reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

czesc dziewczyny!

ja sie zaiebiłam, naszczescie to nic poważnego, przewiało mnie ale dzis Mała nici ze spaceru.....bedzie pewnie protestować;-)

AGI dałas mocz na posiew???,jesli mało je i czesto sie budzi to pewnie zapelenie dróg moczowych ......najczestrza przyczyna tych objawów

liliti - mała jest przeziębiona: katar i kaszelek...i to było przyczyna pobudek nocnych....bo do wczoraj nocki takie same spanko 19-5 i do 7....i brak apetytu chyba tez wynika z przeziebienia!!!!

reklama
ja tak tylko na chwilke poki robaki jeszcze śpia
Zobacz załącznik 303824

Nie moge z tego zdjecia:biggrin2::biggrin2:

karo powodzenia na rozmowie!!
liliti nie daj sie chorobsku, zdrowka!
eagle jaki aparat, znowu cos przegapilam? kupujecie/kupiliscie lustrzanke?? Faaajnie!
nie chodzi o aparaty słuchowe dla Tomusia
Wiesz co może idź u siebie do PCPR (powiatowe centrum pomocy rodzinie) i dowiedz się może oni od siebie tez coś dokładaja do aparatu jak dziecko ma orzeczenie o niepełnosprawności, warto tez wpaść do pomocy społecznej-oni moga mieć namiary na fundacje które coś dokładają do takich zakupów (u mnie np. mieliśmy fundację która dokładała 99% do zakupu np. wózka elektrycznego albo materaca przeciwodleżynowego) warto pochodzić i poipytać.
dzięki,
babeczka w naszej poradni A. też o tym wspominała i nawet oni sami mogą wystąpić w naszym imieniu z wnioskiem o takie dofinansowanie, ale to dopiero po nowym roku z nowych funduszy, najczęściej za fakture płaci się samemu a oni zwracają ( w tym roku było to nawet 4,5 tys ) ale i tak nie ma gwarancji że się dostanie, w każdym razie wszedzie jest kwestia dochodu, tak czy inaczej bedziemy coś myśleć
sami tez jakieś "zaskórniaki" posiadamy odłożone na czarna godzine więc nie jest tak źle;-)
tylko wk....a mnie ta cała nasza służba zdrowia bo jestem pewna że jest wiele osób, rodzin które nie mogą sobie na coś takiego pozwolić i jak przychodzi co do czego to płać człowieku sam

a i dostaliśmy już zawiadomienie i 1.12 mamy się stawić na komisji, szybko bo wniosek składałam 16.11

eagle przepraszam juz doczytalam <zawstydzona>:zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Oby komisja pozytywnie rozpatrzyla wasza prosbe, co za masakra z ta refundacja, juz nie mowie ze starszym osobom ale taki maluszek dla ktorego aparat jest kwestia prawidlowego rozwoju powinien stac na pierwszym miejscu..Moze uzyj tego jako argumentu przed komisja?:tak: Trzymam za was kciuki, najwazniejsze ze teraz Tomus bedzie sie powoli mogl przyzwyczajac do nowego swiata dzwiekow i glosu kochanej mamy:blink:

koriander kochana nic się nie stało
ja też czasami coś nie doczytam lub przeoczę czytając w biegu a potem gafa jak ostatnio z kredytem gosiagro ;)

athena mój pracuje na etacie plus umowy na zlecenie

słyszałam że w tym roku dochody nie powinny przekroczyć chyba 1 tys na osobe/ na miesiąc
a tyle to mój nie zarabia :) a nie wiem jak będą brane moje pod uwagę bo po świętach idę na wychowawczy
oj kochana to będę cię zamęczać pytaniami w razie czego ;)

Ostatnia edycja:
To dochodowo pewnie będziecie przekraczać kwotynp. do rodzinnego 583zł
właśnie zobaczymy dokładnie jak wezmę zaświadczenie ze skarbówki, a mimo ze do podziału jest na 4 osoby to jak o grosze przekroczy to d..pa

a orientujesz się może jak będę składać wniosek po świętach lub po nowym roku ( w zależności ile mi policzą urlopu wypoczynkowego) to za który rok mam dołączyć zaświadczenie z US za 2009 jeszcze czy już za 2010?

Ostatnia edycja:
Mówię dzień dobry
Ja po jazdach, było fajnie, wróciłam cała, instruktor mnie chwalił;) doczytam Was później bo teraz zmykam na zakupy:)
miłego popołudnia

reklama
Rzeczywiście cisza jak nigdy!!:)

Lena bez nabijania się poproszę;P W końcu to _avena_ pobiegła do HM po dres HK:))))
karo jak tam rozmowa?

Matko my spędziliśmy dzisiaj 5 godzin na dworze(korzystając z ostatnich dni w miarę ładnej pogody), z czego z godzinkę w centrum handlowym:) Jaka mała była zachwycona jak matka ją z wózka w końcu wyciągnęła i mogła sobie oglądać buty;P To prawdziwa kobieta się robi:) A teraz padła jak kawka z nadmiaru wrażeń, bo w dzień mało spała, może z 2-3h, to może noc ładnie prześpi, przydałoby się wyspać chociaż w sobotę;)

Ostatnia edycja:
Do góry