reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

nadika Wszystkiego najlepszego dla Natanka!!!!! stary chłop już się z niego zrobił ;-)
asnecja Najlepsze życzonka dla Krystianka!!!!!!!:-)
lena Niech teraz zdrówko i samopoczucie Wikuni szybciutko się poprawiają:tak:
Nie wiem, skąd bierzesz czas na robienie tylu pyszności- ja się od kilku tygodni nie mogę zabrać za upieczenie ciasteczek i przygotowanie pierniczków :no:

Jakaś zmęczona i zła dzisiaj jestem:wściekła/y:
Mała od 4 do 17 niewiele zjadła, do karmienia musiałam mieć anielską cierpliwość, bo wszystko wokół jest ciekawsze od cycka- po kilku łykach z piersi kończyło się zainteresowanie jedzeniem, a zaczynało siadanie i rozglądanie na boki. Dopiero o 17 Emilka zjadła porządną porcję mleka, po której była wieeelka kupa na całą pieluchę i ubranie...

Rano pojechałam na fakultet, na który zapisałam się dobrowolnie, myśląc, że będzie ciekawy. I się baaaardzo rozczarowałam:wściekła/y: Nigdy nie lubiłam fizyki, a się okazało, że te zajęcia prowadzi chyba wielki miłośnik fizyki i przez 2h musiałam słuchać rzeczy, które nie tylko były nudne, ale jeszcze zupełnie dla mnie niezrozumiałe:wściekła/y: Do tego jakieś 20 osób ścisnęli w małej salce z zamkniętymi oknami, a prowadzący korzystał z tablicy i kredy, więc byłam cała biała od pyłu i z zatkanym nosem :wściekła/y:Szkoda, że już nie mogę z tego fakultetu zrezygnować, bo kolejne zajęcia zapowiadają się równie "interesująco". MOŻE za 2 tygodnie nareszcie będzie to, co w opisie zajęć mnie skłoniło do zapisania się na nie:wściekła/y:
P. mnie jeszcze zdenerwował wieczorem...
I pogoda beznadziejna :wściekła/y:
Ech, ale marudzę:-) To takie do mnie niepodobne, że sama jestem zaskoczona:-D
Moje dziecko ma chyba koszmary, bo płacze przez sen:confused:

reklama
wpadlam tylko na chwilke zeby sie pochwalic mamy pierwszego zabolka:-)
gratulacje :)

jejku- u nas chyba trzeci do wyjścia się szykuje, na górnej dwójce krecha dziś była a chwilę temu zakończyło się mega wycie, dopiero Dentinox pomógł, i Fifi załapał butelkę, bo tak by chyba nigdy karmienie nie doszło do skutku

Madziak gratuluje zabka

Agi my mamy qunni i jestem bardzo zadoiwlona co prawda juz troche starszy model bo speedy a nie buzza

Lena ciesze sie ze z mala ok duzo zdrowka dla niej

A pelzajaca kula jest super chyba zamowimy taka u dzieciatka :))

U nas noc spokojna chodz maly obudzil sie ok 1 a ja ok 24 odciagalam melko do mrozenia ja nie potrafilam nic odciagnnac a on sie najadl tak ze mu z brody cieklo. Niesety przy odciaganiu do woreczka zorientowalam sie po fakcie ze cos mi cienkie na kanape i zanim zlokalizowalam skad leci bo poczatkowo myslalam ze spod nakladki masujacej wylecialo calkiem sporo okazalo sie ze mam dziurawy woreczek i cale mojej pompowanie zaczelo uciekac sporo zazylo wyplynac niestety

Pozdrawiamy i zyczymy spokojnej nocy

Kasia u Ciebie 3 zabek a unas nawet sie nie zapowiada jesli Eryk ma miec w takim czasie jak Olaf to mamy jeszcze 2 miesiace spokoju :)

gratulacje :)

jejku- u nas chyba trzeci do wyjścia się szykuje, na górnej dwójce krecha dziś była a chwilę temu zakończyło się mega wycie, dopiero Dentinox pomógł, i Fifi załapał butelkę, bo tak by chyba nigdy karmienie nie doszło do skutku
nam tez dentinox pomaga, inaczej Jas by w ogole nie zasnal, nie mowiac o piciu czy ciumkaniu smoka
ta dwojka wtedy okazala sie wychodzaca jedynka, musialam zle spojrzec:)
wpadlam tylko na chwilke zeby sie pochwalic mamy pierwszego zabolka:-)
gratulacje

a to cos co dochodzi do zabkowania, jakby dzieciaczkom jeszcze bylo malo:

"22-26 tygodni (relacje- lek separacyjny)

Okres marudzenia może zacząć się już około 23 tygodnia i trwać około 4 tygodni. Typowe dla tego okresu jest na przykład to, ze dziecko źle śpi i wydaje sie mieć koszmary senne, jest nieśmiałe w stosunku do obcych, nie ma apetytu, nie chce, żeby zmieniać mu pieluchę czy ubranie. Dziecko zaczyna widzieć i rozumieć różne relacje/stosunki."
Skoki rozwojowe w pierwszym roku życia niemowlęcia - osesek.pl - ciąża, noworodek, niemowlę, wychowanie i rozwój dziecka, rozszerzanie diety

u nas wszystko sie zgadza, biedne maluszki, dziasla bola i jeszcze kizia mizia w glowce

reklama
Do góry