reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

reklama
Ja sie witam dzisiaj u nas nie ma swieta narodowego za to jest Sw Marcin, i wieczorem beda chodzily po domach male dzieci z lampionami, spiewaly sliczna piosenke za co dostaja slodycze :tak: Slicznie to wyglada, takie maluszki w ciemnosciach ida i spiewaja :-) Tu zdjecie z zeszlego roku
mid47sintmaarten2_JP_28442k.jpg

Agast, kasiajanicka wszystkiego najlepszego dla mezow :tak:
kreatorka Nina jest przeslodka!!!

gosiagro milej wizyty, na pewno Majusia wroci szybko do normy :-)

avena pokaz nam koncowy efekt zaproszen jak sie uda ;-) super ze juz sa!

konniczynka gratuluje obrotow u nas tez pelno baczkow przy okazji :-p

Kajdusia jak zdrowko Piotrusia?? buziaczki dla niego.

ewelinka ale mi strachu napedzilas ja sie stresowalam zeby mi sie udalo pol roku karmic, pol roku powoli mija i juz sie stresuje jak mi sie uda przestac:szok:

emalia spoznione ale serdeczne zyczenia dla Jasia!! I zaglosowane oczywiscie

Ostatnia edycja:
umowa skonczyla sie jak byla w polowie macierzynskiego
więc z tego co mi się wydaje to nie ma podstaw żeby ją straszyć ale nie jestem do końca pewna
no właśnie gdzie macie tą ładną pogodę
ewelinka ja też jeszcze w łóżku młody u siebie a mały u siebie także spoko
no właśnie woła ale długo pospał brrrrrrrrr

dziewczyny... szukam pocieszenia..

mam straszne wyrzuty sumienia, że czasem zdarza mi się zostawiać małego z tatą (świetnie sobie radzą obydwoje) i wychodzić tu na zakupy tu na kawkę etc... w sumie nie robiłam tego długo i znów nie będę ale teraz jakoś moje znajome spostrzegły że nadal też jestem człowiekiem i warto mnie trochę 'utowarzyśnić' no i tu wyskoczyłam na ciuchy na 3h, dzień później na urodzinową kawkę i piwko .. czy Wy też tak macie, że pomimo iż wiecie że nie musicie być ze szkrabami 24h/dobę to jak gdzieś wychodzicie macie do siebie żal i czujecie się jak wyrodne matki :-(?

jak napiszecie, że Wy nie wychodzicie bez maluchów to chyba się załamię ;-(
Ja jak była w Polsce tą małą zostawiałam z dziadkami...Wracałam w pospiechu...a tu dziecię najedzone...radosne, uśmiechnięte....A też miałam wyrzuty sumienia...a niepotrzebnie moim zdaniem...Teraz kiedy wróciłam do UK...i nie mam tu rodzinki no niestety wszędzie z Polą....Raz tylko P. z nią został a ja wyszłam do sklepu....ale też już nie miałam wyrzytów sumienia

Izia - Ja własnie też i nie mogę spać:( Wszystko robię sama ostatnio mojemu ukochanemu Panu i władcy się nawet buteleczek nie chce umyć... Jak mu od 3 dni mówię wieczorkiem że jego kolej mycia butelek to ten od razu ZASYPIA!!! Dzisiaj miał wywiesić pranie i umyć butelki 3 razy mu zwracałam uwagę i co? i zasnął... Wrrrr chyba za kare każę mu dzisiaj spać na kanapie jutro wstanie "połamany":p Zemsta musi być!
Kochane tak naprodukowałyście że nie nadgonię! Cały dzień dzisiaj z Jasiem się bawiłam a w przerwach na drzemkę troszke ogarniałam st\prawy bieżące...
Szkoda że jutro dzień świąteczny bo mam straszną chęć na zakupy i rajd po lumkach... W piątek chyba zostawię mego PANA z Jasiem i ruszę w miasto. Pisze się któraś z Wawy???? Pokażę Wam me "tajne" miejsca zakupowe:)
cytrusik - no co TY!!! Ja wypadam na zakupy co tydzień w sobotę a czasem nawet i w niedzielę Kochana to normalne że musimy troszke odpocząć od monotonii! A ja mam tak że jak jakies dziecko zapłacze to od razu chcę do domu!!! A jak wracam o cały czas poświęcam małemu az do "nocnego snu" bo taka jestem stęskniona i z wyrzutami!
Uciekam spróbować zasnąć ... Jak myślicie zostawić Go śpiącego na kanapie?
edit : Dziewczyny w jakie "farmiarskie" gry gracie bo chyba się skusze na sianie marchewki:) .. może jak czas pozwoli...

I co został na kanapie???? hehehe...Oj jak by mój mi marudził że nie chce myć butelek czy coś innego to by nieźle po uszach oberwał....

Czyżby czerwcówki jeszcze spały?? :-)

Skoro się do północy przed kompem siedzie :-) :-) a tak poważnie to też nie mogłam wczoraj zasnąć przez mojego faceta a potem to już sama zaczęłam sobie jakieś głupoty wkręcać.
Fajnie że dziś święto mój ma wolne to zajmie się małym, a ja zajmę się domem bo już o to wręcz błaga :-) Chyba że ja ucieknę z Kamilem na spacer a nasz pan będzie działał w mieszkaniu. Oj ciężki mam dylemat :-) :-D
Ja bym poszła z małym na spacer....a facet niech chatkę ogarnia...ale dziś tak mówię bo mam mega lenia....!!!! MEGA!!!! Przez pogodę chyba...Bo ciemno i leje, ze szok!!!

No i ja oczywiście jak zawsze nie śpię od 6:30, chyba nasze dziecko nie wie co to święto i nie wie że wtedy można dłużej pospać:(
Zaraz biorę się za pakowanie, bo jedziemy dzisiaj do rodziców;) Życzę wam miłego dnia. Odezwę się wieczorkiem;)
Miłego pobytu u rodzinki!!!
agast, kasiajanicka - pomyślności dla Waszych połóweczek!!!! To mi przypomina że szwagier ma imieniny!!!!Muszę dryndnąć!!!!
gosiagro - mam nadzieję, że Majeczka znów się przestawi i zpaewni swoim rodzicom spokojne dyżury i przespane nocki :-D
emalia, lenka - zagłosowane!!!
kreatorka - NINA cudeńko....Jak ja uwielbiam imię Nina ...Chciałam żeby Polcia miałą tak na imię ale rodzince bardziej odpowiadała Polcia i zostałam przegłosowana....Ale jeśli będę mieć drugą córe to już na 100% Ninę...Nie odpuszczę!!!
koriander - u nas dziś też normalny dzień...Nie ma święta NIepodległości ale nie ma też św Marcina...a szkoda bo to chyba piękna tradycja...coś jak u nas helloween
AniaCh- GRATULUJĘ DRUGIEGO ZĄBALA!!!!!
ewelinka - rozumiem że zguba w postaci męża się znalazła...To fajnie....I zazdroszczę tego leżakowania!!!!
Miałam komuś jeszcze odpisać...ale mała zapłakała przez sen poszłam sprawdzić i jak wróciłam to już zapomniała....Czyjeś dzieciątko miałam pochwalić....Hmmm...Nie pamiętam!!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

edit: Już wiem!!!!
Stella - przystojniak z Eryczka...no i miłego pobytu nad morzem!!!!

Ostatnia edycja:
Zamówiłam zaproszenia na chrzest na allegro ze zdjęciem malutkiej i dzisiaj przyszły, wszystko pięknie ładnie ale jednego brakowało!!!! I to dla chrzestnego, były za to dwa "dodatkowe" w gratisie, bez danych tylko z miejscem na wpisanie, tak sobie myślałam że wykorzystam je i sama wpiszę, ale napisałam maila że nie wydrukowali jednego zapro i spoko przeprosili i w trybie natychmiastowym wysłali dzisiaj:-)
Ja z tym allegro to już mam nieźle, listonosz jak nikogo nie zastanie to juz sam podpisuje się za mnie i zostawia paczkę w umówionym miejscu:) Ostatnio go uprzedzałam że do końca grudnia siedzę w domu więc jeszcze się do mnie nachodzi, hehehe. To w ogóle najlepszy przyjaciel mojego pieska, Abi go zawsze obskaka:)

u mnie listonosz tez sie sam podpisuje hihi

a jakie zaproszonka zamowilas ? pochwal sie :-)

emalia zagłosowane :tak:

głowa mnie cos boli , maly dał koncert z rana :shocked2::dry:

chłop w domu ,wiec same roumiecie :dry:

cześć ja na chwilkę, dziadek poszedł na spacer i mam z mężem chwilkę czasu dla siebie. Mąż ma 4 dni wolnego:)))

Moze uda mi się wiecorem zajrzeć jak mały zaśnie.

Miłego dnia, nie naprodukujcie za dużo

Aaaaa drugi ZĄB!!!!!!!!!
gratulacje
ale szybko wychadza zabki maluszkom
Ja sie witam dzisiaj u nas nie ma swieta narodowego za to jest Sw Marcin, i wieczorem beda chodzily po domach male dzieci z lampionami, spiewaly sliczna piosenke za co dostaja slodycze :tak: Slicznie to wyglada, takie maluszki w ciemnosciach ida i spiewaja :-) Tu zdjecie z zeszlego roku
u nas tez St. Martin Tag dzisiaj, dzieciaki chodza z latarniami ale po ulicy, takie procesjce robia jak ciemno
po domach chodza w halloween, zeby cuksy dostac
w tym roku dalam troche mniej i dostalam jajem w okno:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::-)
J
I co został na kanapie???? hehehe...Oj jak by mój mi marudził że nie chce myć butelek czy coś innego to by nieźle po uszach oberwał....

Ja bym poszła z małym na spacer....a facet niech chatkę ogarnia...ale dziś tak mówię bo mam mega lenia....!!!! MEGA!!!! Przez pogodę chyba...Bo ciemno i leje, ze szok!!!
no mi tez sprobowalby tylko marudzic myjac butelki, w koncu to NASZE dziecko i tatus tez obowiazki musi miec, ale troche z nim walczylam zanim to zaczail
co do lenia to mam tak samo, ciagle jeszcze w pizamie i nic mi sie nie chce
mialam tez okropny problem ze wstaniem, tata wzial Jasia, ubral i ogladali telewizje, juz mu to wybaczylam
a ja spalam do 9:30 a takie glupoty mi sie snily, jakis facet z pistoletem i ja z Jasiem na rekach z nim walczylam
widzę ze dzisiaj cisza ja też spadam ubieram chłopaków i jadę do rodziców na obiadek
dobrze Ci, ja niestety obiad musze sama robic,
cześć ja na chwilkę, dziadek poszedł na spacer i mam z mężem chwilkę czasu dla siebie. Mąż ma 4 dni wolnego:)))

Moze uda mi się wiecorem zajrzeć jak mały zaśnie.

Miłego dnia, nie naprodukujcie za dużo

no, kochana to przyjemnosci z mezem;-)

reklama
Muszę się pochwalić :-):-):-) dziś miałyśmy pierwszą przespaną noc:-):-):-) Nie licząc krótkiej płaczliwej przerwy ok.22, mała spała od 20 do 7.30:-):-):-) Ja się oczywiście budziłam w nocy i nasłuchiwałam, czy oddycha :-), a rano to piersi w rozmiarze duże E chyba były :-)
Ciekawe, czy to za sprawą nawilżacza powietrza- wczoraj pierwszy raz został użyty. Mam nadzieję, że to początek przespanych nocy, a nie pojedynczy wyczyn :tak:

konniczynka - 20 kilometrów z wózkiem:szok::szok: to ile godzin ty chodziłaś?
20km to ok.4h spacerkiem, więc wcale nie tak długo :-) Co jakiś czas robiłam takie spacery, że jedno karmienie było poza domem, a następne już w domu:-) Czyli średnio ok.5-6h:-)
kreatorka Ninka super, jakie ma udka pulchniutkie :tak:
stella Miłego wypoczynku:-)
napewno?Szefowa ja straszy ze ma mc wypowiedzenia
Jeżeli nie przedłużała umowy, to ona automatycznie wygasła, ale skoro umowa wygasła w czasie macierzyńskiego, a koleżanka dalej z niego korzysta, a nie z zasiłku macierzynskiego z ZUSu, to może umowę przedłużyła?
Aaaaa drugi ZĄB!!!!!!!!!
Gratulacje :tak:
u nas tez St. Martin Tag dzisiaj, dzieciaki chodza z latarniami ale po ulicy, takie procesjce robia jak ciemno
po domach chodza w halloween, zeby cuksy dostac
w tym roku dalam troche mniej i dostalam jajem w okno:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::biggrin2:
:-D:-D:-D:-D:rofl2::rofl2::rofl2: Aż się popłakałam ze śmiechu :-D:-D:-D:-D

Do góry