reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

a muszę niestety przyznać że super:szok::-D Jak narzekałam na głęboki tak teraz po pierwszym spacerku nieźle, nieźle. Rączka coprawda nadal nie jest sztywna, (czy u Was też tak jest?) i na wybojach trochę ciężko się prowadzi jak dla mnie, ale podoba mi się bardzo wersja spacerowa, może to rekompensuje te minusy. Może to poprostu jest wózek do miasta, a na mojej pipidówie pełno dziurawych chodników, wózek ciężki a mnie niedługo większa wichura porwie:-p

emalia - u nas krzesełko pojawi się dopiero po chrzcinach

anecznik - właśnie miałam napisać o złotych myślach, ubiegłaś mnie. Oczywiście że miałam!!!!!! A na początku podstawówki pamiętnik, który dawało się innym dzieciakom żeby nabazgrali jakis wierszyk i narysowali coś:) Miałyście też???

Aniach - moja je coprawda tylko jeden posiłek z mm, robię jej 150 mleka i dosypuję kaszki, w sumie jest 180 i przeważnie zostawi troszkę na dnie, ja wiem może z 20, czyli wypije ok 130.

nadika - przy skazie odpowiednia dieta i luzik, nic się nie martw, tym bardziej że tak jak lekarz mówi to łagodna forma

Lena - mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze

Aa wracając do dawnych czasów: https://docs.google.com/present/view?skipauth=true&id=dftgr74_25fs46kfgw

Avena - Super ten link!!!!:) Szczera prawda:)

Jadę zaraz na zakupy:) Spożywcze i może jakieś ciuszki nabędę zbaczając z trasy leciusieńko:p
Miłej soboty

Ostatnia edycja:
reklama
My dzis tez bylismy u lekarza, z wynikami posiweu w koncu, stanu zapalnego nie widac, wsio ok,ale jak powiedzialam ile zjada mój malenki to sie za glowe złapała... czy to naprawde tak duzo? Je w dzien 4 razy po ok 200ml kaszki(raz zadszej,raz gęstszej) w porze obiadu ok 170warzywek. Pije mało. no i w nocy mleko ok 80-120...
Powiedziala,ze jak nie ma jeszcze5mies, to powinien zjadac na raz nie wiecej niz 150ml...Ale jak on ładnie zjada to mam mu nie dawac? Dajecie jakies okreslone miarki,czy tyle ile dziecko chce jesli ma apetyt?????????
Od kilku dni na wieczor dodaje do mleka prócz kleiku ryzowego,sinlac...nie wiem czy to dlatego,ale Fifi spi do 5.30,a dzis do 6,10,pozniej troche mleczka i dalej spac do ok 8.30!!!!!!!
Jestem wyspana jak młody bóg!hihi
Aa i mowila,ze w tym wieku juz nie powinien w nocy jesc,tylko tak jak robi Karo, podawac np soczek... co o tym myslice?
Co jeszcze chciala napisac,ale zapomnialam.Juz sters przedwizytowy sie powoli zaczyna, 3.grudnia znowu jedziemy do CZD...:-(

Mój maluch je po 150-180 ml raz dziennie kaszkę i obiadek cały słoiczek. Czytałam, że dziecko może jeść w nocy a nawet powinno jeśli jest głodne i dopiero kiedy skończy rok to można zamiast jedzenia podawać wodę aby go odzwyczaić. Mój od dłuższego czasu przesypiał całe noce bez jedzenia, niestety od dwóch dni mu się odwidziało i wstaje w nocy głodny :-( :-)

anecznik - właśnie miałam napisać o złotych myślach, ubiegłaś mnie. Oczywiście że miałam!!!!!! A na początku podstawówki pamiętnik, który dawało się innym dzieciakom żeby nabazgrali jakis wierszyk i narysowali coś:) Miałyście też???

Do tej pory mam dwa takie pamiętniki :-) dziewczyny często też zaginały rój kartki i pisały sekret :-) najczęściej było to 100 buziaków od chłopaków :-)

Dobra lecę laseczki, piernik sam się nie zrobi :-)

Witajcie ja dzisiaj czwrata??Jak nigdy:)
Pierwsze co Wiki jest juz po operacji....trzymała kuzynkę za palec po wybudzeniu...nic nie mówiła...w nocy tj. ok 3 obudziła się na dobre, jakaś taka szczęśliwa...byc może nie była świadoma co się z nią działo!!!Kuzynka mówi, że swoje rządy zaczęła wstawiać;)Heheh ona taka bystra!!!Póki co czuje się średnio....jest teraz na obserwacji...Chciałam podziękować Wam za modlitwy i kciuki...a zarazem przeprosić, że zasmuciłam wczorajszy dzień...
Ja lecę piec sernik!!!

Witajcie ja dzisiaj czwrata??Jak nigdy:)
Pierwsze co Wiki jest juz po operacji....trzymała kuzynkę za palec po wybudzeniu...nic nie mówiła...w nocy tj. ok 3 obudziła się na dobre, jakaś taka szczęśliwa...byc może nie była świadoma co się z nią działo!!!Kuzynka mówi, że swoje rządy zaczęła wstawiać;)Heheh ona taka bystra!!!Póki co czuje się średnio....jest teraz na obserwacji...Chciałam podziękować Wam za modlitwy i kciuki...a zarazem przeprosić, że zasmuciłam wczorajszy dzień...
Ja lecę piec sernik!!!

Ciesze się że już po wszystkim! Wiktoria jest dzielną małą dziewczynką... aż się chce żyć widząc jak radosne dziecko może być mimo ciężkiej choroby!!! :)

Tak na marginesie... nie mogę uwierzyć że Ty jesteś taka szczupła a non stop pieczesz jakieś dobroci! Nie wierze że ich nie jesz?!?!?!

Prosimy o głosy: TYM RAZEM DLA GAI http://pl.lennylamb.com/#chusty_do_noszenia_dzieci/konkurs/2062 ;)

Witajcie,
mój maluszek po ciężkiej nocce, brzuszek go bolał bo od wczoraj męczył się z kupką (ma zatwardzenie) ale na szczęście nad ranem zdołam zrobić kupkę :) męczył się strasznie.
Dzisiaj mija 6 m-cy jak Natuś jest z nami :) ale przeleciało :)

Lena ale dzielna dziewczynka z Wiktorki. Jest tak silna i dzielna że nie ma innej możliwości jak ta że wszystko będzie dobrze!!

Oj teraz pisala kuzynka że strasznie ją boli....kurde ja bym chciała ten ból wziąć na siebie!!
Kasiek taka chuda to ja nie jestem...a wcinam za 10;)

reklama
A ja sie witam po beznaaadziejnej nocce, 7 pobudek !@#!:-( Wygladam jak zombi, na szczescie maz w domu, tak na siebie popatrzelismy przy sniadaniu i w smiech :-)

Lena super ze juz po wszystkim teraz tylko niech mala wraca szybko do sil! bedzie dobrze
nadika sto lat sto lat dla kochanego Natanka, wspolczuje zatwardzenia wiem jaki to problem jak dzieciaczek sie tak meczy :-(

Pamietniki takie male podluzne oj to byly czasy, i te zawiniete rogi rzeczywiscie :tak:
Na dole roze
na gorze fiolki
a my sie kochamy
jak dwa aniolki

i takie tam...

Milego dnia!

Do góry