reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Lena - śnieg?? <wow>;) U nas nie ma, ale to może i lepiej:)

Gosiagro - to już rozumiem czemu Maja jest teraz taka ruchliwa;) Nieźle Ci dawała popalić;)

emalia- przykre z pieskiem:( Ale mam nadzieję że uda Ci się utrzymać przy życiu tego maluszka;)

Wróciliśmy ze spaceru, masakra jak zimno na dworze, chyba muszę zainwestować w termometr naokienny:) Mała jeszcze sobie dogorywa na dole przy drzwiach, a matka przy otwartych drzwiach nasłu****e;)
Dziewczyny przepraszam, ale trochę nie mam czasu na doczytanie w wątku o karmieniu o glutenie? Kupiłam małej dzisiaj słoiczek Warzywa z kurczakiem i kaszką przenną, jest po 5.miesiącu no i jest z tym glutenem. Czy wy już dajecie takie słoiczki dzieciaczkom?

reklama
u nas tez pruszy snieg
zapowiadaja mrozy i snieg
w srodkowych niemczech zasypalo drogi
zima sie rozkreca

Zdec ja nie daje takich sloiczkow i nie podam puki nie wprowadze glutenu

nadika - ja ze skazą walczę już dobre 4 miesiące. Musisz mieć świadomość tego, że białko krowie lub jego pochodne mogą być w bardzo bardzo wielu produktach. musisz wyeliminować wszystko. Pamiętaj, że w margarynie jest serwatka więc wszystkie produkty zawierające choć trochę margaryny odpadają, uważaj na jakiekolwiek wędliny bo w nich to jest cała masa uczulających składników. Dodatkowo obserwuj czy nie pojawia się alergia i na inne produkty,m u nas np. wyszło uczulenie na banany. Powodzenia...
A co do krostek to trochę czasu musi minąć aby poginęły. Diprobase jest ok, ładnie natłuszcza skórę,a to ważne

askut - ja też się czasem zastanawiam ile wytrwam ale w sumie po tylu miesiącach to się można przyzwyczaić :)
izia- jak kręgosłup?? lepiej?
Eliza
- śliczny Mikołajek!
Karo - chyba każda z nas się nie raz czuła tutaj pominięta, pisze nas tu kilkadziesiąt, pewnie jakby zliczyć to ponad 50 będzie,a czyta w ukryciu pewnie z dwa razy tyle! jak Milenka?
emalia - smutne wieści od Ciebie, powodzenia w zajmowaniu się szczeniaczkiem!
Lena - nie strasz tym śniegiem! A dużo go tam u Ciebie???
Konniczynka - super, że Emilka się obraca, mój leniuszek nie zamierza jakoś, za to się rwie do siedzenia...!
Koriander - oooo jaaaaaa rzeczywiście tylko miesiąc! nie strasz tymi zaspami! :) Udanego wyjścia! Oj jak ja bym chciała móc coś z cukierni zjeść.. Póki co marzenie ściętej głowy

Uciekam bo Nelcia obudziła się po drzemce,a le ma dobry humorek, leży i gada do siebie :)

Lencja]a jakiej margaryny używasz? rozumiem ze dajesz malej inne jedzonko niz mleko tak? bo moj lekarz odradzil i w sumie nie wiem co mam robic.
qq87cwa1hz3qambd.png
[/url]

Ja też walczyłam i nadal walczę ze skazą. Margarynę bratowa poleciła mi Ramę z Oliwką i generalnie małej przechodziło.

Lena - śnieg?? <wow>;) U nas nie ma, ale to może i lepiej:)

Gosiagro - to już rozumiem czemu Maja jest teraz taka ruchliwa;) Nieźle Ci dawała popalić;)

emalia- przykre z pieskiem:( Ale mam nadzieję że uda Ci się utrzymać przy życiu tego maluszka;)

Wróciliśmy ze spaceru, masakra jak zimno na dworze, chyba muszę zainwestować w termometr naokienny:) Mała jeszcze sobie dogorywa na dole przy drzwiach, a matka przy otwartych drzwiach nasłu****e;)
Dziewczyny przepraszam, ale trochę nie mam czasu na doczytanie w wątku o karmieniu o glutenie? Kupiłam małej dzisiaj słoiczek Warzywa z kurczakiem i kaszką przenną, jest po 5.miesiącu no i jest z tym glutenem. Czy wy już dajecie takie słoiczki dzieciaczkom?

Ja już Jaśkowi dawałam taki smak Bobo Vity i jak na razie nic się nie stało :)

emalia - przykro mi z powodu suczki:-(, mam nadzieję, że szczeniak przeżyje! To czekamy na Jasia ząbki:tak:

Lena - zagłosowane

koriander - z chęcią bym do Brazylii pojechała <marzy> szczególnie ze zima się zbliża; ciacho mniam, mniam korzystaj zanim cie zasypia:-D:-D

ewela
- moja tez tak czadu nie dawała:)

zdec
- na filmiku to nie mój brzusio;-);-) ja słoiczków z glutenem jeszcze nie daje

Lencja]a jakiej margaryny używasz? rozumiem ze dajesz malej inne jedzonko niz mleko tak? bo moj lekarz odradzil i w sumie nie wiem co mam robic.
qq87cwa1hz3qambd.png
[/url]

Używam margaryny Beviva omega jest ok, Raisio Polska Foods Beviva Omega 3 i 6 - Margaryna - Opinie.e-commerce.pl - Raisio Polska Foods Beviva Omega 3 i 6
Co do jedzonka to ja już podaję bo za 3 tygodnie wracam do pracy i musi już coś jeść. Podaję już marchewkę, marchewkę i ziemniaki, ziemniaki i dynię a z owoców jabłko i jabłko ze śliwka suszoną, dodatkowo dostała już 2 razy odrobinę kaszki manny,a teraz dostaje kaszkę orkiszową, glutenową, bezmleczną.

emalia-przykro mi z powodu suni:-(
gosiagro-oj jak się szybko zapomina te brzuszkowe harce
koriander-marysia ma 4 latka:-Dale to i tak wcześnie wie jak ten sprzęt wygląda:-D
zdec-ja wczoraj dałam jakieś warzywka z kaszą jaglaną ale niewiem czy tam jest gluten:baffled:

reklama
emalia-przykro mi z powodu suni:-(
gosiagro-oj jak się szybko zapomina te brzuszkowe harce
koriander-marysia ma 4 latka:-Dale to i tak wcześnie wie jak ten sprzęt wygląda:-D
zdec-ja wczoraj dałam jakieś warzywka z kaszą jaglaną ale niewiem czy tam jest gluten:baffled:

Na słoiczkach jest zawsze z tyłu napis "zawiera gluten" lub "produkt bezglutenowy". Ja się tego doszukałam dopiero dzisiaj, przy okazji zgłębiania tematu glutenu ;P

Do góry