reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2010

To jednak poczekam co mi lekarka jutro powie:( Bo czeka nas szczepienie:( Tylko wkurzyłam się ostatnio jak mi dała receptę na 4puszki, w sumie w ciągu tych 6 tygodni musiałam jeszcze 3 dokupić w normalnej cenie:(
Mała padła jak kawka ok.18:30, ale bardzo mało spała dzisiaj w dzień, więc mam nadzieję że w nocy trochę pośpi:)

reklama
zdec to zależy które mleko ja mam pepti to 2 podaje się od 6 miesiąca i piszą zeby wproawdzać stopniowo tzn 1 dzień zastąpić 1 miarkę 1- 2ką w drugim 2 miarki i tak aż do zastąpienia wszystkich
kajdusia wszystkiego najlepszego sto latek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
lena a masz juz jakis pomysł?
"Kuchnia na poddaszu"
" W moim magicznym domu"
"Moje słodkie piekełko"
"Cukrowe piekiełko"
"bajeczny domek"

Ostatnia edycja:
zdec ale przeceż mozesz podejść tylko po receptę na mleko bynajmniej ja bez problemu tak robię nie muszę się ani rejstrować ani do lekarki wchodzić wszystko załatwiam w rejstracji
lena ciekawe nazwy

ola-fasola - i jak tam Klara i jej katarek...???? Mam nadzieję że nocka dobrze minęła,....!!!!

katarek sie skończył! rano jej tylko oczyściłam nosek i koniec, dziwne to! nocka nawet w miare ok, pobudka o 1 i o 4 i koniec spania o 6.

Dziewczyny a od kiedy właściwie wprowadza się mleko nr 2??
Kurcze dzisiaj mam małego dołka, że coraz mniej mi z cycków leci:( Raptem 3-5 razy w ciągu doby, po 30ml:( Ledwo mi się udaje nazbierać na jedną butelkę:(

mi niestety mleko też się kończy powoli, jeden cyc prawie w ogóle nie produkuje a drugi... wczoraj po całym dniu nie był nawet pełny tak na maksa, w nocy po dwóch karmieniach na karmienie o 4 nie mam już mleka ahh najbardziej mi przykro wtedy jak pomyślę ze przestanę karmic a małej zachce się przytulić do cycusia jak lubi to teraz..

To jednak poczekam co mi lekarka jutro powie:( Bo czeka nas szczepienie:( Tylko wkurzyłam się ostatnio jak mi dała receptę na 4puszki, w sumie w ciągu tych 6 tygodni musiałam jeszcze 3 dokupić w normalnej cenie:(
Mała padła jak kawka ok.18:30, ale bardzo mało spała dzisiaj w dzień, więc mam nadzieję że w nocy trochę pośpi:)

a ty małej dajesz bebilon pepti? i mozna bez recepty kupić? nie wiedziałam nawet, ile kosztuje? bo ja za 1 płace ok 10 zł

Bierze któraś z was cerazette? jak to jest gdybym przestała karmic,mam skończyć przyjmować czy nie?

u nas dzień w miare ok, do południa troszke się kłóciliśmy za wczoraj a potem mój grał a ja siedziałam z teściową bo przyjechała do nas. Teraz mała już spi a ja będę kończyła prezentację. Jutro o 14 mamy prezentować wyjazd dla 30 osobowej grupy tak więc trzymajcie kciuki.

wiem że na allegro jest tego multum :) ale najpierw poszukam w sklepie :) ... pewnie się skończy to i tak allegro - jak zwykle ;)

Dziewczyny a od kiedy właściwie wprowadza się mleko nr 2??
Kurcze dzisiaj mam małego dołka, że coraz mniej mi z cycków leci:( Raptem 3-5 razy w ciągu doby, po 30ml:( Ledwo mi się udaje nazbierać na jedną butelkę:(

2ki chyba są od 6 miesiąca. My skończymy te 1 co mamy i się przerzucimy na 2.
"Kuchnia na poddaszu"
" W moim magicznym domu"
"Moje słodkie piekełko"
"Cukrowe piekiełko"

"Moje słodkie piekełko" :-D

Mała padła po zabawach z ciociami :) Ja sobie odpoczęłam bo cały czas one się nią zajmowały i nie dały mi jej nawet na chwile... o 18 zrobiła się marudna bo była zmęczona ale ciotki i z tym sobie poradziły :D zajęły ją tak że wytrzymała do 19 :) Po czym one się zmyły a my szybko kąpiel i spać. Mała zasnęła przy butli. Zobaczymy ile pośpi.

Zdec... mówisz że nie używasz niani? Może dzisiaj spróbujemy ze spaniem w drugim pokoju :) Zobacze ile pobudek zaliczymy do czasu jak mąż z pracy wróci :)

Ostatnia edycja:
iza_tcz - u mnie taki sposób zdobywania recepty nie przejdzie:( Trzeba iść pewnie na wizytę... chociaż w sumie zapytam się lekarki jutro co mam zrobić jak mi się skończy. Bo do nich kolejki na miesiąc wcześniej trzeba się rejestrować:(
Chociaz ostatnio byłam sprytna i "załatwiłam" sobie receptę od koleżanki mamy, która jest lekarzem;) Ale nie chcę nadużywać jej dobroci:)

Ola_fasola - pepti można bez problemu kupić bez recepty, tylko wtedy kosztuje standardowo 100% czyli u mnie ok.23zł:(

lena - fajne te nazwy;)

iza_tcz - u mnie taki sposób zdobywania recepty nie przejdzie:( Trzeba iść pewnie na wizytę... chociaż w sumie zapytam się lekarki jutro co mam zrobić jak mi się skończy. Bo do nich kolejki na miesiąc wcześniej trzeba się rejestrować:(
Chociaz ostatnio byłam sprytna i "załatwiłam" sobie receptę od koleżanki mamy, która jest lekarzem;) Ale nie chcę nadużywać jej dobroci:)

Ola_fasola - pepti można bez problemu kupić bez recepty, tylko wtedy kosztuje standardowo 100% czyli u mnie ok.23zł:(

lena - fajne te nazwy;)
A na która stwaiasz??

reklama
Mi też tak jak hefi "Moje słodkie piekiełko" przypadło do gustu:)
hefi ja mam tak czujny sen że od razu słyszę jak mała tylko stęknie. Wydaje mi się że większość matek tak ma, bo też kiedyś nie mogłam w to uwierzyć, bo nic mnie w nocy nie ruszało. Ale mama mi mówiła że dziecko zawsze będę słyszeć, no i słyszę (w przeciwieństwie do mojego starego:p który ledwo uśnie a już nic nie słyszy:() A ona już się tak fajnie nauczyła, że wstaje, daje znać, tzn. kwiknie i czeka aż ktoś do niej przyjdzie... jak nie mam siły wstać i mam nadzieję że może uśnie, to kwiknięcie przeradza się w pisk, potem w marudzenie;P Ale jak słyszy uderzenie plastikowej miarki z mlekiem o butelkę to od razu milknie:) A jak wchodzę do pokoju z butelką to się cieszy i na wszystkie strony głową szaleje:p

Do grających w Farmeramę: Czy ktoś dotarł już do Buhamaramy?

Do góry