reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2010

czesc dziewczyny!

ja sie zaiebiłam, naszczescie to nic poważnego, przewiało mnie ale dzis Mała nici ze spaceru.....bedzie pewnie protestować;-)

AGI dałas mocz na posiew???,jesli mało je i czesto sie budzi to pewnie zapelenie dróg moczowych ......najczestrza przyczyna tych objawów

liliti - mała jest przeziębiona: katar i kaszelek...i to było przyczyna pobudek nocnych....bo do wczoraj nocki takie same spanko 19-5 i do 7....i brak apetytu chyba tez wynika z przeziebienia!!!!

reklama
ja tak tylko na chwilke poki robaki jeszcze śpia
Zobacz załącznik 303824

Nie moge z tego zdjecia:biggrin2::biggrin2:

karo powodzenia na rozmowie!!
liliti nie daj sie chorobsku, zdrowka!
eagle jaki aparat, znowu cos przegapilam? kupujecie/kupiliscie lustrzanke?? Faaajnie!
nie chodzi o aparaty słuchowe dla Tomusia
Wiesz co może idź u siebie do PCPR (powiatowe centrum pomocy rodzinie) i dowiedz się może oni od siebie tez coś dokładaja do aparatu jak dziecko ma orzeczenie o niepełnosprawności, warto tez wpaść do pomocy społecznej-oni moga mieć namiary na fundacje które coś dokładają do takich zakupów (u mnie np. mieliśmy fundację która dokładała 99% do zakupu np. wózka elektrycznego albo materaca przeciwodleżynowego) warto pochodzić i poipytać.
dzięki,
babeczka w naszej poradni A. też o tym wspominała i nawet oni sami mogą wystąpić w naszym imieniu z wnioskiem o takie dofinansowanie, ale to dopiero po nowym roku z nowych funduszy, najczęściej za fakture płaci się samemu a oni zwracają ( w tym roku było to nawet 4,5 tys ) ale i tak nie ma gwarancji że się dostanie, w każdym razie wszedzie jest kwestia dochodu, tak czy inaczej bedziemy coś myśleć
sami tez jakieś "zaskórniaki" posiadamy odłożone na czarna godzine więc nie jest tak źle;-)
tylko wk....a mnie ta cała nasza służba zdrowia bo jestem pewna że jest wiele osób, rodzin które nie mogą sobie na coś takiego pozwolić i jak przychodzi co do czego to płać człowieku sam

a i dostaliśmy już zawiadomienie i 1.12 mamy się stawić na komisji, szybko bo wniosek składałam 16.11

eagle przepraszam juz doczytalam <zawstydzona>:zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Oby komisja pozytywnie rozpatrzyla wasza prosbe, co za masakra z ta refundacja, juz nie mowie ze starszym osobom ale taki maluszek dla ktorego aparat jest kwestia prawidlowego rozwoju powinien stac na pierwszym miejscu..Moze uzyj tego jako argumentu przed komisja?:tak: Trzymam za was kciuki, najwazniejsze ze teraz Tomus bedzie sie powoli mogl przyzwyczajac do nowego swiata dzwiekow i glosu kochanej mamy:blink:

koriander kochana nic się nie stało
ja też czasami coś nie doczytam lub przeoczę czytając w biegu a potem gafa jak ostatnio z kredytem gosiagro ;)

athena mój pracuje na etacie plus umowy na zlecenie

słyszałam że w tym roku dochody nie powinny przekroczyć chyba 1 tys na osobe/ na miesiąc
a tyle to mój nie zarabia :) a nie wiem jak będą brane moje pod uwagę bo po świętach idę na wychowawczy
oj kochana to będę cię zamęczać pytaniami w razie czego ;)

Ostatnia edycja:
To dochodowo pewnie będziecie przekraczać kwotynp. do rodzinnego 583zł
właśnie zobaczymy dokładnie jak wezmę zaświadczenie ze skarbówki, a mimo ze do podziału jest na 4 osoby to jak o grosze przekroczy to d..pa

a orientujesz się może jak będę składać wniosek po świętach lub po nowym roku ( w zależności ile mi policzą urlopu wypoczynkowego) to za który rok mam dołączyć zaświadczenie z US za 2009 jeszcze czy już za 2010?

Ostatnia edycja:
Mówię dzień dobry
Ja po jazdach, było fajnie, wróciłam cała, instruktor mnie chwalił;) doczytam Was później bo teraz zmykam na zakupy:)
miłego popołudnia

reklama
Rzeczywiście cisza jak nigdy!!:)

Lena bez nabijania się poproszę;P W końcu to _avena_ pobiegła do HM po dres HK:))))
karo jak tam rozmowa?

Matko my spędziliśmy dzisiaj 5 godzin na dworze(korzystając z ostatnich dni w miarę ładnej pogody), z czego z godzinkę w centrum handlowym:) Jaka mała była zachwycona jak matka ją z wózka w końcu wyciągnęła i mogła sobie oglądać buty;P To prawdziwa kobieta się robi:) A teraz padła jak kawka z nadmiaru wrażeń, bo w dzień mało spała, może z 2-3h, to może noc ładnie prześpi, przydałoby się wyspać chociaż w sobotę;)

Ostatnia edycja:
Do góry