reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Witajcie Mamusie :-)
wrocilam w srode ale niestety jestem tak zabiegana ze brak mi na wszystko czasu:( udalo mi sie ustalic z szefem ze jak odbebnie 5 turnusow da mi spokoj i zadnej kary nie bede musiala placic wiec jeszcze 4 wyjazdy i wolnosc najblizszy 6 grudnia:-(
Ksawerek bardzo urosl w szafie swieci pustkami wiec musimy wybrac sie na zakupy przywiozlam mu troche ubranek z niemiec na 74 ale one sa akurat na teraz taki z niego chlop! mama mowi ze byl bardzo grzeczny i dzielny jestem z niego bardzo dumna za to ja...w dzien wyjazdu to wszyscy plakalismy tylko Ksawus sie do mnie usmiechal tak slodziutko a ja myslalam ze mi serce peknie...
w czwartek bylismy na szczepieniu maly wazy 7240g glowka 41,5 klatka 42,5 i pani dr stwierdzila ze maly kulturysta z niego:-D
niestety wszyscy jestesmy zaziebieni i dzis nocka byla kiepska Ksawek co chwile sie budzil plakal nie chce jesc mam nadzieje ze dzis bedzie lepiej...
a to moj przystojniaczek PB284530.jpg

milego wieczorku pozdrawiam:)

reklama
Lena- pytałam Cię już rano, ale pewnie nie doczytałaś ;-) Ten motor, który kupiliście dla chrześniaka to na jaki wiek? Zastanawiam się dla Piotrka, ale nie wiem, czy on już nie za duży.... No i czekam na link do blogu...
AgentkaRR- zdrowia dla wszystkich domowników
agusia- Ksawerek super :-)

Wreszcie poszła kupa, jakaś gigantyczna, wyduszana w bólach, płakałysmy razem :-(Trzy razy zakładałam jej pieluchę, bo myślałam, że to już koniec, a ta stękała i sadziła jeszcze... Jak tak ma wyglądać kupkanie po obiadkach, kaszkach i deserkach to ja dziękuję bardzo :no:- będę ją karmić samym cycem do 3 roku życia....:-D

Idę czytać książki ze starszakiem

kajdusia - pewnie dopiero Małgosi jelitka przezwyczajają się do stałych pokarmów, do tej pory Twój pokarm był lekkostrawny. Chociaż swoją drogą to bardzo ciekawe, bo u nas był odwrotny problem, dopóki mała była tylko na cycku to robienie kupy to była masakra, a teraz po słoikach wali takie jak by to lena napisała - kleksy, że hohoh;)

zdec moja mała ma teraz 42 obwód główki....a ile waży Twoja mała i jak długa jest???

to z artykułu :
Noworodek ma obwód głowy większy od obwodu klatki piersiowej, jednak wraz z kolejnymi miesiącami życia obwód klatki piersiowej zaczyna przekraczać obwód głowy. Średni urodzeniowy obwód głowy u dziewczynek wynosi 34,3 cm, a u chłopców 35 cm. Przez pierwsze 3 miesiące życia obwód głowy powinien powiększyć się o około 6 cm, a przez kolejne 3 miesiące (czyli w przedziale wieku 3-6 miesięcy) o kolejne 3 cm. Potem przyrost obwodu głowy jest jeszcze wolniejszy. W wieku 12 miesięcy obwód głowy u dziecka wynosi średnio 46,3 cm u dziewczynek i średnio 47,3 cm u chłopców.

każde dziecko rozwija sie w swoim tempie a Twoja mała ur sie długaśna;-) wiec pewnie stąd ta sugestia pielęgniarki

agusia44
Ksawuś śliczny, zdrówka mu życzę i reszcie rodzinki też:tak: Pierwszy wyjazd jakoś zleciał, następne też nie będą najgorsze:tak: Na święta chociaż w domu będziesz. A perspektywa już tylko 4 obowiązkowych wyjazdów nie przeraża już tak bardzo:tak:
lena koniecznie pochwal się blogiem:tak:

Mile się zaskoczyłam :-) Dostałam niespodziewane stypendium :-) Obniżono progi i się załapałam na najniższe :-D Hehe, już drugi raz :-D To teraz już nie jestem na zupełnym utrzymaniu P.- dokładam 100zł do domowego budżetu:-D:-D:-D

koniczynka - gratuluję stypendium! Zawsze to 100zł na drobne wydatki:)

liliti - moja waży prawie 7kg, jest długa na jakieś 68cm-70cm, ale nie mierzyły mi tego. Jutro umawiam się na USG główki, dopiero jak tam coś będzie nie tak to będę się martwić. Na razie spokojnie, bo mówila też że to może być ze względu na spłaszczoną główkę z tyłu. Zobaczymy co powie neonatolog czy jak mu tam:p

zdec ty sie w ogóle nie masz czym martwić ani teraz ani jutro;-)ale usg warto zrobić , ja mojej robiłam w drugim miesiącu życia bo to wczesniaczek i chciałam wiedziec ze wszystko ok...powodzonka jutro.

zdec - spokojnie :) pewnie to nic niepokojącego.
My dzisiaj byliśmy na kontroli i julka już tylko do jutra bierze antybiotyk i finito :D Zdrowa jak rybka. Waży 7140 :)

reklama
Zdec- ja może krzywo patrzę, ale na moje to Natalka na styk, ale mieści się w siatce centylowej.... Moja Małgosia ze swoim wzrostem74 to jest dopiero poza siatką i jakoś nikt nie wpadł na to, że jest chorobliwie za wysoka :-) Nie martw się- Małgosia 3 tygodnie temu miała 43 cm i nikt nie wznosił lamentu, Piotrek jak był mały ten dopiero miał łepetynę- też szliśmy na usg główki i wszystko było w porządku, tylko później niż inni zaczął podnosić główkę, bo wielka i ciężka była, do dziś wiele ubran musimy wydawać, bo nie przechodzą przez jego szanowną główkę:-) ;-) Moje dzieci mają wielkie głowy po swoim tacie- ten to ma łeb jak sklep :-D:-D A Twój mąż, albo któryś z dziadków nie ma przypadkiem dużej głowy?
Koniczynka- gratki za stypendium!

Do góry