reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

kochane my już w domku
teraz moje kochanie odsypia bo mamuśka mu nie dała spać pół dnia żeby badanie dobrze przebiegło
a więc wynik ABR taki jak poprzednio, na uszko prawe słyszy nieco lepiej od 70 dB na lewe od 80, za 3 tygodnie jedziemy na konsultację i dobór aparatów
i zaczynamy wizyty u logopedy i psychologa
mamy wniosek na komisję orzecznictwa o niepełnosprawności

w sumie cudów się nie spodziewałam i nie jest dobrze ale i nie najgorzej
z reszta dziś i tak wszystko bardzo na spokojnie przyjeliśmy, nie to co ostatnio
zaczynamy jak najwcześniej bo to jest najlepsze co możemy dla niego zrobić

teraz lecę i ja coś zjeść, bo prawdę mówiąc od rana nic nie jadłam a później Was poczytam

reklama
puściłam Łukaszkowi ulubione piosenki i wkońcu chwilkę sam leży, bo kręgosłup odmawia posłuszeństwa. Żadne zabawka go nie interesuje, chusteczki się znudziły nawet komórkę dzisiaj pozwoliłam mu tarmosić, która po kilku minutach też poszła w odstawkę. Chyba sobie łukasza przyszyję do brzucha żeby ciągle był przy mamie :)))

eagle- ciesze się, ze już spokojniej podchodzicie do całej sytuacji. Bardzo dobrze, ze tak szybko można działać, napewno mając taką opiekęTomeczek będzie się rozwijał jak większość swoich rówieśników!!

Ostatnia edycja:
zyraffka, cobra u mnie to stan normalny wiec ja nie wiem co to jest jak dziecko samo sie bawi, przy Jasiu musze byc ciagle, nawet do lazienki biore go w lezaczku
i to nie jest przyzwyczajenie, on po prostu taki jest, podobno ma to po mnie

[/B][/U]

ja też do łazienki z Łukaszkiem:)))

juz marudzenie, ehhhhhhhhhhhh

Ostatnia edycja:
eagle Teraz bardzo fajne aparaciki robią: małe, przezroczyste, prawie niezauważalne i technicznie coraz lepsze, a im szybciej Tomuś dostanie taki sprzęcik, tym lepiej, bo może nie będzie miał dużych problemów mową. Powodzenia na kolejnych konsultacjach!
zyrraffka a może w nosidle trochę go ponosić przez ten najcięższy okres? Bo to marudzenie na pewno jest przejściowe:tak:

YEEEE, pierwszy przekrętas na brzuszek, YEEEEE, a co tam praca :-D

Gosiagro, koriander- chałturka pod Bydgoszczą w Brzozie- taki patriotyczny koncert z okazji 11.11 z moim kwartetem :-)
Klementynka- kojarzę jedną Pamelę pianistkę, ale ona jest młodziutka, chyba jeszcze studiuje... ma chyba chłopaka klarnecistę..., to chyba nie ta... Fajnie z tym własnym przedszkolem- tyle pomysłów można zrealizować, a póki co pracujesz jako przedszkolanka w innym przedszkolu???

eagle- najwazniejsze, ze wieści nie są gorsze niż się spodziewaliscie... Zareagowaliście bardzo szybko i na pewno Tomeczek będzie się rozwijał super!!! Trzymam kciuki za Was!

GRATULACJE DLA MAŁGOSI!!!!!!!BRAWO!!!!!
eagle - Kochana trzymam za Was kciukasy i za Tomeczka oczywiście...Jest jeszcze malutki wiec dobrze, że tak szybko zareagowaliście!!! Dzielna z Ciebie kobietka!
A moje dziecię śpi już 1,5godziny...To chyba przez szczepienia....

kajdusia - gratulacje dla brzdąca :-) :-)

Czy jest jeszcze jakiś maluch oprócz mojego, który się nie przewraca nawet na boki ??? :-D :-D Czy już tylko mój leniuszek został :-D

kajdusia - gratulacje dla brzdąca :-) :-)

Czy jest jeszcze jakiś maluch oprócz mojego, który się nie przewraca nawet na boki ??? :-D :-D Czy już tylko mój leniuszek został :-D

Spróbuj tego leniuszka w samym body zostawić na podłodze lub innym twardym miejscy, może ciuszki krepują ruchy, mój tylko poczuje mniej ciuchów na sobie i odrazu wywija we wszystkie strony

kajdusia gratulacje dla Małgoni

konniczynka- nosimy w nosidle Łukasz uwielbia to, jak tylko widzi, że zakładamy nosidełko to wyma****e nóżkami i rączkami:))))

Ostatnia edycja:
trochę poczytałam:-)
ale chyba nie mam już siły na odpisywanie dokładne i wszystkim przepraszam
przede wszystkim dziękujemy za trzymanie kciuków i wszystkie miłe słowa:tak::-)
kochane jesteście:tak:

a wiecie jakim optymizmem napełnił mnie dzis widok w poradni chłopca ok 3 letniego z wszczepionym implantem, on z mamą był akurat na wizycie u logopedy
okazało się ze miał jeszcze gorsze wyniki niz nasz Tomuś a jaka teraz z niego gaduła, az nie mogłam się nadziwić:tak::-)
więc i u nas też będzie dobrze

kasiajanicka gratulujemy dzielny chłopak z Filipka
stellaDODO także najlepsze życzenia dla ERYCZKA
Kasiek1983 zagłosowane
emalia82 super że po wizycie wszystko dobrze i takie pomyślne wieści
agast to my ze spaniem Tomeczka także mamy nagrodę nie to co z Asią:tak:;-)
ewus cudowne te Twoje klony:-)

i to by było na tyle
zmykam do moich łobuziaków
a jutro czeka nas kolejny dzień wizyt tym razem w przychodni na szczepienie z Tomusiem i bilans dwulatka z Asią

wszystkim miłego wieczoru życzymy i przespanych nocek

reklama
Do góry