reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Wszystkiego naj dla solenizantow !!!

Nadinka te zatwardzenie pojawilo sie po jakim jedzeniu bo widze ze deserki zostawilas

Gosiargo u nas kupon ok 7 :)) ale cos dzis nie widac...

Kajdusia chyba Ci plywaczka rosnie moze zalatwi nam pare medali :))

U nas noc spokojna spanie od 20 do 7.15 niestety jedna piers ciagle pelna Eryk nie radzi sobie z takimi ilosciami moze przed drzremka oprozni obie oby. Wprowadzamy deserki i musze Wam powiedziec ze baaaaaaaardzo ciezko nam idzie a jeszcvze musza przed grudniem dojasc zupki. Z trudem udaje mi sie w niego wepchnac 1/4 sloiczka a gdzie tam cale 2 w ciagu jednego dnia.

reklama
u nas tez kupa miedzy 6 a 7 co budzi Jaska i juz spac mu sie nie chce
dzisiaj ja wstawalam a maz dosypial

kaszka tez nie dziala, budzi sie max co 5 godz. a najczesciej co 4 czyli normalnie

Kajdusia super plywak, a ja mam takie glupie pytanie, nie boicie sie ze dziecko zawieje po tym basenie? ja chcialabym z Jasiem sie wybrac ale wlasnie tego sie boje, moze glupie te moje obawy...

Lena bardzo wspolczuje, nie rozumie tego swiata

No to z tą kupą to widzę że większość z nas tak ma. U nas jest w okolicach 6 i też zazwyczaj rozbudza małą i już nie chce spać:)

Co u mnie... czytam was codziennie :) wiem wiem mialam pisac i wogole bo maz na urlopie ale jakos ten czas mi ucieka i co tylko siade do kompa to albo gdzies sie wybieramy albo ktos przychodzi do nas albo maz np. odsypia nocke (bo on ma nocne dyżury przy Julce :) na urlopie :p) a ja zajmuje sie mala i jak siadam za napisanie czegos to zaczyna marudzic (tak jak np. teraz :p ale moze mąż już wstanie jak uslyszy zawodzenia córy ;)).
Z nowinek to dzisiaj idziemy na obiadek na miasto i na imprezke wieczorem :D Malutka zostaje z teściową a wieczorem teściowa przyjeżdża do nas na noc :D i pewnie zostanie dopóki nie odeśpimy sobie ;) wiem wiem mam zaje... teściową :)
Gratuluje ząbków, przewrotów i przespanych nocek :)

ok uciekam bo marudzenie zamienia sie w płacz... :/

No i jak mam chwilkę na BB to tu cisza, że hohoho to chyba oznaka dłuugiego weekendu ;)
Nic to idziemy do łóżeczka, może uda się by Nelcia zasnęła bo już zmęczona nieco i długo aktywna.

Tez się do życzeń dla Majeczki i Tomusi dołączamy!

Wszystkiego naj dla solenizantow !!!

Nadinka te zatwardzenie pojawilo sie po jakim jedzeniu bo widze ze deserki zostawilas

podawałam małemu różne obiadki, np zupka jarzynowa (marchew, ziemniak, pietruszka, trochę por, czasem indyk), marchewka powodowała u niego twardsze kupki więc zawsze dostawał na deserek jabłuszko i było ok. Niedawno ugotowałam mu ryż z jabłkiem i indykiem i myślę że po tym ryżu dostał zatwardzenia. Już nawet nie podaje mu kaszki ryżowej bo się boję, poczekam aż mu się unormuje i wtedy znów zacznę stopniowo wprowadzać

reklama
Ja tez tylko na chwilke bo maz ma wolne wiec idziemy na dlugi spacer i przy okazji "obmacam" te sukieneczki z HM zeby sie na zywo przekonac jakie sa.:-D
nadika u nas ryz i marchewka wywoluja niesamowite zatwardzenie a ryzu to trudno unikac bo jest we wszystkich sloiczkach (nawet jablko ma dodatek maczki ryzowej czesto). Marchewka czesto powoduje problemy brzuszkowe. Koniecznie dopajaj, bo u nas to zdecydowanie pomaga im wiecej wypije tym latwiej kupka wychodzi
zdec ja bym nie budzila az tak sie pupcia nie odparzy a skoro malej nie przeszkadza to spoko :)
LEncja u nas tez sie zdarza taki dzien ze nic nie chce jesc a z piersi cmoknie pare razy, nie wiem o co chodzi..:sorry:
Kajdusia ciesze sie ze Malgosia robi takie postepy i ze ci humor wrocil :) A co ci za pomysly chodza po glowie, pochwal sie :-)

STO LAT DLA MAJUSI (6MCY!!!!) I TOMKA

Ostatnia edycja:
Do góry