reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

My tez wróciliśmy od lekarza - ta chrypka u Oskara to lekkie zapalenie krtani i strun głosowych. Mam dawac dalej to co dawalam do tej pory. Lekarka - fantastyczna.Spytałam szczepienie piatkowe i powiedziała że absolutnie - że po trzydniówce odczekać 3 tyg a moja pediatra w czwartek powiedziała że ona nie i widzi problemu i w ten piątek miałam iść na szczepienie. Nie podobało mi się to i stąd moje dzisiejsze pytanie do tej lekarki. Mialam czuja - ach ta mamina inuicja. Idę poczytać co tam u was. Spokojnych nocek

agusia44 - synek sliczny, dobrze że wyjazd okazał się nie najgorszy
zdec, Magda - superaśne zdjęcia maluchow:)
kajdusia - Małgosia przyzwyczai się do nowych potraw i będzie ok

a zapomniałam pytałam jeszcze o ten strajk głodowy - i powiedziała mi że to tak bywa po trzydniówce więc już się uspokoiłam.

Ostatnia edycja:
reklama
no wkońcu mały zasnął to mogę trochę poczytać bo wcześniej mi nie dał moje dzieciaki też mają glac jak stodołę i się nie przejmuję są po prostu duzi ale mają po kim:-D
anik z tego co wiem to po leczeniu antybiotykami i poważniejszych przeziębieniach lekarze odradzają szczepienia to co za lekarka z niej:szok:

zdec - moja tez miała robione USG głowki zaraz po urodzeniu...bo lekarka stwierdziła miękkie kości potylicy...i wszystko było ok...!!! Także spokojnie i powodzonka!!!
konniczynka - gratki z okazji stypendium!!!Na co wydasz tyle kasy???
Anik - szybkiego powrotu do zdrowia dla Oskarka...Wygląda na to że warto pytać...!!!

kajdusia - u mnie mąż i teść to raczej wysokie czoła mają, niż duże głowy:-D:-D:-D Jesteśmy na centylu 97%.

Anik79 - bardzo dobrze że trafiłaś do kompetentnego pediatry, bo jak widać lekarz lekarzowi nie równy a matka i tak swoje wie;)

Dobra uciekam spać, wpadnę do was w nocy:-D:-D
Życzę wszystkim jak najwięcej godzinek przespanych;-)

zdec - i moje kciuki za usg możesz uważać za zacisnięte:-)będzie dobrze

wracając do dzisiejszej lekarki - powiedziała że Oskar wygląda na roczne dziecko:szok:ale mam się tym nie przejmować - nie jest gruby - bo jest jak to określiła - proporcjonalny:-)

zdec - i moje kciuki za usg możesz uważać za zacisnięte:-)będzie dobrze

wracając do dzisiejszej lekarki - powiedziała że Oskar wygląda na roczne dziecko:szok:ale mam się tym nie przejmować - nie jest gruby - bo jest jak to określiła - proporcjonalny:-)

Anik to mój Natan ma odwrotnie, nie należy do dużych dzieciaczkow, ale mysle ze to dlatego ze maly sie urodzil bo mial zaledwie 48cm i 2770g, co dziecko to inaczej :)

Kajdusia przepraszam ale przez ten jeb...śnieg net mi zamula bo mam radiówkę;)
Ten harley kupilismy chrześniakowi który ma 1,5 roku w sumie w marcu bedzie miał 2 latka;)Zapewne i tak będzie miał radochę;)

Agi78 Ciężki wybór, tyle kasy to mam duże możliwości:-D
Anik Będziesz miała w domu świetnego pomocnika, niedługo to już pewnie będzie ci pomagał meble przestawiać :-)
Nadika Cieszę się, że kupa w końcu normalnie zrobiona:tak:

Ostatnia edycja:
reklama
No właśnie -plastelino kupka , tego pojęcia mi brakowało. Czy to normalne? Bo ja się troszke martwię. Konsultowała któraś tę konsystencję z lekarzem?

Natan ponad m-c robi takie kupki ale sie przy tym dość często męczył, ja byłam z nim u pediatry i musiałam odstawić takie produkty które mogą zatwardzać stolec, ale nie widziałam poprawy, Dzisiaj zrobił piękną kupkę bez męczarni i wkońcu normalnej konsystencji (nie twarda).
Od trzech dni podaje mu probiotyk i myślę że on pomaga.

Do góry