reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

W sumie ja bym bardziej preferowała Helios, ale mogę się też dopasować do Arkad, w sumie to nie dużo dalej i dojazd też w miarę mam:) Czyli Gosiu ty na 17:15 w razie czego w Heliosie, albo 17:45 w Arkadach? Wolałabym wcześniej żeby zdążyć wrócić na kąpanie małej;)

reklama
fajna ta promocja w arkadach, tylko ze jeżeli w arkadach to dopiero o 17:45 mogę bo mąż na 15:30 nie zdąży, jeżeli dla was to za późno to możemy pójść do Heliosa

W sumie ja bym bardziej preferowała Helios, ale mogę się też dopasować do Arkad, w sumie to nie dużo dalej i dojazd też w miarę mam:) Czyli Gosiu ty na 17:15 w razie czego w Heliosie, albo 17:45 w Arkadach? Wolałabym wcześniej żeby zdążyć wrócić na kąpanie małej;)

Dla mnie może być i helios o 17:15 :)

fajnie ze mieszkacie tak blisko dziewczyny ze mozecie sie spotkac;-)
no u nas radocha bo z mężem odzyskalismy wspólne spanie w sypialni hehe, tak na zmiane spalismy z małą, potem spała w pokoju obok sypialni a dzis juz druga noc w swoim pokju za jna drugim końcu bedzie spała;-) w koncu duża z niej panna a ja nie ukrywam ze brakowało mi męża przy boku...

zrobilam Małej posiew i bad ogólne bo zaczela marudzic przy jedzeniu i stracila apetyt,no i mocz mocno zasadowy i leukocyty wiec w posiewie beda pewnie bakterie,rano mamy wizyte u lekarza i bedziemy działać- intuicja matki nie zawodzi najwyrazniej, culam ze cos sie zmienilo u małj a to na pewno nie ząbkowanie

napisalam tylko kilka postow:)

co do glutenu ja wprowadzam raz dziennie ok 150ml. jak na razie nie ma zadnych niepokojacych reakcji. kupilam kaszke pszenna hipp.

u nas nocki sa super. 19-6 rano. czasami adas przebudzi sie po smoka albo na herbatke

dec - gratulacje pierwszego obrotu !!

u nas tylko sloiczki ida (nie mam jeszcze kuchni i gotowanie obiadkow stanowi spory problem)

fajnie ze mieszkacie tak blisko dziewczyny ze mozecie sie spotkac;-)
no u nas radocha bo z mężem odzyskalismy wspólne spanie w sypialni hehe, tak na zmiane spalismy z małą, potem spała w pokoju obok sypialni a dzis juz druga noc w swoim pokju za jna drugim końcu bedzie spała;-) w koncu duża z niej panna a ja nie ukrywam ze brakowało mi męża przy boku...

zrobilam Małej posiew i bad ogólne bo zaczela marudzic przy jedzeniu i stracila apetyt,no i mocz mocno zasadowy i leukocyty wiec w posiewie beda pewnie bakterie,rano mamy wizyte u lekarza i bedziemy działać- intuicja matki nie zawodzi najwyrazniej, culam ze cos sie zmienilo u małj a to na pewno nie ząbkowanie
Rzecvzywiście Twoja panna juz duża pół roku to masakara ale ten czas leci:)

Zdec ja bylam raz na fiolmie z erciem mnie tam sie podobalo duzo dzieciaczkow ktorys sobie poplakuje ktorys cycoli jeszcze inne sie bawia albo przewijaja wszystko na luzie i nikt sie placzem nie przejmuje, ja tam sie w srode wybieram bo potem juz pewnie nie bedzie okazji. Fajne smy pisze nuska :) Gratukluje obrotow

Emalia zdrowka I OCZYWISCIE ZAGLOSOWALAM

Kasiek slodki ten lobuziak naprawde

IIwka ciesze sie ze Alanek juz w porzadku

Lena okazalo sie ze moge glowowac tylko na jedno zdjecie

Liliti Sonia jest przesliczna chyba pierwszy raz ja widze

Madziak ale nabraliscie tempa z zebami

Gosiargo u nas zabawa w lozeczku byla jak Olaf zaczal wstawac i chodzic po lozeczku grzecznie kladlam go do lozka zapinalam spiworek a za chwile slysze smiech a maly spiworek rozpinal i spacerowala po lozeczku

Kasiulka masz straznika do spania widze

Lena skad az 2 tys ? tego becikowego jakies specjalne u Was daja ?

Ja przymierzylam 2 kombinezony pozyczone przez kolezanki jeden oddalam od razu bo nawet sie nie dalo malego wlozyc a drugi jest na styk nie ma szans dociagnac konca zimy pozostaje przymierzyc czapke ktora kupilam w pazdzierniku.... cos mam zle przeczucia.
Zaliczylam dzis kosmetyczke fajnie sie tak zrelaksowac :) po dyskusji z mezem skusze sie na rzesy doczepiane na 3 tyg wygladaja naturalnie a nie trzeba sie malowac wiec wstane rano z lozka piekna :) na razie zawsze mam opory przed wyjsciem z domu chocby do suszarni 2 pietra wyzej :) bez pomalowanych rzes bo mam wrazenie ze ich nie mam :) a tak bedzie luzik

reklama
Wczoraj Emilka spróbowała pierwszy raz czegoś poza mleczkiem mamy :-) Marcheweczka chyba niezbyt przypadła małej do gustu :-D Krzywiła się, była bardzo zaskoczona i niezbyt ucieszona, a ja miałam niezły ubaw :-D Zjadła może łyżeczkę, a po chwili jej się ulało i marchewka wylądowała na ubranku i moich spodniach :-D
Dziś zrobiłyśmy kolejne podejście i już było lepiej :-) Zachwytu może nie było, ale 3 łyżeczki zostały zjedzone :-)

widziałam ze niektóre z was podaja witaminki, moja córcia od ur dostaje vit D i bio gaje kropelki probiotyczne (te zniwelowaly całkowicie kolki jakie miała po moim mleczku;-) jako ze jesien nastała to dostaje wit c w kropelkach raz na jakis czas i od tyg omege-3 dla niemowlaczków;-) tą dostawała przez całe zycie płodowe bo mamusia regularnie łykała;-)mysle ze reszte potrzebnych skłaników bedzie miała z jdzonka- póki co pół roczku mineło zdrowiu i radości oby tak dalej!!! wam cos pediatrzy proponowali???
My tylko podajemy witaminę D. Mamusia za to nadal przyjmuje Feminatal N, więc Emilka wysysa witaminki z mlekiem mamy :-)
Dużo zdróweczka:tak:
magdziak Gratuluję drugiego ząbka!
My wciąż jesteśmy na etapie poszukiwania ziomali ząbali :-)
Zdec Nadal podajesz wit.K? Gratuluję przewrotów: mój leniuszek przekręcił się już dawno temu 3 razy z brzuszka na plecy i na tym się skończyło- teraz tylko na boczki.
emalia82 zagłosowane, dużo zdrówka!!!!!!!!!:tak:
konniczynka nie strasz !! Podium dla pierwszej zafasolkowanej czerwcowki nadal nie zajete wiec.. :-D:-D
Hehe, ustąpię pierwszeństwa innym :-D Za rok się zastanowię, ale wtedy pewnie już miejsca na podium będą zajęte:-)
Dziewczyny czy na badanie ogólne moczu i na posiew mocz musi być w 2 pojemnikach, czy wystarczy w jednym?Bo zapomniałam spytać
W dwóch
Kasiulka_1980 Śpiące królewny :-)
Kasiek1983 zagłosowane
Milka ale super musiałaś się poczuć po wizycie u kosmetyczki:tak: Ja się planuję wybrać na solarium, bo mi z bladości cienie pod oczami coraz większe się wydają, ale to ciągle plany :dry:

Do góry