reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

wpadlam tylko na chwilke zeby sie pochwalic mamy pierwszego zabolka:-)
Gratulacje:-)
ja to bym choc tydzien spokoju od zębó chciała, bo od początku listopada się zaczęło i końca nie widać ;/
Jak tak dalej pójdzie, to zanim Filipek roczek skończy, już ósemki będzie miał;-):biggrin2:
"22-26 tygodni (relacje- lek separacyjny)

Okres marudzenia może zacząć się już około 23 tygodnia i trwać około 4 tygodni. Typowe dla tego okresu jest na przykład to, ze dziecko źle śpi i wydaje sie mieć koszmary senne, jest nieśmiałe w stosunku do obcych, nie ma apetytu, nie chce, żeby zmieniać mu pieluchę czy ubranie.
Wszystko się zgadza i do tego dolegliwości wynikające z ząbkowania... Gdzie się podziała moja zawsze uśmiechnięta dziewczynka? Już za nią tęsknię:biggrin2:

reklama
Kurcze... czy już wszystkie bobaski mają ząbki??? U nas ani widu ani słychu...

Nie mogę wciąż uwierzyć że Majunia Gosi jest już taka ruchliwa że spaceruje sobie na rączkach wokół swojej osi i tak słodko pupcie podnosi do raczkowania... Jestem zachwycona! Zarazem martwię się czy mój bąbelek się dobrze rozwija skoro nic takiego jeszcze nie robi i nie zanosi się żeby tak robił w najbliższym czasie... ale w sumie kiedyś na pewno zacznie... jedne dzieci wcześniej a drugie później... tylko że Maja jest tylko starsza od Damisia o 10 dni... GOSIAGRO - mogę zapytać od jak dawna ona tak robi???

Czy któraś z Was bierze udział w Szlachetnej Paczce? My z mężem wybraliśmy już rodzinkę ;)
nie martw się, u nas tez ani nie ma ząbków ani się nie przewracamy z plecków na brzuszek i odwrotnie, jedynie na boczki, nawet gadać przestał.. taki leniuszek z niego, ale mysle że wszystko w normie...

U nas tez zebolków na razie brak. Przewroty zaliczamy baaardzo sporadycznie ale na boczki to a i owszem bardzo chętnie :)
Wczoraj byliśmy u znajomych którzy mają 3 miesiące młodszą córe :) zdjęcia na zamkniętym :)

U nas dzisiaj nocka koszmarna :/

lece bo maruda woła ... chyba dzien nie zapowiada sie lepszy...

Już nie wiem gdzie mówić Dzień Dobry : tu czy na zam.....
U nas nocka spoko....Polcia wstała 4.20....a w zasadzie zaczeła sie krecic....to ja obudzona zrobiłam jej mleko....a ona nic...oczu nie otwiera ani nie zaczyna gadac jak to ma w zwyczaju w nocy...Śpi...ale po jakiś 4-5minutach znów zaczeła sie krecic...Zjadła na śpiocha praktycznie 130ml....i spała dalej do 7.15....no i na tym koniec... :-)...Ale poszła spać wczoraj o 19.00 więc nie mam co narzekać

Co do tego lęku separacyjnego....to u nas by się zgadzało...tylko że wiek nie ten bo Polcia ma dopiero 20tygodni....No ale może jest taka "bystra" i szybciej to opanowała :-D
Dobra lecę znów na zamk.... hihi

Okulary mi się zepsuły !:(
Jestem załamana bo prawie nic nie widzę bez nich... Mam na sobie stare i czuję się w nich jak pijana:(
Jadę do wawy zamówić nowe , musiałam odwołać wizytę koleżanek bo przecież na ślepo ich nie przyjmę...
miłej niedzieli

To zapowiada się że będę mogła się zregenerować bo teściowa przyjedzie na chwilkę przed pracą żeby pozajmować się małą a ja wtedy idę spać!! :)

Właśnie w ddtvn mówili o najmniejszej wiosce w polsce (w woj. dolnośląskim) = Luboszów liczy 2 osoby, 3 psy i ileś tam pszczół :) (ot taka ciekawostka ;))

A odnośnie lęku separacyjnego to u nas jest to juz bardzo zaawansowane :( mała nie pozwala nam ani na chwile wyjść z pokoju bo od razu jest ryk... Spokojna jest jak jestem w pokoju nawet niekoniecznie muszę przy niej siedzieć ale jak tylko wyjdę za drzwi pokoju to <olaboga>...

Ostatnia edycja:
[
Kurcze... czy już wszystkie bobaski mają ząbki??? U nas ani widu ani słychu...

Nie moę wciąż uwierzyć że Majunia Gosi jest już taka ruchliwa że spaceruje sobie na rączkach wokół swojej osi i tak słodko pupcie podnosi do raczkowania... Jestem zachwycona! Zarazem martwię się czy mój bąbelek się dobrze rozwija skoro nic takiego jeszcze nie robi i nie zanosi się żeby tak robił w najbliższym czasie... ale w sumie kiedyś na pewno zacznie... jedne dzieci wcześniej a drugie później... tylko że Maja jest tylko starsza od Damisia o 10 dni... GOSIAGRO - mogę zapytać od jak dawna ona tak robi???

Czy któraś z Was bierze udział w Szlachetnej Paczce? My z mężem wybraliśmy już rodzinkę ;)

Natanek też jeszcze nie ma ząbków, a mojej siostry córka ma 9 m-cy i jeszcze ani jednego ząbka więc nic się nie martw co dziecko to inaczej, a im później wyjdą ząbki tym lepiej bo dziecko lepiej to znosi no i przede wszystkim ma mocniejsze ząbki. ponoć do roku powinien wyjść ząbek.

Ale tu dziś cisza a ja pracującą niedziele mam w dodatku siedze z małą dobrze że śpi mój wczoraj zabalował na piwku z koleżkami i zdycha taka jestem na niego zła :angry:że niebęde się do dziada odzywać:no:
Unas ząbka też niema ale starszym wyszły pierwsze koło 8 miesiąca więc pewnie teraz będzie podobnie:-)

Hejus obejus

A ja wczoraj obaliłam ze swoim 0,7 wodki i dobra była, i nawet sie dobze czuje

A i wcoraj wsytawiłam swoj wozek Quinny buzz na sprzedaz i 20min pozniej sprzedałam :szok: , wkurzał mnie juz tak,ze nie mogę na niego patrzec i wlasnie stad moje pytanko , bo mam zamiar zakupic Xlander , któras z was ma taki"?
WRZUCAM LINK AUKCJI - X-LANDER XA 2010 SPACERÓWKA TORBA + GRATIS (1323953896) - Aukcje internetowe Allegro

a i zakupic chce tez ten fotelik Bebe Confort AXISS (3-kolory) OD RĘKI Kurier 0zł (1329843472) - Aukcje internetowe Allegro

reklama
Dziewczyny byłyście już na wyborach?? Ja właśnie się wybieram i mam dylemat kogo wybrać na prezydenta miasta :-) Głosować na obecnego 3 kadencja czy nowego :-D :-D

Do góry