reklama
Katarzynajanicka, u nas też był jakiś czas temu problem, bo z przedniego koła powietrze uciekało, myślałam, że mamy przebite, mój M wziął koło i pojechał do wulkanizatora i się okazało, że wszystko ok, tylko chyba wentyl był źle wkręcony czy jakoś tak, w każdym razie od tamtej pory odpukać jest ok. Aczkolwiek chyba musimy nasmarować prawe koło, bo się coś kiepsko zaczęło obracać:/. Byłam taka napalona na X-landera, a teraz ogólnie to w życiu bym już tego wózka nie kupiła:/.
no ja też bym teraz nie kupiła. Głupia byłam a teraz jestem niezadowolona.
ewela- cwaniaków pełno wszędzie i to żerujących na emocjach, a co do wagi- super!!!
Anik- dużo zdrówka dla maluchów
Agi- gratuluję udanego szczepienia
katarzynajanicka- dzielny chłopaczek
AgentkaRR- a może spróbuj podać kaszkę na mleku łyżeczką?
emalia- gratuluję dobrych wieści, super
agast, stella- dużo zdrówka i radości dla maluchów!!!!
zyrraffka- oby Łukaszek tylko chwilowo marudny był;-)
ewuś- super chłopaki
eagel- będzie dobrze, musi być
izia- super foteczki
avena- mnie zostały o rozmiar większe i jestem załamana tym...;-( żadne staniki na mnie nie pasują, wszystkie chyba muszę wywalić...także zamiast 75 C zostało mi 75 D, a pom porodzie miała 80 G!!!!
u nas wszystko ok, Milenka poszła ładnie spać, a ja nadrobiłam BB, poczytam książkę i też niedługo się ululam....
Dobranoc
myślałam że jestem wyjątkiem i tylko mi nie pasuje x-lander ale widzę że więcej nasno ja też bym teraz nie kupiła. Głupia byłam a teraz jestem niezadowolona.
Karo - ja właśnie chce by zostały takie jak są teraz i liczę że tak będzie Buuu choć połowa niech zostanie
Witajcie ponownie tym razem wieczorową porą. dzieciaki spią, mąż w pracy na noc więc mam chwilke tylko dla siebie. Wkońcu nadrobiłam bb.
ewuś super chłopaki:-)
teraz to dopiero się zacznie uwazanie na maluchy, chyba najbezpieczniejsze miejsc dla to będzie podłoga:-)
jak tam po wizycie?
może próbuj go przetrzymać ze spaniem, albo budz po jakimś czasie. Ja z drugiej strony zazdroszcze ...mój jak w nocy przespi 2 godz to sukces, a w dzień to 30 min i dziękujemy:-)
w zasadzie to dobre wiadomości po wizycie, będzie dobrze, najważniejsze że wada w porę wykryta i mozna szybko naprawiać "naturę"
gratulujemy przekrętasa - teraz to się zacznie:-)jeszcze zateskinimy za czasami jak grzecznie leżało:-)
śliczny synuś
karmię tylko prawą, w lewej sie skończyło:-) ale miałam tak samo z Wiktorią i wszystko do normy wróciło. Teraz to wyglada smiesznie:-)Jak prestałam karmić to wróciłam do swojego rozmiaru stanika:-(
ja cię normalnie myslami ściągnęłam:-) od kilku dni o tobie i Soni myślałam co tam u was:-) świetnie że mała tak szybko rośnie:-)
ja tez mam w planach jeszcze poczytać:-)
no to sobie popisałam. Właśnie Oskar zrobił sobie przerwę w spaniu - pierwszą ale nie jedyną tej nocy:-(uciekam i życzę miłej nocy
Witamy się
Moje urwiski mają juz 5m.... (pamiętającym dziękujemy)
jak ten czas leci...ach....
musze sie pochwalic że mój Szymonek wczoraj zrobił kupke i siku w nocniczek:-):-):-):-)a dzis samo siku:-):-):-) (Kubuś nocnik traktuje jak wroga)
w ogołe to takie silne chłopy że jak sie podnosi żeby usiedli to oni od razu prostuje nogi żeby wstać
Niedługo imieniny "teścia"(startuje na radnego...) i wymysliłam że kupie mu złotą rybke i malutkie akwarium:-):-)
mam pomysł równiez na święta,może którejs też sie spodoba: kalendarz ze zdjeciami))
edit
wstawiam zdjęcie moich klonów żeby nie było zakryłam co trzebaZobacz załącznik 299191
ewuś super chłopaki:-)
ale ze mnie matka, półsekundy brakowało zeby moje dziecko spadło z łóżka, wystarczyło, że odwróciłam głowę po chusteczki, już nigdy go na brzegu nie położę (((((((((((((((((((((((99999
teraz moje dziecko "wcina" paczkę chusteczek higienicznych.
teraz to dopiero się zacznie uwazanie na maluchy, chyba najbezpieczniejsze miejsc dla to będzie podłoga:-)
witajcie my dziś wieczorem idziemy na wizytę u neurologa... mały dziś prosty jakby kij od miotły połknął ...jak na złość :/ lekarz stwierdzi pewnie że żadnych objawów nie widzi :/
zyraffk,a kasiek- u nas to samo :/
jak tam po wizycie?
Dziewczyny mojemu Kamilowi już całkiem się wewnętrzny zegar rozregulował :-( zawsze zasypiał ok 19-20 wczoraj zasną po 17 ale spał do 6 więc pół biedy a dziś już śpi tj. o 16 mam nadzieje, że to nie jest już jego nocny sen bo aż się boję o której wstanie.
Macie pomysł jak go przestawić i z czego może to wynikać?? Sprawdzałam nawet temperaturę i jest ok.
może próbuj go przetrzymać ze spaniem, albo budz po jakimś czasie. Ja z drugiej strony zazdroszcze ...mój jak w nocy przespi 2 godz to sukces, a w dzień to 30 min i dziękujemy:-)
kochane my już w domku
teraz moje kochanie odsypia bo mamuśka mu nie dała spać pół dnia żeby badanie dobrze przebiegło
a więc wynik ABR taki jak poprzednio, na uszko prawe słyszy nieco lepiej od 70 dB na lewe od 80, za 3 tygodnie jedziemy na konsultację i dobór aparatów
i zaczynamy wizyty u logopedy i psychologa
mamy wniosek na komisję orzecznictwa o niepełnosprawności
w sumie cudów się nie spodziewałam i nie jest dobrze ale i nie najgorzej
z reszta dziś i tak wszystko bardzo na spokojnie przyjeliśmy, nie to co ostatnio
zaczynamy jak najwcześniej bo to jest najlepsze co możemy dla niego zrobić
teraz lecę i ja coś zjeść, bo prawdę mówiąc od rana nic nie jadłam a później Was poczytam
w zasadzie to dobre wiadomości po wizycie, będzie dobrze, najważniejsze że wada w porę wykryta i mozna szybko naprawiać "naturę"
YEEEE, pierwszy przekrętas na brzuszek, YEEEEE, a co tam praca
gratulujemy przekrętasa - teraz to się zacznie:-)jeszcze zateskinimy za czasami jak grzecznie leżało:-)
anecznik mój też leniuszek nie ma ochoty na przewroty więc nie jesteś sama
zdec ja też zakupiłam tą siatkę dawałam jabłko ale dla mojego to chyba za twarde bo się wkurzał ale banan to idzie w mig tyle że wszystko wkoło wymazane ale cóż ważne że maluch zadowolony
eagle super że nastawienie zmieniłaś od tego dużo zależy a taka wada to jeszcze nie wyrok ludzie z tym żyją a medycyna idzie cały czas do przodu mam nadzieje że mnie nie złapie dół jakbędę następnym razem ze starszym na kontroli
a tu coś z dzisiajZobacz załącznik 299242Zobacz załącznik 299243Zobacz załącznik 299244Zobacz załącznik 299245no i z wczoraj
śliczny synuś
iza_tcz świetne to zdjęcie w foteliku! Rozumiem że wam usnął w samochodzie i nie chcieliście go budzić... hahaha
Anik, Kasiulka a nie macie tak że jak karmicie jedną to jedna jest dużo większa niż druga?
Bo ja tam mam, jedna duża i jest w niej mleko a w drugiej prawie w ogóle i jest mała
lena zagłosowane, ale coś dzisiaj nie mogę u emalii zagłosować w tym konkursie Philipsa.
Ja mam jedną w rozmiarze A a drugą D :-)
Dziewczyny właśnie jak to jest z tym powrotem do dawnego rozmiaru?Piersi na pewno wrócą do stanu sprzed ciąży czy jest choć cień szansy że zostaną ciut większe?????
karmię tylko prawą, w lewej sie skończyło:-) ale miałam tak samo z Wiktorią i wszystko do normy wróciło. Teraz to wyglada smiesznie:-)Jak prestałam karmić to wróciłam do swojego rozmiaru stanika:-(
cześć Mamuśki !!!!
sto lat mnie nie było ;-( ehh ale sie za Wami steskniłam i jestem back :-)
nadrabiam czytanie i bede starac sie pisac co u Nas, fajnie ze widze znjome nicki na forum jestem ciekawa jak sobie radzicie ???? paietam jak psalysmy o swoich ciążowych rozterkach i kłopotach a tu dzieciaki urosły jak na drożdzach .....ale ten czas leci.
pozdrawiam Was serdecznie i do przeczytanka
ps Sonia za tydz konczy pół roczku i ladny z niej łobuziak ;-)ma 69 cm i waży 7 kg ;-) az nie chce sie wiezyc ze jak sie ur miala 49 cm i 2 kg
ja cię normalnie myslami ściągnęłam:-) od kilku dni o tobie i Soni myślałam co tam u was:-) świetnie że mała tak szybko rośnie:-)
no ja też bym teraz nie kupiła. Głupia byłam a teraz jestem niezadowolona.
ewela- cwaniaków pełno wszędzie i to żerujących na emocjach, a co do wagi- super!!!
Anik- dużo zdrówka dla maluchów
Agi- gratuluję udanego szczepienia
katarzynajanicka- dzielny chłopaczek
AgentkaRR- a może spróbuj podać kaszkę na mleku łyżeczką?
emalia- gratuluję dobrych wieści, super
agast, stella- dużo zdrówka i radości dla maluchów!!!!
zyrraffka- oby Łukaszek tylko chwilowo marudny był;-)
ewuś- super chłopaki
eagel- będzie dobrze, musi być
izia- super foteczki
avena- mnie zostały o rozmiar większe i jestem załamana tym...;-( żadne staniki na mnie nie pasują, wszystkie chyba muszę wywalić...także zamiast 75 C zostało mi 75 D, a pom porodzie miała 80 G!!!!
u nas wszystko ok, Milenka poszła ładnie spać, a ja nadrobiłam BB, poczytam książkę i też niedługo się ululam....
Dobranoc
ja tez mam w planach jeszcze poczytać:-)
no to sobie popisałam. Właśnie Oskar zrobił sobie przerwę w spaniu - pierwszą ale nie jedyną tej nocy:-(uciekam i życzę miłej nocy
Kasiula1982
Fanka BB :)
a ja się nie zgodzę: mi ten wózek tak ogólnie bardzo pasuje, przynajmniej w wersji gondolowej, ale słyszałam, że spacerówka już taka fajna nie jest, zobacze, ajk bym teraz miałą kupic to też xa, tylko nie pomarańcz, bo muchy przyciągał latemmyślałam że jestem wyjątkiem i tylko mi nie pasuje x-lander ale widzę że więcej nas
Karo - ja właśnie chce by zostały takie jak są teraz i liczę że tak będzie Buuu choć połowa niech zostanie
Mój jakoś technicznie jest beznadziejny, bo wizualnie mi się podoba. A ja właśnie liczyłam że spacerówka będzie fajna Bo generalnie parasolki mi się nie podobają, choć lżejsze i bardziej poręczne. Pewnie to kiepskie w xa że w jedna stronę kierunek jazdy i sposób rozkładania....a ja się nie zgodzę: mi ten wózek tak ogólnie bardzo pasuje, przynajmniej w wersji gondolowej, ale słyszałam, że spacerówka już taka fajna nie jest, zobacze, ajk bym teraz miałą kupic to też xa, tylko nie pomarańcz, bo muchy przyciągał latem
Kasiula1982
koleżanka mi mówiła włąśnie, że jak będę musiała rozkłądać spacerówkę to zmienię zdanieMój jakoś technicznie jest beznadziejny, bo wizualnie mi się podoba. A ja właśnie liczyłam że spacerówka będzie fajna Bo generalnie parasolki mi się nie podobają, choć lżejsze i bardziej poręczne. Pewnie to kiepskie w xa że w jedna stronę kierunek jazdy i sposób rozkładania....
o co chodzi z tym rozkładaniem???
tam jest taki pasek do rozkładania i podobno jakoś ciężko się to reguluje. A jak jest rozłożone np do pozycji półleżącej a dziecko waży z 10 kg to ciężko to podnieść.koleżanka mi mówiła włąśnie, że jak będę musiała rozkłądać spacerówkę to zmienię zdanie
o co chodzi z tym rozkładaniem???
AniaCh83
Wszystkiego co najlepsze dzisiejszym solenizantom!!
emalia82 - dobrze, ze juz dobrze
eagle - tak jak juz dziewczyny pisały, medycyna bardzo szybko idzie do przodu,wiec pewnie za kilka lat po waszej wadzie nie bedzie śladu. Dobrze,ze wczesnie wykryta i szybko można działać. Bądź dzielna.
kajdusia - brawo Malgosia!:-)
Agi78 - mój tez po szczepionkach w ten dzień dużo spał i mało jadł.
izia_tcz - ale synuś fajoski a jaki ma szlafroczek... i podbródek jak u mojego Filipa.
Przeczytalam po troszeczku co tam naskrobałyscie dzisiaj.
U mnie wczoraj był zły dzien... Bylam u lakrza z wynikami morfologii fifiego. Niby hemoglobina wzrosla,zelaza nie trzeba, ale bylo tam dziwnie duzo limfocytów, za malo natomiast granulocytow. Lekarka dala skierowanie na posiew moczu,i przpisala cebion multi witaminki,ktore maja spowodowac,ze szpik bedzie wytwarzal wiecej krwinek.. jakos mnie to przestraszyło... w domu zerknelam w internet a tam wyszlo,ze to wyniki jak u chorego na białaczkę, wyłam jak nie wiem, póxniej troche doczytalam dzis poszlam do innej pediatry-prywatnie(super babka) uspokoiła mnie. Nadwyzka leukocytów może być w tym wieku(3/4mies),ale to byla chyba najdłuższa noc w moim macierzyństwie.... :-(
emalia82 - dobrze, ze juz dobrze
eagle - tak jak juz dziewczyny pisały, medycyna bardzo szybko idzie do przodu,wiec pewnie za kilka lat po waszej wadzie nie bedzie śladu. Dobrze,ze wczesnie wykryta i szybko można działać. Bądź dzielna.
kajdusia - brawo Malgosia!:-)
Agi78 - mój tez po szczepionkach w ten dzień dużo spał i mało jadł.
izia_tcz - ale synuś fajoski a jaki ma szlafroczek... i podbródek jak u mojego Filipa.
w tesco taki jest,ale nie wiem ile kosztuje. poza tym sa inne fajne zabawki np: granuszek na klocuszek (109zł-chyba drogo?)
Oczywiście dzieciaczki najważniejsze, a tym ktorzy twierdza,ze piersi po karmieniu wracaja do dawnego stanu nie wierze!! Ja prawie nie karmilam. Przez miesiac scigalam pokarm laktatorem i to wystarczylo,zeby cyce powiekszyly sie min o rozmiar, straciły kształt i w ogole tragedia...:-(Ponoć po karmieniu wracają piersi do dawnych rozmiarów. Wiesz wisi mi to, ważniejsze jest dla mnie karmienie Hani niz jak mogę wyglądać później
czesc Liliti! pokaz koniecznie jakas fotke Malenkiej. Tez o tobie myslalam ktoregos razucześć Mamuśki !!!!...
Przeczytalam po troszeczku co tam naskrobałyscie dzisiaj.
U mnie wczoraj był zły dzien... Bylam u lakrza z wynikami morfologii fifiego. Niby hemoglobina wzrosla,zelaza nie trzeba, ale bylo tam dziwnie duzo limfocytów, za malo natomiast granulocytow. Lekarka dala skierowanie na posiew moczu,i przpisala cebion multi witaminki,ktore maja spowodowac,ze szpik bedzie wytwarzal wiecej krwinek.. jakos mnie to przestraszyło... w domu zerknelam w internet a tam wyszlo,ze to wyniki jak u chorego na białaczkę, wyłam jak nie wiem, póxniej troche doczytalam dzis poszlam do innej pediatry-prywatnie(super babka) uspokoiła mnie. Nadwyzka leukocytów może być w tym wieku(3/4mies),ale to byla chyba najdłuższa noc w moim macierzyństwie.... :-(
reklama
koriander
No nareszcie sie odezwalas, kochana Liliti!!!! (mi sie juz zawsze twoj nick bedzie kojarzyl z imieniem mojej coreczki)cześć Mamuśki !!!!
sto lat mnie nie było ;-( ehh ale sie za Wami steskniłam i jestem back :-)
nadrabiam czytanie i bede starac sie pisac co u Nas, fajnie ze widze znjome nicki na forum jestem ciekawa jak sobie radzicie ???? paietam jak psalysmy o swoich ciążowych rozterkach i kłopotach a tu dzieciaki urosły jak na drożdzach .....ale ten czas leci.
pozdrawiam Was serdecznie i do przeczytanka
ps Sonia za tydz konczy pół roczku i ladny z niej łobuziak ;-)ma 69 cm i waży 7 kg ;-) az nie chce sie wiezyc ze jak sie ur miala 49 cm i 2 kg
Pochwal sie twoim polrocznym skarbem, chyba najstarszy czerwcowy dzieciaczek!
Slicznie ci rosnie, jak minelo pierwsze polrocze? JA tez ostatnio wspominalam nasze ostatnie podrygi przed porodem i jak trzymalysmy za ciebie wszystkie kciuki :-) i za wiele innych mamus...oj sie rozmarzylam...
A ja juz popiwkowana, troche poczytam i uciekam spac milej nocki wszystkim niemogacym spac