reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Ja krzesełko chyba takie kupię. Tzn moja mama pod "chalinkę"
KRZESEŁKO DO KARMIENIA Z FUNKCJA BUJANIA SKLADANE (1312399548) - Aukcje internetowe Allegro
AniaCh - Ja kaszki nie daję jeszcze bo Jasiek nie chce jej jeść (żadnej , 3 inne smaki lezą) Je mm raz 150ml raz 180 5xdziennie
plus pełny obiadek czyli zupka z mieskiem i po godzinie deserek (po słoiczku) , więc nie wydaje mi się by to byo duzo

Jasiek właśnie zrobił mega kupę!!! O tej porze (łoo rany) Pierwszy raz... i obudził się specjalnie na tę okoliczność:p:)
Ja uciekam oglądac Saharę
Lenka - i jak wiktoria?? Wiemy coś więcej? Wybudzona znaczy że po operacji biduleńka:) Jesteśmy z nią myslami cały czas

reklama
avena - jak się spacerówka spisała?
a muszę niestety przyznać że super:szok::-D Jak narzekałam na głęboki tak teraz po pierwszym spacerku nieźle, nieźle. Rączka coprawda nadal nie jest sztywna, (czy u Was też tak jest?) i na wybojach trochę ciężko się prowadzi jak dla mnie, ale podoba mi się bardzo wersja spacerowa, może to rekompensuje te minusy. Może to poprostu jest wózek do miasta, a na mojej pipidówie pełno dziurawych chodników, wózek ciężki a mnie niedługo większa wichura porwie:-p

emalia - u nas krzesełko pojawi się dopiero po chrzcinach

anecznik - właśnie miałam napisać o złotych myślach, ubiegłaś mnie. Oczywiście że miałam!!!!!! A na początku podstawówki pamiętnik, który dawało się innym dzieciakom żeby nabazgrali jakis wierszyk i narysowali coś:) Miałyście też???

Aniach - moja je coprawda tylko jeden posiłek z mm, robię jej 150 mleka i dosypuję kaszki, w sumie jest 180 i przeważnie zostawi troszkę na dnie, ja wiem może z 20, czyli wypije ok 130.

nadika - przy skazie odpowiednia dieta i luzik, nic się nie martw, tym bardziej że tak jak lekarz mówi to łagodna forma

Lena - mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze

Aa wracając do dawnych czasów: https://docs.google.com/present/view?skipauth=true&id=dftgr74_25fs46kfgw

Ostatnia edycja:
Kochana, mogłabyś mi opisać jak wygląda ta wysypka Natanka? Mój mały ma taki suchy lekko zaczerwieniony placek na skroni on 2 tygodni, i tam gdzie jest zarys włosków ma ciągle suchą skórkę i wiem że go to swędzi bo się tam non stop drapie... też myślałam że skaza to jest na początku, a to może być teraz? Zaznaczę że karmię tylko mlekiem modyfikowanym praktycznie od początku...

Natan na początku dostał na policzkach takie coś podobnego do liszaja, zaczerwieniona, trochę szosrstka i świecąca się skórka, potem dostał niżej wokól szyi coś podobnego i teraz ma już w zgięciach kolan i gdzieniegdzie na rączkach.
W dotyku jest to wyczuwalne - taka szorstka skórka, w niektórych miejscach ta skórka robi się trochę ciemniejsza od ciała, no i jak pisałam wcześniej trochę się świeci. Po kąpaniu najbardziej widać zaczerwienienia bo chyba wtedy najbardziej się podrażnia. Ja od początku karmię piersią, w sumie było ok, do czasu jak rozszerzyłam dietę. Pediatra mówiła że najczęściej skaza pojawia się po 3 tygodniu życia ale później też może się pojawić. Mówiła że ma nawet pacjentów 6-cio letnich ze skazą.

Kasiek,myślę,ze to może być skaza. Jakim mlekiem karmisz?Alergi pokarmowa,moze ujawnić sie dlugo po 'przyjmowaniu' produktu. Taka sucha, zaczerwieniona czase skurka,lub drobne pryszczyki to wlasnie objawy skazy. Smaruj to malenkiemu, ja uzywam masci 'Alantan',albo cholesterolowej. Na buzke wole alantan. Moj miał wokół uszek i na policzkach,az mu sie strupy robiły,biedaczek. Dobranoc.
A 3mam kciuki za Wiktorię. Biedne maleństwo ;(

Kasiek,myślę,ze to może być skaza. Jakim mlekiem karmisz?Alergi pokarmowa,moze ujawnić sie dlugo po 'przyjmowaniu' produktu. Taka sucha, zaczerwieniona czase skurka,lub drobne pryszczyki to wlasnie objawy skazy. Smaruj to malenkiemu, ja uzywam masci 'Alantan',albo cholesterolowej. Na buzke wole alantan. Moj miał wokół uszek i na policzkach,az mu sie strupy robiły,biedaczek. Dobranoc.
A 3mam kciuki za Wiktorię. Biedne maleństwo ;(

Karmię Bebilonem... w poniedziałek idę do pediatry, musi mi to wyjaśnić bo spać nie będę mogła...

Karmię Bebilonem... w poniedziałek idę do pediatry, musi mi to wyjaśnić bo spać nie będę mogła...
Bebilonem pepti?
Ja tez. I tez po jakims czasie z tym mlekiem Filip dostawal wysypki i tych suchych pierścieni, na dodatek wciaz pojawia sie śluz w kupie...;/ Mowia,ze pownien byc na calkowitym hydrolizacie-nutramigenie,ale on go nie chcial za nic pic,wiec zostalam przy tym, mam nadzieje,ze nie zaszkodze mu tym zbytnio.

witam po przerwie

nadal zabiegana i zajęta porządkami ... ale chcę wszystko zrobic zanim wrócę do pracy, żeby z Małą spędzać jak najwięcej czasu

podczytałam troche, trzymam kciuki za Wiktorię!

Natalcia rośnie, choć ostatnio mało przybiera (60-100g) na tydzień, niestety "popsuła" się ze spaniem - i budzi się koło 2, poprzytulam, pogłaszczę i zasypia tak do 5 ...
waży już 7 kilo i mierzy 66 cm:)
ząbków nie zauważyłam więc nadal czekamy ...
no i rwie się do siadania:) a przewracać nie chce:(

Lena Trzymam kciuki za Wikunię. Będzie, MUSI być dobrze!!!!!!!!!!!!!!

Tylko ja tutaj słuchałam Mr Big i obwieszałam szafę ich plakatami? Nawet miałam 2 kasety i zeszyt, do którego wklejałam wszelkie wycinki z gazet (Bravo, Popcorn) o Mr Big, a wokalista Eric to była moja wielka miłość:-D:-D:-D
YouTube - Mr. Big - To Be With You
Ciacha z gołymi klatami:-D:-D:-D
Ech, i chyba do pamiętników starych też zajrzę. Głupoty tam wypisywałam...:zawstydzona/y: Złote Myśli też gdzieś chyba jeszcze mam:tak::-D I taki pamiętnik na wierszyki pewnie też:tak:
Emalia zagłosowane
iiwka u córci mojej koleżanki było podobnie: kupki ze śluzem, potem pasemka krwi. Dostała skierowanie do szpitala na obserwację. Spędziła tam 3 dni- koleżanka odstawiła mleczne produkty, zrobiono córeczce badania krwi, usg brzuszka i nic nie wykryto. Po wyjściu z szpitala koleżanka zaczęła pomału znowu wracać do mlecznych produktów i wszystko jest na razie ok.:tak: Mam nadzieję, że u was też będzie dobrze:tak:

reklama
wczoraj ostatnia, dziś pierwsza?!:szok::szok::szok:

Wczoraj byłam za P. w pracy. Co najmniej rok żadnych kursów nie prowadziłam i zapomniałam, że właściwie to lubię przekazywać wiedzę ;-)Szkoda, że gardło mnie teraz boli:-D
Za to dziś dla odmiany będę słuchaczką na wykładzie... na szczęście tylko 2h:-D

Do góry