reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Muszę się pochwalić :-):-):-) dziś miałyśmy pierwszą przespaną noc:-):-):-) Nie licząc krótkiej płaczliwej przerwy ok.22, mała spała od 20 do 7.30:-):-):-) Ja się oczywiście budziłam w nocy i nasłuchiwałam, czy oddycha :-), a rano to piersi w rozmiarze duże E chyba były :-)
Ciekawe, czy to za sprawą nawilżacza powietrza- wczoraj pierwszy raz został użyty. Mam nadzieję, że to początek przespanych nocy, a nie pojedynczy wyczyn :tak:

20km to ok.4h spacerkiem, więc wcale nie tak długo :-) Co jakiś czas robiłam takie spacery, że jedno karmienie było poza domem, a następne już w domu:-) Czyli średnio ok.5-6h:-)
kreatorka Ninka super, jakie ma udka pulchniutkie :tak:
stella Miłego wypoczynku:-)

Jeżeli nie przedłużała umowy, to ona automatycznie wygasła, ale skoro umowa wygasła w czasie macierzyńskiego, a koleżanka dalej z niego korzysta, a nie z zasiłku macierzynskiego z ZUSu, to może umowę przedłużyła?

Gratulacje :tak:

:-D:-D:-D:-D:rofl2::rofl2::rofl2: Aż się popłakałam ze śmiechu :-D:-D:-D:-D

z tego co wiem ten zasilek przychodzil z Zusu wlasnie,umowy nie przedluzala.wg mnie ona wygasla,ale kurde ja sie nie znam
tymbardziej ze na umowie nie bylo ani slowa o okresie wypowiedzenia

reklama
z tego co wiem ten zasilek przychodzil z Zusu wlasnie,umowy nie przedluzala.wg mnie ona wygasla,ale kurde ja sie nie znam
tymbardziej ze na umowie nie bylo ani slowa o okresie wypowiedzenia
Jak ma umowę, na niej datę do kiedy i żadnej wzmianki, ze np. po tym okresie umowa przechodzi automatycznie na czas nieokreślony, a nowej nie podpisywała, to moim zdaniem jej szefowa coś kręci. Niech pojdzie do pracy z ta umową, pokaże, że wygasła i i w związku z tym ona już nie pracuje w tej firmie

emalia zagłosowane

cytrusik, kobieto ja jestem tego zdania, że chociaż dziecko to najcudowniejszy skarb na świecie, to wypoczęta, odprężona i mająca czas dla siebie mama to szczęśliwa mama, która ma więcej sił i energii na zajmowanie się dzieckiem. Ja niestety nigdzie nie wychodzę poza sklepem spożywczym i źle mi z tym. Korzystaj skoro masz taką możliwość. Czy dziecku krzywda się dzieje jakaś? Czy tyudzień Cię nie ma? kilka godzinek bez mamy to nic strasznego.

Ja tylko czekam aż przestanę karmić piersią i nie będę tak uwiązana, bo moje dziecko nawet po zupce czy deserku chce cyca, herbatki czy soczku się nie napije, cyc musi być i koniec.

stella- śliczny Eryczek

aniach- gratuluję drugiego ząbka Filipkowi

konniczynka- gratuluję przespanej nocy, ciekawe kiedy ja tak będę mogła napisać, u mnie jak zwykle do dupy

Jaki mam luzik:)))))

koniec luziku synek wrócił ze spacerku

Ostatnia edycja:
ja tak tylko na chwilkę bo nie ma teraz za bardzo czasu ale już zapowiedziałam mojemu że popołudniu to ja okupuję lapka to popisze coś więcej
a teraz tylko dla
Łukaszka, Kornelci, Ignasia i Igusi
najpiękniejsze życzenia i dużo uśmiechów każdego dnia:-)

Cytrusik - ja też tak mam że jak zostaje mały w domu to mam straszne wyrzuty sumienia że taka ze mnie wyrodna matka, zdaje sobie sprawę że mały pewnie cieszy się do dziadków i jest mu dobrze z nimi ale jakoś tak dziwnie się z tym czuję :/ może trzeba częściej go zostawiać żeby się samej do tego przyzwyczaić? Najlepsze że mój mąż to chyba w ogóle sumienia nie ma albo nawet mu coś takiego przez myśl nie przejdzie :/ I jestem sama z tym zamartwianiem się :D

Jejku jak ta Ninka wywija - teraz widze jaki z Julka leń jest hihi

A Eryczek też prześliczny!

Zmykam, mąż w domu to i posiedzieć nie można :/ to tak jakby mieć jedno dziecko więcej... :D

NAJLEPSZE ŻYCZONKA DLA MALUSZKÓW KTÓRE DZIŚ MAJĄ URODZINKI :)

Kornelko (Lencji)
Ignasiu (dotortki)
Lukaszku (Zyraffki)
Igusiu (Avenki)

ZYCZE WASM WSZYSTKIM DUZO RADOSCI I POMYSLNOSCI Z OKAZJI UKONCZENIA 5U MIESIECY! BADZCIE KOCHANYMI BOBASKAMI I POCIECHA DLA RODZICOW!:-)
Zobacz załącznik 299671

Aniach gratulacje 2go zabka!!:-)
Zyraffka a probowalas lyzeczka albo z kubeczka? u nas tylko tak picie idzie:baffled:

A ja wlasnie upieklam piernika na musie jablkowym jesoo jaki pyszny a jak pachnie swietami w calym domu!!:-):-)

images.jpg
pencil.png

Ostatnia edycja:
Kreatorka - fajne wygibasy Ninki

cytrusik - to nic złego że zostawiasz maleństwo z dziadkiem!!!!!

gosiagro - udanych odwiedzin :tak::tak::tak:

agast - najlepszego dla Twojej połówki

stella
- fajny Eryczek, odpocznij u mamy

kasiajanicka -
najlepszego dla męża

Aniach - gratuluję kasowniczka

Koniczynka - oby takich nocy było więcej

Koriander
- ale smaka narobiłaś, mniaaaammmmm

Zyrafka - Iga ewentualnie soczki popija ale tak nie bardzo jej to idzie

avena pokaz nam koncowy efekt zaproszen jak sie uda ;-) super ze juz sa!

a jakie zaproszonka zamowilas ? pochwal sie :biggrin2:

Oto zaproszonka, na fotce oczywiście Igulik, pierwsza strona to kalka, od spodu prześwituje tekst.

9eee4dcc9731f53fmed.jpg 7f0a2070ed579967med.jpg

Dla Łukaszka, Kornelki, Ignasia i oczywiście mojej Iguni wszystkiego najlepszego z okazji 5 miesięcy!!!!!!!!

Za godzinkę wybywamy w odwiedzinki do 2,5 miesięcznej Lenki, moze cyknę jakieś foto to się pochwalę wieczorem:-D:-D

reklama
Do góry