze takie pamiątki sa wspanialą rzeczą :D no i zbieram to wszytsko zeby w dniu 18 urodzin im dac :D oczywiscie bedzie tez 1 utracony ząbek itd :D a co z tym zrobia to juz ich sprawa :D

to napisze co ja zchowalam Olafkowi bo tego jest wiecej:
kartke ze szpitala opaski nam nie dali
pepek
pajacyk w ktorym wyszedl ze szpitala
pierwszy smoczek
pierwsza lyzeczke
piasek z pierwszych wakacji
drobnice pamiatkowe z wakacji typu oko proroka itp
pierwsze buty
zebow nie bo jeszcze ma wszytskie wlosy ma wlasnie w takim albumie od niemowlaka do przedskzolaka
do tego kartki z chrzcin i roczku

Eryk ma to samo co olaf ale odpwiwenio do wieku i odcisk dloni zrobiony w policyjnym laboratorium :))

reklama
to napisze co ja zchowalam Olafkowi bo tego jest wiecej:
kartke ze szpitala opaski nam nie dali
pepek
pajacyk w ktorym wyszedl ze szpitala
pierwszy smoczek
pierwsza lyzeczke
piasek z pierwszych wakacji
drobnice pamiatkowe z wakacji typu oko proroka itp
pierwsze buty
zebow nie bo jeszcze ma wszytskie wlosy ma wlasnie w takim albumie od niemowlaka do przedskzolaka
do tego kartki z chrzcin i roczku
Eryk ma to samo co olaf ale odpwiwenio do wieku i odcisk dloni zrobiony w policyjnym laboratorium :))

Ja zbieram podobnie, pierwsze scięte włoski, pierwszy smoczek, pierwszy pajacyk, pępek, zdjecia usg, test ciążowy, kartka i opaska ze szpitala i jeszcze gazeta wyborcza z dnia urodzin- co się wtedy akurat na świecie działo :-)... to z tego co mi się akurat przypomniało :-)

Do góry